Pe 5 februarie, la Sibiu, peste 20.000 de oameni au cântat "Acolo este țara mea" (video), melodia lui Tudor Gheorghe, devenită imn al protestatarilor. Pe 12 februarie, la București, 60.000 de oameni au format un impresionant tricolor uman. Pe 26 februarie, duminică, în Piața Victoriei, se anunță un nou protest de amploare, de această dată manifestanții intenționând să creeze cel mai mare steag al Uniunii Europene.
"Continuăm în același stil pașnic și creativ, care ne-a făcut remarcați peste hotare. Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înșine. România NU este divizată, România este UNITĂ! Duminica aceasta creăm împreună cel mai mare steag al Uniunii Europene", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului "Operațiunea steagul UE și revoluția luminii". Manifestanții vor să creeze din hârtii albastre, luminate cu lanterne sau telefoane mobile, steagul UE și se mobilizează pe rețelele de socializare.
"Călin Popescu Tăriceanu, șeful Senatului, a spus într-un mod indirect că ar fi mai bine să ieșim din UE. Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, face întâlniri pe ascuns cu ambasadorul Rusiei. Nu știm exact ce direcție își doresc ei pentru România, dar noi, cei care o sa ieșim duminică în Piața Victoriei, dorim să transmitem un mesaj clar pentru Europa", se arată în mesajul postat pe Facebook.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea infracțională a două persoane, de 32 și 27 ani, cercetate pentru trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Procedura de achiziție publică pentru opt autobuze electrice și un microbuz este în derulare. Zilele trecute s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor, urmează evaluarea tehnică și evaluarea financiară.
Patru localități din Prahova au fost, luni după-amiază, sub incidența codului roșu de vreme severă: averse torențiale de peste 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.
Ani la rând, Școala Gimnazială Centrală a fost singura unitate de învățământ din Câmpina fără autorizație de securitate la incendiu. Acum, problema s-a rezolvat!