2019 este "Anul Cărții", iar Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina va găzdui în fiecare lună câte o sesiune de lecturi publice. În luna ianuarie, această acțiune a fost dedicată Zilei Câmpinei, fiind citite fragmente din operele unor autori câmpineni, iar acum, în februarie, sesiunea de lecturi publice i-a fost dedicată lui Geo Bogza, scriitorul de la a cărui naștere s-au împlinit 111 ani pe 6 februarie.
Evenimentul a avut loc vineri, 8 februarie, la sediul Bibiliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" și a fost deschis de directorul instituției, Liliana Ene-Șușu, care a vorbit despre viața și opera lui Geo Bogza, precum și despre principalele legături ale acestuia cu Câmpina. Apoi, fostul primar Gheorghe Tudor a depănat câteva amintiri despre satul natal, Buștenari, acolo unde Geo Bogza a trăit o vreme, povestind despre legăturile sale cu familia scriitorului, dar și despre Ovidiu Bogza, unul dintre frații lui Geo Bogza, care i-a fost profesor lui Gheorghe Tudor la școala elementară, la materiile fizică, chimie și limba rusă.
Au citit din opera lui Geo Bogza: scriitorii Florin Dochia, Constantin Trandafir, Codruț Constantinescu, consilierul local Florin Frățilă și alții.
Geo (Gheorghe) Bogza s-a născut pe 6 februarie 1908, la Blejoi, lângă Ploiești. A fost poet, reporter, fiind considerat creatorul reportajului literar românesc, jurnalist. A avut șapte frați, dintre care doar cinci au ajuns la vârsta maturității, printre ei scriitorul Ovidiu Bogza, muzicianul Alexandru Bogza și scriitorul Nicolae Bogza, acesta din urmă mai cunoscut după pseudonimul său literar, Radu Tudoran, autor al celebrului roman "Toate pânzele sus". În 1926, Geo Bogza s-a stabilit la Buștenari, unde a cunoscut-o pe viitoarea sa soție și unde a deschis o mică afacere împreună împreună cu fratele său, Ovidiu. Este vorba despre o sifonărie - "G.O. Bogza", denumire care l-a inspirat pe Geo Bogza să folosească această formă a numelui pentru a-și semna poemele și reportajele. În 1928, Geo Bogza debutează literar cu poezia "Mea Culpa", în primul număr al publicației "Câmpina". În același an a apărut, la Câmpina, Revista “Urmuz” al cărui fondator a fost Geo Bogza. Una dintre cele mai cunoscute opere ale sale este "Cartea Oltului".
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.