Pandemia de coronavirus a lovit dur activitatea economică la nivel mondial, a diminuat drastic cererea de petrol de pe piață și a dus la o prăbușire istorică a prețului la barilul de petrol. Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi au încheiat un pact, la începutul lunii aprilie, pentru a reduce producţia cu 9,7 milioane barili pe zi începând cu 1 mai, dar se pare că această înțelegere vine prea târziu. Stocurile excedentare de petrol ameninţă să depăşească actuala capacitate de înmagazinare.
Luni, 20 aprilie 2020, s-a produs o prăbușire istorică a prețului la barilul de petrol, o scădere a acestuia cu 305%, ajungându-se ca preţul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) să fie de... 1 dolar per baril, după cum informează OPEC, citată de Agerpres. Apoi, bursele au închis tranzacțiile pe teren negativ, la – 37,63 dolari per barilul de petrol american. Frenezia care a dus luni cotaţiile în teritoriul negativ, pentru prima dată în istorie, se explică prin graba vânzătorilor de a găsi un cumpărător în măsură să preia fizic marfa. Luni seară, cotația barilului de petrol a revenit pe teren pozitiv (21 dolari), pentru ca marți să se înregistreze 21 dolari per baril.
În Europa, marți dimineață, prețul de referinţă era cotat, la International Exchange Futures, la 20,02 dolari, faţă de 25,58 dolari la închiderea de luni seară. Barilul de petrol folosit drept referinţă de OPEC nu s-a mai vândut la un preţ atât de scăzut de la criza petrolieră din 1998/1999, provocată, ca şi acum, de un exces de ofertă şi o scădere a cererii mondiale, deşi într-o măsură mult mai mică decât în prezent. Prăbuşirea preţului arată adâncimea crizei care a lovit sectorul petrolier. Măsurile de carantină impuse în majoritatea economiilor din lume au dus la o scădere abruptă a cererii, de crica o treime, ceea ce a aruncat industria într-una dintre cele mai grave crize din istorie. Speranţa este pusă acum în controlul pandemiei în circa 190 de ţări şi în revenirea treptată a economiei, în special în China, unde a început criza acum trei luni.
Pe Strada Mihai Eminescu, din centrul municipiului Câmpina, vor începe luni, 7 iulie, lucrările la rețeaua de gaze naturale. Practic, se înlocuiește rețeaua existentă, așa cum s-a întâmplat recent și pe Strada Orizontului.
Premierul Ilie Bolojan a anunțat pe lista măsurilor pentru reducerea deficitului și mărirea normei didactice.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, pe esplanada Casei Tineretului vor avea loc primele două concerte din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.