Locuri de agrement din Câmpina de altădată. Fântâna cu Cireși, azi o vedem, dar nu mai e la fel

Social (Categoria articolului)

Fântâna cu Cireși este, probabil, una dintre zonele cele mai dragi câmpinenilor de ieri și de azi. Un loc de suflet, un loc minunat, în mijlocul naturii, un loc numai bun să te rupi de nebunia orașului și de "apăsarea" asfaltului, pentru a petrece câteva ore alături de familie, de prieteni. Cu ani în urmă, aici, la Fântâna cu Cireși, se... muta Câmpina, la sfârșit de săptămână sau la diverse sărbători. Zona există și astăzi, dar agrementul a cam dispărut.

Sunt ani buni de când administrația locală promite modernizarea zonei de agrement "Fântâna cu Cireși". Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru această investiție au fost aprobați de Consiliul Local Câmpina în martie 2010. Proiectul era extrem de frumos (foto) - amenajarea terenului prin terase, alei pietonale, locuri speciale pentru grătare, o scenă nouă, chioșcuri pentru comercializarea produselor alimentare, căsuțe pentru comercializarea unor produse de artizanat etc. Până la urmă, acest proiect a fost dat de-o parte. Prin 2012 s-au alocat de la bugetul local 20.000 lei pentru amenajarea unui spațiu destinat grătarelor, iar lângă grătare au fost amplasate, complet neinspirat, habele de gunoi și toaletele ecologice. În 2016, Consiliul Local a alocat 50.000 lei pentru "reproiectare modernizare zona de agrement Fântâna cu Cireși", dar nu s-a întâmplat nimic. Anul trecut, prin vară, în plenul Consiliului Local, viceprimarul Adrian Pițigoi anunța că, la nivelul Primăriei Câmpina, se dorește realizarea unui nou studiu de fezabilitate cu privire la modernizarea zonei, iar în bugetul acestui an a fost "prinsă" suma de 50.000 lei pentru actualizarea studiului de fezabilitate în vederea modernizării zonei de agrement. Până la această oră nu există vreun semnal din partea administrației locale că acest SF ar fi fost comandat.
Așa stau lucrurile și probabil nici nu se vor schimba prea curând. Fântâna cu Cireși a intrat într-un nemeritat con de umbră. Mobilierul este învechit și a devenit periculos, scena se degradează, întreaga zonă a căpătat un aspect dezolant. Primarul Horia Tiseanu se mai enervează din când în când, la sesizarea câmpinenilor, și îi atrage atenția administratorului public Remus Bădulescu să mai trimită oamenii să cosească la Fântâna cu Cireși, înainte ca iarba să acopere leagănele și chioșcul...
(Fotografia alb/negru a fost preluată de la grupul "Câmpineanul"; toate celelalte fotografii fac parte din arhiva noastră)

Citiți și: Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

4472 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andrei 22.07.2019 11:37 Putem mobiliza voluntari pentru reabilitarea zonei de agrement

Social

1636 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2489 vizualizari
02 aug. 2020 08:29

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1590 vizualizari
03 aug. 2020 21:37

Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

2527 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

8 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.