Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Fântâna cu Cireși, azi o vedem, dar nu mai e la fel

Social (Categoria articolului)

Fântâna cu Cireși este, probabil, una dintre zonele cele mai dragi câmpinenilor de ieri și de azi. Un loc de suflet, un loc minunat, în mijlocul naturii, un loc numai bun să te rupi de nebunia orașului și de "apăsarea" asfaltului, pentru a petrece câteva ore alături de familie, de prieteni. Cu ani în urmă, aici, la Fântâna cu Cireși, se... muta Câmpina, la sfârșit de săptămână sau la diverse sărbători. Zona există și astăzi, dar agrementul a cam dispărut.

Sunt ani buni de când administrația locală promite modernizarea zonei de agrement "Fântâna cu Cireși". Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru această investiție au fost aprobați de Consiliul Local Câmpina în martie 2010. Proiectul era extrem de frumos (foto) - amenajarea terenului prin terase, alei pietonale, locuri speciale pentru grătare, o scenă nouă, chioșcuri pentru comercializarea produselor alimentare, căsuțe pentru comercializarea unor produse de artizanat etc. Până la urmă, acest proiect a fost dat de-o parte. Prin 2012 s-au alocat de la bugetul local 20.000 lei pentru amenajarea unui spațiu destinat grătarelor, iar lângă grătare au fost amplasate, complet neinspirat, habele de gunoi și toaletele ecologice. În 2016, Consiliul Local a alocat 50.000 lei pentru "reproiectare modernizare zona de agrement Fântâna cu Cireși", dar nu s-a întâmplat nimic. Anul trecut, prin vară, în plenul Consiliului Local, viceprimarul Adrian Pițigoi anunța că, la nivelul Primăriei Câmpina, se dorește realizarea unui nou studiu de fezabilitate cu privire la modernizarea zonei, iar în bugetul acestui an a fost "prinsă" suma de 50.000 lei pentru actualizarea studiului de fezabilitate în vederea modernizării zonei de agrement. Până la această oră nu există vreun semnal din partea administrației locale că acest SF ar fi fost comandat.
Așa stau lucrurile și probabil nici nu se vor schimba prea curând. Fântâna cu Cireși a intrat într-un nemeritat con de umbră. Mobilierul este învechit și a devenit periculos, scena se degradează, întreaga zonă a căpătat un aspect dezolant. Primarul Horia Tiseanu se mai enervează din când în când, la sesizarea câmpinenilor, și îi atrage atenția administratorului public Remus Bădulescu să mai trimită oamenii să cosească la Fântâna cu Cireși, înainte ca iarba să acopere leagănele și chioșcul...
(Fotografia alb/negru a fost preluată de la grupul "Câmpineanul"; toate celelalte fotografii fac parte din arhiva noastră)

Citiți și: Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

4133 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andrei 22.07.2019 11:37 Putem mobiliza voluntari pentru reabilitarea zonei de agrement

Social

3039 vizualizari
20 ian. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

9247 vizualizari
18 ian. 2020 18:08

Un tânăr de 20 de ani, din Poiana Câmpina, și-a pierdut viața strivit sub căruță

2 comentarii

Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina, mai exact în pădurea Pițigaia. Echipajele de intervenție au fost anunțate la numărul unic de urgență 112, că pe un drum forestier dintr-o pădure, un tânăr de 20 de ani ar fi fost victima unui accident, căruța pe care o conducea răsturnându-se peste el și strivindu-l.

Alte stiri recente

3412 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

5263 vizualizari
20 ian. 2020 11:47

Punctaje între 99 și 71 puncte pentru candidații declarați admiși la Școala de Poliție din Câmpina, în sesiunea de admitere ianuarie 2020

Cel mai mare punctaj la proba scrisă (99 puncte) la admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina l-a obținut o candidată din județul Gorj – Iuliana Adela Predoiu, iar între primii zece admiși se numără cinci fete și cinci băieți. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 71 puncte. S-a intrat, așadar, cu punctaje mari, asta și pentru că, spre deosebire de sesiunile anterioare de admitere, de această dată au fost mai puține locuri disponibile - doar 765. Proba scrisă a avut loc duminică, 19 ianuarie 2020, iar rezultatele au fost afișate în jurul orei 23.30, după corectarea tuturor lucrărilor și întocmirea listelor de clasificare a candidaților în ordinea descrescătoare punctajelor obținute.