Aproape 2 milioane de euro, fonduri europene, pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale la Spitalul Municipal Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal Câmpina în scopul creșterii siguranței pacienților" primește finanțarea necesară prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), valoarea totală a investiției fiind de 9.493.738,77 lei. Sunt fonduri nerambursabile 100%, întreaga sumă fiind eligibilă, deci proiectul nu necesită niciun leu contribuție de la bugetul local.

Contractul de finanțare a fost semnat la jumătatea acestei luni de primarul Alin Moldoveanu și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Perioada de implementare este până la 31 decembrie 2023. Acest proiect înseamnă:
- dotarea spitalului cu sistem de detecție de oxigen
- un tablou electric nou pentru deservirea stațiilor de oxigen
- două tablouri principale la demisol, unul pentru consumatorii normali și unul pentru consumatorii asistați de grupul electrogen
- tablouri electrice noi la fiecare etaj
- sistem de monitorizare a rezistenței de izolație cu alarmare în cazul unei defecțiuni, la fiecare sistem de distribuție electrică de tip IT medical
- dotarea camerelor de terapie intensivă cu recuperatoare de căldură
- 11 panouri de semnalizare oxigen, 200 detectori oxigen, grup electrogen 125 kVA, cu rezervor extern pentru o autonomie de 24 ore la 75% încărcare, 20.000 ml instalație electrică nouă, recuperatoare de căldură, unități de ventilare și filtrare și altele.
De asemenea, proiectul prevede achiziționarea unei stații de producere oxigen 36 mc/h, dar cum această stație a fost deja cumpărată și montată cu bani de la bugetul local, banii prevăzuți în proiect cu această destinație vor fi incluși în bugetul local, practic investiția va fi recuperată din fondurile europene alocate, așa cum a stabilit Comisia Europeană în cazul administrațiilor locale care au efectuat anumite investiții în perioada de pandemie.
După cum probabil v-ați dat seama, acest proiect are ca scop creșterea siguranței pacienților din punct de vedere al securității la incendiu, axa menționată fiind lansată pentru investiții care să preîntâmpine declanșarea unor incendii la spitalele publice. Un proiect similar este în derulare și la Spitalul de Psihiatrie Voila, unde finanțarea de aproximativ 740.000 lei s-a acordat pentru achiziționarea și montarea unui sistem de detectare, semnalizare și avertizare în caz de incendiu. Acest sistem va fi instalat în 14 din cele 19 clădiri ale Spitalului Voila (pavilioane pentru pacienți și clădiri administrative). Vor exista detectoare de fum în toate încăperile, declanșatoare manuale de avertizare în caz de incendiu în zonele de acces în clădiri și sirele de alarmare optică și acustică în interiorul și exteriorul clădirilor. 

2750 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

177 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

320 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

709 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1578 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.