Sunt tot mai multe localități din județul Prahova nemulțumite de activitatea operatorului de apă și canalizare - HidroPrahova, societate al cărui acționar majoritar este Consiliul Județean.
Din 22 octombrie a devenit operațională demisia directorului general al HidroPrahova, Dorin Lețea, Consiliul de Administrație decizând ca directorul de suport logistic, Marian Iorga, să preia atribuțiile directorului general. Iorga este fost comandant al Poliției Prahova, în prezent fiind judecat pentru fapte de corupție.
Harababura de la HidroPrahova, care se răsfrânge și asupra calității serviciilor oferite de acest operator, se va sfârși probabil doar după terminarea alegerilor parlamentare și așezarea apelor prin stabilirea unei noi conduceri.
Pentru HidroPrahova se anunță o perioadă foarte complicată, operatorul de apă și canalizare având de implementat un proiect european care, numai la Câmpina, presupune - vă reamintim - schimbarea rețelei de apă și canalizare pe 178 de străzi, din cele 186 ale municipiului.
În urma unui parteneriat încheiat între Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului și Ministerul Apelor și Pădurilor a fost creat planul de acțiune ”Scutul pădurii”, care presupune acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilegale din domeniul silvic.
Vă informam zilele trecute de incidentul în care a fost implicat fostul polițist Bogdan Deftu, găsit într-o baltă de sânge pe peronul Gării Câmpina.
Consiliul Local Câmpina se întrunește miercuri, 19 martie 2025, în ședință extraordinară de îndată pentru a aproba încetarea valabilității unei hotărâri adoptate în mandatul trecut. Este vorba despre HCL nr.90/18 mai 2023 privind Acordul de parteneriat dintre Municipiul Câmpina și Județul Prahova pentru pasajul subteran.
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.