Blocul de necesitate este un subiect delicat pentru Câmpina și asta pentru că, iată, nu-și poate atinge scopul pentru care a fost construit. Din toamna lui 2016, de când a fost finalizat, blocul a stat gol și a consumat destule resurse de la bugetul local pentru întreținere. Este unul dintre subiectele dezbătute la nivelul actualei administrații locale, primarul Alin Moldoveanu solicitându-le consilierilor locali să analizeze situația și să ia o decizie în privința acestui bloc.
Consilierii câmpineni au înțeles importanța acestui subiect, au discutat în mai multe rânduri și chiar au fost la fața locului pentru a vedea cu ochii lor care este situația. Cel mai probabil, chiar la ședința ordinară de la finalul acestei luni, în plenul Consiliului Local se va discuta un proiect privind schimbarea cel puțin parțială a destinației blocului de necesitate. În prima fază va fi doar acest proiect, urmând ca la o ședință viitoare, poate chiar în februarie, să se stabilească un set clar de criterii pe baza cărora să se poată face repartizarea locuințelor (cu chirie), astfel încât, până la Paște, câteva zeci de familii din municipiu să beneficieze de o locuință nouă, iar blocul să aibă, în sfârșit, o utilitate.
Blocul de necesitate din Câmpina, construit în zona blocurilor de la IRA, are 72 de unități locative (56 de apartamente și 16 garsoniere). O parte dintre apartamente au fost repartizate celor două spitale pentru a atrage medici la Câmpina, câteva au fost puse la dispoziția cadrelor medicale pe perioada pandemiei, iar o garsonieră a fost repartizată, prin hotărâre a Consiliului Local, campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. În momentul de față, sunt disponibile 47 de unități locative în privința cărora noul Consiliu Local va trebui să ia o decizie.
Blocul de necesitate fost construit de SC Victor Construct SRL Botoșani și a costat 9,5 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar accesat de administrația locală. Blocul a fost finalizat, din punct de vedere al construcției propriu-zise, în toamna anului 2016, dar a mai durat ceva timp până administrația locală a reușit să introducă și utilitățile. Ei bine, din 2016, cea mai mare parte a acestui bloc stă nefolosită, interval în care, an de an, s-au cheltuit de la bugetul local aproximativ 600.000 lei anual pentru întreținerea sa. Vă reamintim că administrația locală ar fi dorit ca în acest bloc să fie mutați locatarii din blocurile cu bulină roșie, pe perioada consolidării locuințelor lor, însă nu s-a obținut acordul acestora. Un subiect despre care noi am scris de nenumărate ori în ultimii ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.