De la bugetul local al municipiului Câmpina se alocă anual fonduri și pentru cele două spitale din localitate - Spitalul Municipal și Spitalul de Psihiatrie Voila, banii putând fi folosiți doar pentru investiții, reparații, achiziții sau cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene sau fonduri guvernamentale. Anul acesta, în proiectul de buget sunt prevăzuți 900.000 lei pentru Spitalul Municipal și 318.000 lei pentru Spitalul Voila.
"Solicitările au fost foarte mari, dar am propus să acordăm Spitalului Municipal 900.000 lei pentru renovarea Secției ATI, urmând ca restul blocului operator care mai trebuie renovat să rămână pentru a doua parte a anului, dacă vom avea bani, dacă nu, pentru anul viitor. Pentru Spitalul Voila am propus 318.000 lei, partea noastră de cofinanțare pentru niște proiecte potențiale propuse de acest spital la Ministerul Sănătății. Dacă nu se va obține finanțarea pentru acele proiecte, acești bani vor rămâne la dispoziția Spitalului Voila pentru reparații sau achiziții de aparatură medicală. Ar fi mai bine să fie câștigate acele proiecte, pentru că partea noastră de cofinanțare este de numai 10%. Tot pentru Spitalul Voila mai sunt propuși 30.000 lei pentru Școala Sanatorială care funcționează aici", a precizat primarul Horia Tiseanu în cadrul dezbaterii publice care a avut loc la Primăria Câmpina la sfârșitul săptămânii trecute. (video)
La Spitalul Municipal Câmpina, primul tronson al blocului operator (trei săli de operații și anexele aferente) a fost reabilitat în 2018, lucrările fiind realizate de societatea General Service Grup 98 SRL București (cea care a realizat și lucrările de modernizare cu fonduri europene la Policlinica Municipală), prețul fiind de 644.992 lei (fără TVA).
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.