Primăria municipiului Câmpina a anunțat numele celor 25 de elevi de la unitățile de învățământ din localitate, care vot fi recompensați cu "Premiile municipiului Câmpina", în baza criteriilor stabilite de Consiliul Local.
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Dragoș Ciobanu, Roxana Bianca Buzilă, Natalia Alexia Hiticaș, Iulia Alessia Nicole Manasia, Briana Alexia Bănescu, Anisia Mantu, Melisa Georgia Staicu, Sorana Ioana Manea, Ana Maria Gheorghiu Goga, Bianca Andreea Botoacă, Rucsandra Maria Brebeanu, Mădălin Ștefan Manta, Valentina Ștefania Postovaru, Taisia Mara Matei;
Liceul Tenologic Energetic: Bianca Paula Baicu, Emilia Elena Barbu, Ioana Sorina Andrei;
Colegiul Tehnic Forestier: Maria Alexia Danciu, Maria Iulia Necula, Ioana Georgiana Cristea, Elena Mardare, Elena Denisa Șoldan, Alexandru Andrei Olaru, Dennis Ionuț Constantinescu;
Liceul Tehnologic ”Constaantin Istrati”: Cătălina Florentina Dabija.
Este al 12-lea an școlar consecutiv când se acordă aceste premii care timp de nouă ani s-au numit “burse de excelență”, pentru ca apoi, din 2019, să li se schimbe denumirea în cea actuală.
Valoarea unui astfel de premiu este de 250 lei/lunar, se acordă doar elevilor din anii terminali de liceu, iar proiectul din acest an a fost inițiat de liberalii Dan Nica și Florin Marcu. Mai trebuie spus că, inițial, se acordaseră 30 de burse, repartizarea pe unități de învățământ liceal făcându-se în funcție de media la bacalaureat din anul școlar precedent. Doar Liceul Energetic nu a reușit să completeze locurile atribuite, din cele opt fiind ocupate doar trei. Condițiile pentru a putea primi aceste premii au fost media 10 la purtare, rezultate deosebite la învățătură, desfășurarea unor activități extracurriculare/voluntariat.
Lista celor 25 de elevi care vor beneficia de Premiile municipiului Câmpina va fi aprobată în Consiliul Local la finalul lunii noiembrie.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.