Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Social (Categoria articolului)

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.

După 1990, Tabăra Voila a aparținut Ministerului Educației și a fost administrată de Direcția Județeană a Taberelor Școlare Prahova. În anul 2004, au fost încheiate contracte de colaborare (fără licitaţie) cu anumite firme pentru întreţinerea şi modernizarea mai multor tabere din Prahova, printre care şi cea de la Voila. Aceste firme nu plăteau nimic pentru folosirea taberelor şi nici nu investeau în modernizarea lor, aşa cum se angajaseră. În 2007, cu greu, au fost reziliate contractele pentru unele tabere din judeţ, Voila, Telega şi Cheia revenind atunci în administrarea DJTS. O administrare doar pe hârtie, pentru că, practic, nu s-a făcut nimic pentru a împiedica degradarea acestor tabere. Din octombrie 2010, administrația locală câmpineană a început demersurile pentru preluarea taberei de la Ministerul Tineretului și Sportului (care le preluase între timp de la Ministerul Educației). Au trecut 9 ani de atunci și nu s-a schimbat nimic. Probabil că au fost scrise sute de hârtii în această perioadă și s-au făcut tone de documentații. Fără folos. Iar corespondența cu ministerul continuă și explicăm în continuare de ce.
În anul 2017, după aprobarea Hotărârii de Guvern 229 privind Strategia generală de descentralizare, Ministerul Tineretului a întocmit o listă cu obiectivele pe care dorea să le transfere la administrațiile județene sau locale, printre acestea aflându-se și fosta tabără Voila de la Câmpina. Dar de la întocmirea acestei liste (în vara anului trecut) și până în prezent nu s-a făcut niciun pas concret. Asta, în condițiile în care, trebuie să precizăm, terenul de 23.000 mp aparține Consiliului Local Câmpina și este inventariat în domeniul public al municipiului, iar clădirile (mai bine zis, ruinele acestora) aparțin Ministerului Tineretului, care trebuie să le caseze și să le demoleze, pentru a elibera terenul. Primăria Câmpina a realizat și cadastrul pentru acest teren și trimite în continuare adrese la Ministerul Tineretului, însă nu se mai face niciun pas înainte.

Citiți și: Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Ștrandul acoperit, o ruină de peste 20 de ani
Locurile de agrement din Câmpina de altădată. "Ștrandul de la Teatru", acum anexa nefolosită a unui cămin de bătrâni

4695 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Preda Frank 01.09.2021 22:00 schimb de hartii s-a facut si in legatura cu preluarea cinematografului,ma intreb pe ce criterii luase de la radef prietenul lui pitigoi-roman cinemaul in administrare.se doreste transport electric dar cumparam rablele altora.tiseanu a fost pe blat si cu eliro si cu autogara lu cord pana s-a prins omul cu cine are de-a face si cu ave diana si cu n srl de buzunar.cetateanul mai la urma.cine a cotizat se pare ca a avut parte in administratia tiseanu pitigoi

Social

1310 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

629 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

322 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

280 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.