CONTACT

După 107 zile și opt termene, judecătorul de cameră preliminară a dispus începerea judecății pe fond în dosarul primarului Horia Tiseanu

- Actualitate -

După 107 zile și opt termene, judecătorul de cameră preliminară a dispus începerea judecății pe fond în dosarul primarului Horia Tiseanu

La sfârșitul anului trecut, procurorii DNA au anunțat finalizarea cercetărilor în cazul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, și trimiterea sa în judecată pentru fapte de corupție. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Prahova, iar la 1 februarie 2018 a intrat, conform procedurilor, la camera preliminară, acolo unde judecătorul stabilește legalitatea sesizării instanței. După 107 zile, perioadă în care avocații au tras de timp cât au putut, judecătorul a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul procurorilor DNA și a dispus începerea judecății cauzei.

De ce a fost nevoie de atât de mult timp pentru a avea o decizie de la camera preliminară? Mai întâi judecătoarea Zinica Trandafirescu a formulat o declaraţie de abţinere. A fost necesară înlocuirea sa. Apoi, Primăria Câmpina a solicitat desemnarea unui curator special. Când o instituţie publică este pagubită, cum este în cazul de faţă Primăria Câmpina, aceasta ar trebui să se constituie parte civilă pentru recuperarea prejudiciului, lucru pe care, de obicei, îl face primarul ca și conducător al instituției. Cum în acest dosar primarul este inculpat, Primăria ar fi trebuit reprezentată de viceprimar sau secretar. Cei doi nu au fost, însă, consultați, surse judiciare precizând că Horia Tiseanu a fost cel care a cerut, în numele instituției, numirea unui curator special care să reprezinte interesele Primăriei. Bineînţeles, contracost. După alte termene necesare pentru ca respectivul curator să poată lua la cunoştinţă conţinutul dosarului, instanţa a avut nevoie de nu mai puţin de trei termene pentru a se pronunţa. Decizia poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare și, cel mai probabil va fi contestată pentru a se mai câștiga puțin timp.

Reamintim că Horia Tiseanu este acuzat de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Ecaterinescu (fost director al Direcţiei Economice din Primăria Câmpina; care între timp a decedat), Carmen Gheorghe (fost şef al Poliţiei Locale Câmpina) şi Costin Micu (de la societatea comercială care a vândut Primăriei Câmpina celebra maşină Opel Insigna). De asemenea, în acelaşi dosar, alţi angajaţi ai Primăriei Câmpina au fost deja condamnaţi definitiv, cu suspendare, după ce au semnat acorduri de recunoaştere a faptei cu procurorii. Singura excepţie – fostul şofer al primarului Tiseanu, Robert Hintz, căruia instanţa i-a respins acordul de recunoaştere. 
Acum, după ce decizia din camera preliminară va rămâne definitivă, Tribunalul Prahova va stabili un prim termen și se va intra efectiv la judecarea pe fond.


21 May 2018 19:44 4416 vizualizari


Comentarii






  • 24.05.2018 13:05 CorinaV In SUA e o vorba: nevinovat pana la decizia judecatorului. Zic ca si aici se aplica
  • 23.05.2018 15:48 George S. Eu consider ca pana la terminarea procesului, e dreptul omului sa se apere si sa-si dovedeasca nevinovatia. Sincer, dosarul lui Tiseanu mi se pare facut asa, ca sa il agate si pe el. Foarte interesant cu soferul, eu cred ca acolo e o mica ''problema'', de ce i-a fost respins acordul de recunoastere? Doua intrebari. 1. Cine o fi procurorul care se ocuza de caz? O fi vreunul dintre cei carora le tot auzim numele pe la TV si care se pare ca au facut belele mari? 2. De ce mai e bagat Ecaterinescu, daca e mort, sunt nebuni?
  • 22.05.2018 08:20 Petre Nici nu se poate discuta despre demisia primarului. Tiseanu va fi beneficiarul „legilor justiției”și până la finalizarea procesului, adică vreo 2 ani, faptele sale vor fi deja prescrise sau nu vor mai exista ca infracțiuni. Iar dacă își dă demisia, cine să îi ia locul, Pițigoi? Mai bine cu Tiseanu. P.S. Plutește .... așa .... un sentiment că Tiseanu mai vrea un mandat.
  • 21.05.2018 20:33 Adina Nu ar fi fost onest din partea lui Tiseanu sa isi dea demisia sau macar sa se suspende pana la lamurirea situatiei sale penale? Nu mai vorbesc de bun simt!
5 vizualizari 03 May 2024 12:10 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2235 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2047 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2256 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV