CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Consiliul Local Câmpina a aprobat demararea procedurilor pentru exproprierea "turnului înclinat"

- Actualitate -

Consiliul Local Câmpina a aprobat demararea procedurilor pentru exproprierea

După pierderea procesului cu firma Erin SRL, proprietara clădirii neterminate din centrul Câmpinei, administrația locală nu mai are prea multe soluții pentru a prelua acest monstru din beton care strică foarte mult imaginea municipiului. Exproprierea pentru cauză de utilitate publică ar putea fi o soluție. Una destul de dificilă, de lungă durată și costisitoare, dar totuși e o soluție. 

La ședința de săptămâna trecută, Consiliul Local Câmpina a aprobat începerea procedurilor pentru cauză de utilitate publică a imobilului-construcție din centrul municipiului. Atenție, este vorba doar despre demararea procedurilor, pentru că exproprierea propriu-zisă nu o decide administrația locală, ci o comisie specială din cadrul Consiliului Județean Prahova. Câmpina strânge documente și argumente, iar comisia respectivă va decide dacă se poate face această expropriere. Vorbim despre o clădire pe care o cunoaștem cu toții mult prea bine, de foarte multă vreme. 
"Construcția acestei clădiri a început în urmă cu 20 de ani, în 1997, iar în anul 2003 lucrările au fost abandonate de proprietar. Nu există nicio lege în domeniu care să oblige un investitor să termine o construcție și iată că am ajuns în această situație, să avem în centrul Câmpinei un astfel de turn care nu creează probleme doar din punct de vedere estetic, dar constituie și un real pericol. Nu cred că este nevoie să vă reamintesc de numărul mare al minorilor găsiți aici de poliție sau de cele patru tentative de suicid. Din 2008 și până în 2016 ne-am judecat cu firma Erin, dar din păcate acest proces a fost pierdut, instanța dând câștig de cauză proprietarului clădirii. În aceste condiții, exproprierea pentru cauză de utilitate publică ar putea fi o soluție pentru deblocarea acestei situații, de vreme ce nu putem ajunge la un consens cu proprietarul. Și precizez că noi acum nu aprobăm exproprierea, ci demararea procedurilor, astfel încât Consiliul Județean să ne poată spune dacă este posibilă sau nu această expropriere pentru cauză de utilitate publică", a declarat Monica Clinciu, președintele Comisiei de Amenajarea teritoriului, urbanism și protecția mediului din cadrul CL Câmpina, comisie care a inițiat acest proiect.

Au fost de acord cu acest proiect consilierii PNL, PMP și ALDE. S-au abținut de la vot consilierii PSD, care consideră că exproprierea nu este o soluție. "Înainte de a cheltui niște bani, eu cred că ar trebui să ajungem din nou în instanță cu Erin SRL. Am pierdut procesul pentru că am fost trădați de avocat. Ar trebui să începem un nou proces în care să fim reprezentați de juriștii Primăriei și nu de cineva din exterior. Juriștii noștri cunosc foarte bine problema și au tot interesul să o rezolve. De ce să-i dăm bani proprietarului construcției când mai bine îl aducem din nou în fața instanței?!", a declarat Ion Dragomir, consilier local, fost viceprimar al municipiului.
Procedurile pentru expropriere presupun întocmirea unei documentații destul de stufoase cu care administrația câmpineană se va prezenta în fața comisiei de specialitate din cadrul CJ Prahova. Comisia va verifica și decide dacă imobilul poate fi declarat de utilitate publică. Apoi vor trebui făcute o expertiză de evaluare și o expertiză tehnică, iar Consiliul Local va trebui să decidă ce destinație îi va da clădirii. Din momentul în care se va decide că exproprierea este posibilă, va fi mult de treabă și este posibil să se ajungă din nou în instanță dacă Erin SRL nu acceptă prețul oferit de municipalitate. În afară de expropriere, ar mai fi o soluție - negocierea directă cu proprietarul clădirii. Dar administrația locală exclude această posibilitate pentru că există riscul ca Dan Ungureanu (proprietarul) să ceară o sumă astronomică. 


03 Jul 2017 18:45 8150 vizualizari


Comentarii


  • 04.07.2017 16:49 AKG@pnl O mare porcarie' si ca de obicei pe bani publici.Se stie foarte bine ca este epoca avocatilor.Daca sunt probe de ''tradare'' de ce Primaria nu actioneaza avocatul in justitie sa recupereze banii.O si mai mare PORCARIE este ca Primaria sa cheltuie alti bani ca sa intre in posesia acestei constructii,Proprietarul poate castiga imens,sau exista si aici vreun interes.? Daca legislatia este incompleta de ce nu se insista prin parlamentari sa se faca un proiect de lege referitor la constructiile neterminate,PSD-ul nu are nici o scuza ,au majoritatea ,pe cand cei de la PNL, somn usor in opozitie.
  • 04.07.2017 08:27 Stan Păţitu V-au trădat avocaţii ? Vreţi să vă reprezinte juriştii ? Dacă o mai aveţi acolo pe coana juristă Neagu, nu o să vă trădeze. O să vă vândă pur şi simplu. A mai făcut-o şi prin 2002.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
2379 vizualizari 14 Jun 2024 22:48 Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse pe Bulevardul Carol I, în cartierul Câmpinița, în apropierea sediului societății Drumuri și Poduri.

citeste mai mult
2607 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Tehnic Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața pe loc.

citeste mai mult
3003 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
702 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV