Municipiul Câmpina este membru fondator al unui Grup de Acțiune Locală (GAL), care funcţionează sub denumirea Asociaţia Community Led Local Development. După aprobarea Strategiei de Dezvoltare Locală a Zonelor Marginalizate Urbane, unul dintre primele proiecte pentru care se dorește obținerea de finanțare europeană prin GAL este cel privind construirea de locuinţe sociale în vederea relocării persoanelor din zonele de risc din municipiul Câmpina.
Beneficiarii acestui proiect pot fi persoane care trăiesc în locuinţe ameninţate de alunecări de teren sau în adăposturi improvizate, familii aflate în locuinţe supraaglomerate, dar şi persoane care nu deţin proprietăţi şi sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială. Astăzi, 13 iulie, a fost termenul limită până la care persoanele aflate în situațiile menționate mai sus au putut depune cereri pentru locuințele sociale care ar urma să fie construite prin GAL. Au fost depuse peste 100 astfel de cereri, care vor fi evaluate pe baza unui regulament stabilit la nivelul GAL-ului. Există, însă, o problemă. După cum a afirmat primarul Horia Tiseanu la conferința de presă organizată recent la Primăria Câmpina, “încă nu a apărut Ghidul de Finanțare pentru depunerea acestor proiecte prin GAL, dar noi le pregătim și în momentul în care Ministerul Dezvoltării Regionale va lansa ghidul, atunci putem depune proiectele”. (video)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.