900.000 lei pentru Spitalul Municipal și 318.000 lei pentru Spitalul Voila - sumele pe care le vor primi spitalele în 2019 de la bugetul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

De la bugetul local al municipiului Câmpina se alocă anual fonduri și pentru cele două spitale din localitate - Spitalul Municipal și Spitalul de Psihiatrie Voila, banii putând fi folosiți doar pentru investiții, reparații, achiziții sau cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene sau fonduri guvernamentale. Anul acesta, în proiectul de buget sunt prevăzuți 900.000 lei pentru Spitalul Municipal și 318.000 lei pentru Spitalul Voila.

"Solicitările au fost foarte mari, dar am propus să acordăm Spitalului Municipal 900.000 lei pentru renovarea Secției ATI, urmând ca restul blocului operator care mai trebuie renovat să rămână pentru a doua parte a anului, dacă vom avea bani, dacă nu, pentru anul viitor. Pentru Spitalul Voila am propus 318.000 lei, partea noastră de cofinanțare pentru niște proiecte potențiale propuse de acest spital la Ministerul Sănătății. Dacă nu se va obține finanțarea pentru acele proiecte, acești bani vor rămâne la dispoziția Spitalului Voila pentru reparații sau achiziții de aparatură medicală. Ar fi mai bine să fie câștigate acele proiecte, pentru că partea noastră de cofinanțare este de numai 10%. Tot pentru Spitalul Voila mai sunt propuși 30.000 lei pentru Școala Sanatorială care funcționează aici", a precizat primarul Horia Tiseanu în cadrul dezbaterii publice care a avut loc la Primăria Câmpina la sfârșitul săptămânii trecute. (video)
La Spitalul Municipal Câmpina, primul tronson al blocului operator (trei săli de operații și anexele aferente) a fost reabilitat în 2018, lucrările fiind realizate de societatea General Service Grup 98 SRL București (cea care a realizat și lucrările de modernizare cu fonduri europene la Policlinica Municipală), prețul fiind de 644.992 lei (fără TVA).

3922 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2493 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2847 vizualizari
14 iun. 2019 18:25

Pagube de peste 77 milioane lei după ploile din ultimele două săptămâni. Câmpina și mai multe comune din jur, pe lista localităților afectate

Prefectul Mădălina Lupea a convocat vineri, 14 iunie, la sediul Prefecturii Prahova, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, principalul punct al discuțiilor fiind evaluarea pagubelor produse de ploi și inundații, în ultimele două săptămâni, în toate localitățile județului Prahova. Valoarea totală a sumelor necesare pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de ploile torențiale, de viituri și inundații se ridică la peste 77 milioane lei.

Alte stiri recente

3865 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

2805 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.