Consiliul Local Câmpina va schimba destinația blocului de necesitate

Social (Categoria articolului)

Blocul de necesitate este un subiect delicat pentru Câmpina și asta pentru că, iată, nu-și poate atinge scopul pentru care a fost construit. Din toamna lui 2016, de când a fost finalizat, blocul a stat gol și a consumat destule resurse de la bugetul local pentru întreținere. Este unul dintre subiectele dezbătute la nivelul actualei administrații locale, primarul Alin Moldoveanu solicitându-le consilierilor locali să analizeze situația și să ia o decizie în privința acestui bloc.

Consilierii câmpineni au înțeles importanța acestui subiect, au discutat în mai multe rânduri și chiar au fost la fața locului pentru a vedea cu ochii lor care este situația. Cel mai probabil, chiar la ședința ordinară de la finalul acestei luni, în plenul Consiliului Local se va discuta un proiect privind schimbarea cel puțin parțială a destinației blocului de necesitate. În prima fază va fi doar acest proiect, urmând ca la o ședință viitoare, poate chiar în februarie, să se stabilească un set clar de criterii pe baza cărora să se poată face repartizarea locuințelor (cu chirie), astfel încât, până la Paște, câteva zeci de familii din municipiu să beneficieze de o locuință nouă, iar blocul să aibă, în sfârșit, o utilitate.
Blocul de necesitate din Câmpina, construit în zona blocurilor de la IRA, are 72 de unități locative (56 de apartamente și 16 garsoniere). O parte dintre apartamente au fost repartizate celor două spitale pentru a atrage medici la Câmpina, câteva au fost puse la dispoziția cadrelor medicale pe perioada pandemiei, iar o garsonieră a fost repartizată, prin hotărâre a Consiliului Local, campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. În momentul de față, sunt disponibile 47 de unități locative în privința cărora noul Consiliu Local va trebui să ia o decizie. 
Blocul de necesitate fost construit de SC Victor Construct SRL Botoșani și a costat 9,5 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar accesat de administrația locală. Blocul a fost finalizat, din punct de vedere al construcției propriu-zise, în toamna anului 2016, dar a mai durat ceva timp până administrația locală a reușit să introducă și utilitățile. Ei bine, din 2016, cea mai mare parte a acestui bloc stă nefolosită, interval în care, an de an, s-au cheltuit de la bugetul local aproximativ 600.000 lei anual pentru întreținerea sa. Vă reamintim că administrația locală ar fi dorit ca în acest bloc să fie mutați locatarii din blocurile cu bulină roșie, pe perioada consolidării locuințelor lor, însă nu s-a obținut acordul acestora. Un subiect despre care noi am scris de nenumărate ori în ultimii ani.

5216 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sim Ana maria 12.01.2021 10:23 cind crediti ca vom beneficia de locuite
  • Dumitrescu Elena 12.01.2021 12:22 Foarte bine sunt multe persoane fără locuință eu st cu chirie de 10 ani ca nu am unde sa locuiesc nu m-am dus pe ușile primăriei sa stau stres pe capul lor pt locuință Dar poate se ia în considerare și acest comentariu
  • Berbeci George 12.01.2021 19:54 Bună seara, eu dacă stau în bobolia și a-și dori să stau cu chirie într-un apartament sau garsoniera să scap de navetă zilnică, cum pot proceda să intru în posesia apartamentului sau garsonierei....??
  • Ifrim Sandu Georgeta 12.01.2021 20:50 Ce acte sunt necesare pentru inscriere sau cum se procedează?
  • Anghel Ana Maria 13.01.2021 15:34 Bună ziua eu am 2 copii și am o camera împărțită în 2.. Am fost la primăria Poiana acum ceva ani și a spus ca stau bine alți nu are nici pe asta.. As vrea sa știu ce acte am nevoie pt o locuință

Social

1770 vizualizari
23 ian. 2021 13:20

Casa familiei Triță, din Provița de Sus, distrusă de incendiu, este refăcută cu sprijinul unor oameni extraordinari

Pe 2 ianuarie 2021, un incendiu puternic mistuia casa familiei Triță, din comuna Provița de Sus, și odată cu ea actele, îmbrăcămintea și toate bunurile agonisite. Oana și Nicolae Triță, alături de cei trei copii ai lor, de 9 ani, 14 ani și 17 ani, au rămas efectiv pe drumuri. Oamenii din Provița de Sus, din alte localități, dar și membrii unei asociații de motocicliști, într-o mobilizare extraordinară, un adevărat exemplu de spirit civic, au realizat ceva la care cei cinci membri ai familiei Triță nici nu mai sperau...

1971 vizualizari
23 ian. 2021 07:25

Medic specialist în stomatologie pediatrică la Clinica ProDent - Dr. Gruia din Câmpina

Din luna ianuarie 2021, copiii din Câmpina și din localitățile de pe Valea Prahovei pot beneficia de serviciile unui medic specialist în stomatologie pediatrică, dr. Marina Bătrânu, în cadrul Clinicii ProDent Dr. Gruia din municipiul Câmpina. Astfel, viziunea clinicii ProDent, aceea de a îmbunătăți sănătatea orală și calitatea vieții celor din jur, cuprinde acum un nou sector - copiii din Câmpina și Valea Prahovei.

Alte stiri recente

631 vizualizari
23 ian. 2021 18:11

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), locul al doilea la săritura în lungime în a doua etapă a Campionatului Național

La București au continuat sâmbătă întrecerile de atletism din cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Național. După ce vineri, Marius Vasile a câștigat fără emoții proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani (detalii - aici), sâmbătă la start s-au aliniat alți doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina (club coordonat de Mihaela Marin), ambii concurând în proba de săritura în lungime.

3286 vizualizari
23 ian. 2021 09:30

Scandal în centrul Câmpinei, între mai multe persoane aflate în stare de ebrietate

Autoritățile au fost alertate, vineri seară, de un apel la 112, prin care se anunța că în zona centrală a municipiului Câmpina avea loc un conflict între mai mulți bărbați. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție pentru verificarea aspectelor sesizate.