Exercițiu de intervenție și salvare în caz de incendiu, la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Liceul Tehnologic Mecanic din municipiul Câmpina s-a desfășurat astăzi un exercițiu de simulare a unui incendiu, cu salvarea a două persoane blocate în clădire. Un exercițiu realizat de pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, coordonați de comandantul Detașamentului Câmpina, căpitan Radu Nicolae. 

Exercițiul a avut loc la solicitarea conducerii Liceului Tehnologic Mecanic, ideea de la care s-a pornit fiind aceea că "paza bună trece primejdia rea", după cum a afirmat directorul instituției, profesor Vasile Androne. Conform scenariului, un incendiu a izbucnit în amfiteatrul liceului, s-a dat alarma, directorul liceului a sunat la 112, clădirea a fost evacuată în siguranță, dar în amfiteatru au rămas două victime, două eleve care s-au intoxicat cu fum. Au venit pompierii care au scos victimele din amfiteatru (una transportabilă, scoasă pe brațe, alta inconștientă, scoasă pe targă), s-a simulat stingerea incendiului, la fața locului deplasându-se două autospeciale de intervenție cu apă și spumă și autospeciala cu scară din dotarea Detașamentului de Pompieri Câmpina, precum și o Ambulanță Smurd.
După finalizarea exercițiului, pe terenul de sport, pompierii le-au arătat elevilor și cadrelor didactice cum se folosește un extinctor, iar apoi, în sala de sport, au fost prezentate tehnici de acordare a primului ajutor. 
Întreaga acțiune a fost un adevărat exemplu de seriozitate și profesionalism, atât din partea salvatorilor, care au împărtășit cu tinerii metode de evacuare, salvare și gestionare într-o asemenea situație de urgență, cât și din partea elevilor și a profesorilor, care au fost receptivi și implicați.

2999 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1433 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

682 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

303 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

433 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.