900.000 lei pentru Spitalul Municipal și 318.000 lei pentru Spitalul Voila - sumele pe care le vor primi spitalele în 2019 de la bugetul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

De la bugetul local al municipiului Câmpina se alocă anual fonduri și pentru cele două spitale din localitate - Spitalul Municipal și Spitalul de Psihiatrie Voila, banii putând fi folosiți doar pentru investiții, reparații, achiziții sau cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene sau fonduri guvernamentale. Anul acesta, în proiectul de buget sunt prevăzuți 900.000 lei pentru Spitalul Municipal și 318.000 lei pentru Spitalul Voila.

"Solicitările au fost foarte mari, dar am propus să acordăm Spitalului Municipal 900.000 lei pentru renovarea Secției ATI, urmând ca restul blocului operator care mai trebuie renovat să rămână pentru a doua parte a anului, dacă vom avea bani, dacă nu, pentru anul viitor. Pentru Spitalul Voila am propus 318.000 lei, partea noastră de cofinanțare pentru niște proiecte potențiale propuse de acest spital la Ministerul Sănătății. Dacă nu se va obține finanțarea pentru acele proiecte, acești bani vor rămâne la dispoziția Spitalului Voila pentru reparații sau achiziții de aparatură medicală. Ar fi mai bine să fie câștigate acele proiecte, pentru că partea noastră de cofinanțare este de numai 10%. Tot pentru Spitalul Voila mai sunt propuși 30.000 lei pentru Școala Sanatorială care funcționează aici", a precizat primarul Horia Tiseanu în cadrul dezbaterii publice care a avut loc la Primăria Câmpina la sfârșitul săptămânii trecute. (video)
La Spitalul Municipal Câmpina, primul tronson al blocului operator (trei săli de operații și anexele aferente) a fost reabilitat în 2018, lucrările fiind realizate de societatea General Service Grup 98 SRL București (cea care a realizat și lucrările de modernizare cu fonduri europene la Policlinica Municipală), prețul fiind de 644.992 lei (fără TVA).

4932 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1732 vizualizari
23 oct. 2020 21:09

La Cahul (Republica Moldova) a fost realizat locul de joacă finanțat de la bugetul Câmpinei

Încă de anul trecut, municipiul Câmpina a alocat suma de 40.000 lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii la Cahul, în Republica Moldova, localitate înfrățită cu Câmpina. Acum, locul de joacă a fost finalizat.

1670 vizualizari
23 oct. 2020 20:47

Ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova. Președintele CJ și consilierii județeni au depus jurământul de credință

La Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc vineri, 23 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova, o ședință festivă în cadrul căreia președintele CJ - liberalul Iulian Dumitrescu și consilierii județeni aleși în urma scrutinului electoral din 27 septembrie au depus jurământul de credință. Printre noii consilieri județeni se numără și doi câmpineni - Rodica Papuc (PNL) și Ioan Adrian Pițigoi (PMP). Luni, 26 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

Alte stiri recente

928 vizualizari
24 oct. 2020 11:01

Candidații din Prahova pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Săptămâna aceasta s-a încheiat depunerea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Remarcăm, la fel ca și în alte rânduri atunci când este vorba de alegeri parlamentare, numărul extrem de mic de câmpineni prezenți pe listele pentru Parlamentul României, practic, unul singur aflându-se pe un loc eligibil - Ioan Adrian Pițigoi, care deschide lista pentru Senat a Partidului Mișcarea Populară.

1323 vizualizari
24 oct. 2020 07:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.