Consiliul Local Câmpina va schimba destinația blocului de necesitate

Social (Categoria articolului)

Blocul de necesitate este un subiect delicat pentru Câmpina și asta pentru că, iată, nu-și poate atinge scopul pentru care a fost construit. Din toamna lui 2016, de când a fost finalizat, blocul a stat gol și a consumat destule resurse de la bugetul local pentru întreținere. Este unul dintre subiectele dezbătute la nivelul actualei administrații locale, primarul Alin Moldoveanu solicitându-le consilierilor locali să analizeze situația și să ia o decizie în privința acestui bloc.

Consilierii câmpineni au înțeles importanța acestui subiect, au discutat în mai multe rânduri și chiar au fost la fața locului pentru a vedea cu ochii lor care este situația. Cel mai probabil, chiar la ședința ordinară de la finalul acestei luni, în plenul Consiliului Local se va discuta un proiect privind schimbarea cel puțin parțială a destinației blocului de necesitate. În prima fază va fi doar acest proiect, urmând ca la o ședință viitoare, poate chiar în februarie, să se stabilească un set clar de criterii pe baza cărora să se poată face repartizarea locuințelor (cu chirie), astfel încât, până la Paște, câteva zeci de familii din municipiu să beneficieze de o locuință nouă, iar blocul să aibă, în sfârșit, o utilitate.
Blocul de necesitate din Câmpina, construit în zona blocurilor de la IRA, are 72 de unități locative (56 de apartamente și 16 garsoniere). O parte dintre apartamente au fost repartizate celor două spitale pentru a atrage medici la Câmpina, câteva au fost puse la dispoziția cadrelor medicale pe perioada pandemiei, iar o garsonieră a fost repartizată, prin hotărâre a Consiliului Local, campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. În momentul de față, sunt disponibile 47 de unități locative în privința cărora noul Consiliu Local va trebui să ia o decizie. 
Blocul de necesitate fost construit de SC Victor Construct SRL Botoșani și a costat 9,5 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar accesat de administrația locală. Blocul a fost finalizat, din punct de vedere al construcției propriu-zise, în toamna anului 2016, dar a mai durat ceva timp până administrația locală a reușit să introducă și utilitățile. Ei bine, din 2016, cea mai mare parte a acestui bloc stă nefolosită, interval în care, an de an, s-au cheltuit de la bugetul local aproximativ 600.000 lei anual pentru întreținerea sa. Vă reamintim că administrația locală ar fi dorit ca în acest bloc să fie mutați locatarii din blocurile cu bulină roșie, pe perioada consolidării locuințelor lor, însă nu s-a obținut acordul acestora. Un subiect despre care noi am scris de nenumărate ori în ultimii ani.

6251 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sim Ana maria 12.01.2021 10:23 cind crediti ca vom beneficia de locuite
  • Dumitrescu Elena 12.01.2021 12:22 Foarte bine sunt multe persoane fără locuință eu st cu chirie de 10 ani ca nu am unde sa locuiesc nu m-am dus pe ușile primăriei sa stau stres pe capul lor pt locuință Dar poate se ia în considerare și acest comentariu
  • Berbeci George 12.01.2021 19:54 Bună seara, eu dacă stau în bobolia și a-și dori să stau cu chirie într-un apartament sau garsoniera să scap de navetă zilnică, cum pot proceda să intru în posesia apartamentului sau garsonierei....??
  • Ifrim Sandu Georgeta 12.01.2021 20:50 Ce acte sunt necesare pentru inscriere sau cum se procedează?
  • Anghel Ana Maria 13.01.2021 15:34 Bună ziua eu am 2 copii și am o camera împărțită în 2.. Am fost la primăria Poiana acum ceva ani și a spus ca stau bine alți nu are nici pe asta.. As vrea sa știu ce acte am nevoie pt o locuință
  • Raluca Eugenia Chițu 09.03.2021 19:56 Bună seara! Când se va întâmpla acest lucru? Mulțumesc anticipat!

Social

1246 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

1641 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

Alte stiri recente

1587 vizualizari
24 sept. 2021 19:53

La Comarnic, un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Prahova a făcut o serie de precizări privind diagnosticul bărbatului - traumatism cranio-facial cu lipsă scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior; abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești de un echipaj cu medic. Bărbatul a fost preluat conștient, dar pronosticul este rezervat. 
Un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs în această după-amiază, la Comarnic, undeva la ieșirea spre Secăria. Bărbatul a fost preluat de echipaje medicale și transportat la spital.

1391 vizualizari
24 sept. 2021 18:43

Poliția Locală Câmpina a demarat o nouă campanie de informare a cetățenilor privind colectarea selectivă a deșeurilor

Administrația publică locală din Câmpina are ca prioritate creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor menajare. În acest sens, prin intermediul Poliției Locale Câmpina s-a început o nouă acțiune de informare și prevenire privind colectarea selectivă a deșeurilor menajere, acțiune care face parte din campania "Câmpina curată", inițiată de societatea civilă și derulată cu sprijinul Primăriei și operatorului de salubritate.