900.000 lei pentru Spitalul Municipal și 318.000 lei pentru Spitalul Voila - sumele pe care le vor primi spitalele în 2019 de la bugetul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

De la bugetul local al municipiului Câmpina se alocă anual fonduri și pentru cele două spitale din localitate - Spitalul Municipal și Spitalul de Psihiatrie Voila, banii putând fi folosiți doar pentru investiții, reparații, achiziții sau cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene sau fonduri guvernamentale. Anul acesta, în proiectul de buget sunt prevăzuți 900.000 lei pentru Spitalul Municipal și 318.000 lei pentru Spitalul Voila.

"Solicitările au fost foarte mari, dar am propus să acordăm Spitalului Municipal 900.000 lei pentru renovarea Secției ATI, urmând ca restul blocului operator care mai trebuie renovat să rămână pentru a doua parte a anului, dacă vom avea bani, dacă nu, pentru anul viitor. Pentru Spitalul Voila am propus 318.000 lei, partea noastră de cofinanțare pentru niște proiecte potențiale propuse de acest spital la Ministerul Sănătății. Dacă nu se va obține finanțarea pentru acele proiecte, acești bani vor rămâne la dispoziția Spitalului Voila pentru reparații sau achiziții de aparatură medicală. Ar fi mai bine să fie câștigate acele proiecte, pentru că partea noastră de cofinanțare este de numai 10%. Tot pentru Spitalul Voila mai sunt propuși 30.000 lei pentru Școala Sanatorială care funcționează aici", a precizat primarul Horia Tiseanu în cadrul dezbaterii publice care a avut loc la Primăria Câmpina la sfârșitul săptămânii trecute. (video)
La Spitalul Municipal Câmpina, primul tronson al blocului operator (trei săli de operații și anexele aferente) a fost reabilitat în 2018, lucrările fiind realizate de societatea General Service Grup 98 SRL București (cea care a realizat și lucrările de modernizare cu fonduri europene la Policlinica Municipală), prețul fiind de 644.992 lei (fără TVA).

3817 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

496 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2873 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

510 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

554 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

1 comentarii

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".