Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Fântâna cu Cireși, azi o vedem, dar nu mai e la fel

Social (Categoria articolului)

Fântâna cu Cireși este, probabil, una dintre zonele cele mai dragi câmpinenilor de ieri și de azi. Un loc de suflet, un loc minunat, în mijlocul naturii, un loc numai bun să te rupi de nebunia orașului și de "apăsarea" asfaltului, pentru a petrece câteva ore alături de familie, de prieteni. Cu ani în urmă, aici, la Fântâna cu Cireși, se... muta Câmpina, la sfârșit de săptămână sau la diverse sărbători. Zona există și astăzi, dar agrementul a cam dispărut.

Sunt ani buni de când administrația locală promite modernizarea zonei de agrement "Fântâna cu Cireși". Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru această investiție au fost aprobați de Consiliul Local Câmpina în martie 2010. Proiectul era extrem de frumos (foto) - amenajarea terenului prin terase, alei pietonale, locuri speciale pentru grătare, o scenă nouă, chioșcuri pentru comercializarea produselor alimentare, căsuțe pentru comercializarea unor produse de artizanat etc. Până la urmă, acest proiect a fost dat de-o parte. Prin 2012 s-au alocat de la bugetul local 20.000 lei pentru amenajarea unui spațiu destinat grătarelor, iar lângă grătare au fost amplasate, complet neinspirat, habele de gunoi și toaletele ecologice. În 2016, Consiliul Local a alocat 50.000 lei pentru "reproiectare modernizare zona de agrement Fântâna cu Cireși", dar nu s-a întâmplat nimic. Anul trecut, prin vară, în plenul Consiliului Local, viceprimarul Adrian Pițigoi anunța că, la nivelul Primăriei Câmpina, se dorește realizarea unui nou studiu de fezabilitate cu privire la modernizarea zonei, iar în bugetul acestui an a fost "prinsă" suma de 50.000 lei pentru actualizarea studiului de fezabilitate în vederea modernizării zonei de agrement. Până la această oră nu există vreun semnal din partea administrației locale că acest SF ar fi fost comandat.
Așa stau lucrurile și probabil nici nu se vor schimba prea curând. Fântâna cu Cireși a intrat într-un nemeritat con de umbră. Mobilierul este învechit și a devenit periculos, scena se degradează, întreaga zonă a căpătat un aspect dezolant. Primarul Horia Tiseanu se mai enervează din când în când, la sesizarea câmpinenilor, și îi atrage atenția administratorului public Remus Bădulescu să mai trimită oamenii să cosească la Fântâna cu Cireși, înainte ca iarba să acopere leagănele și chioșcul...
(Fotografia alb/negru a fost preluată de la grupul "Câmpineanul"; toate celelalte fotografii fac parte din arhiva noastră)

Citiți și: Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

4938 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andrei 22.07.2019 11:37 Putem mobiliza voluntari pentru reabilitarea zonei de agrement

Social

1944 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.

3467 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

3 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

Alte stiri recente

2323 vizualizari
26 ian. 2021 20:33

Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

2121 vizualizari
26 ian. 2021 19:31

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 26 ianuarie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.