Proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal Câmpina în scopul creșterii siguranței pacienților" primește finanțarea necesară prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), valoarea totală a investiției fiind de 9.493.738,77 lei. Sunt fonduri nerambursabile 100%, întreaga sumă fiind eligibilă, deci proiectul nu necesită niciun leu contribuție de la bugetul local.
Contractul de finanțare a fost semnat la jumătatea acestei luni de primarul Alin Moldoveanu și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Perioada de implementare este până la 31 decembrie 2023. Acest proiect înseamnă:
- dotarea spitalului cu sistem de detecție de oxigen
- un tablou electric nou pentru deservirea stațiilor de oxigen
- două tablouri principale la demisol, unul pentru consumatorii normali și unul pentru consumatorii asistați de grupul electrogen
- tablouri electrice noi la fiecare etaj
- sistem de monitorizare a rezistenței de izolație cu alarmare în cazul unei defecțiuni, la fiecare sistem de distribuție electrică de tip IT medical
- dotarea camerelor de terapie intensivă cu recuperatoare de căldură
- 11 panouri de semnalizare oxigen, 200 detectori oxigen, grup electrogen 125 kVA, cu rezervor extern pentru o autonomie de 24 ore la 75% încărcare, 20.000 ml instalație electrică nouă, recuperatoare de căldură, unități de ventilare și filtrare și altele.
De asemenea, proiectul prevede achiziționarea unei stații de producere oxigen 36 mc/h, dar cum această stație a fost deja cumpărată și montată cu bani de la bugetul local, banii prevăzuți în proiect cu această destinație vor fi incluși în bugetul local, practic investiția va fi recuperată din fondurile europene alocate, așa cum a stabilit Comisia Europeană în cazul administrațiilor locale care au efectuat anumite investiții în perioada de pandemie.
După cum probabil v-ați dat seama, acest proiect are ca scop creșterea siguranței pacienților din punct de vedere al securității la incendiu, axa menționată fiind lansată pentru investiții care să preîntâmpine declanșarea unor incendii la spitalele publice. Un proiect similar este în derulare și la Spitalul de Psihiatrie Voila, unde finanțarea de aproximativ 740.000 lei s-a acordat pentru achiziționarea și montarea unui sistem de detectare, semnalizare și avertizare în caz de incendiu. Acest sistem va fi instalat în 14 din cele 19 clădiri ale Spitalului Voila (pavilioane pentru pacienți și clădiri administrative). Vor exista detectoare de fum în toate încăperile, declanșatoare manuale de avertizare în caz de incendiu în zonele de acces în clădiri și sirele de alarmare optică și acustică în interiorul și exteriorul clădirilor.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.