De ce nu ar trebui publicate și, implicit, încurajate acte de teribilism de genul celui întâmplat la școala din Pietriceaua?

Editorial (Categoria articolului)

De câteva zile face vâlvă la nivel național o înregistrare video cu niște copii teribiliști de la școala din satul Pietriceaua, comuna Brebu, copii care au făcut gesturi osbcene și o întreaga scenă demnă de un club de noapte la adresa profesoarei lor de limba engleză.

Dincolo de faptul reprobabil, de condamnat, pentru care nu numai copiii, dar și părinții acestora ar trebui să răspundă, aș vrea să ridic o altă problemă, mult mai puțin discutată - responsabilitatea presei în astfel de cazuri. Este extrem de simplu și profitabil pentru o nouă categorie de lucrători în presă apărută pe plaiurile mioritice, de a sta în fața unui calculator, pe rețelele de socializare, de unde se preiau și se rostogolesc, amplificându-se tot felul de lucruri de o calitate îndoielnică. Este genul acela de lucrători în presă, pe care nu îi vezi pe teren, la evenimente și care au o anumită categorie de public consumator de astfel de scene și știri teribiliste.
O presă mai responsabilă, care să nu alerge doar după senzațional și... trafic, poate nu ar fi trebuit să amplifice un astfel de subiect și să facă vedete din acei puști insolenți, care au dovedit că vin la școală degeaba. O parte a presei a devenit complicea viitoarelor cazuri de acest gen, pentru că există o anumită categorie de copii, teribiliști, care își vor face un țel în viață dintr-un astfel de comportament, în speranța deșartă că vor ajunge ”virali” în presa națională. Sigur, pentru că ei nu pot mai mult și pentru că vârful realizărilor lor în viață va fi doar acest gen de întâmplări.
Păstrând proporțiile, putem face o comparație cu ceea ce se întâmpla în fotbal, unde existau tot felul de teribiliști, al căror ideal în viață era să intre pe teren, să întrerupă partidele de fotbal, să-i vadă o lume întreagă. Atunci când FIFA și UEFA, de comun acord cu televiziunile care transmit meciurile, au convenit ca astfel de ”evenimente” să nu mai apară în transmisiunile directe, numărul lor a scăzut semnificativ.

4101 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 08.04.2023 16:15 CORECT!
  • Anonim 08.04.2023 20:52 Acel videoclip a fost distribuit in masa pe rețelele de socializare pentru a atrage atenția instituțiilor și părinților acelor copii , nu pentru a promova acte de violenta asupra profesorilor. Ce au făcut elevii da dovada de lipsa de respect și lipsa celor “cei șapte ani de acasă”. Instituțiile de învățământ ar trebui sa ia măsuri aspre iar părinții ar trebui sa își educe copii .
  • Catalin 08.04.2023 23:30 E clar că acei copii sunt needucați, ca parinții lor probabil nu au făcut ce trebuie, dar despre faptul ca acea doamnă e la catedră nu iși pune nimeni intrebări. Oare este in stare să fie profesoară? Nu cumva ea era responsabilă de disciplina elevilor la ora pe care o ținea? Nu vorbim totuși de o ichisoare corecțională. Este o școală de la țară, unde se presupune ca sunt copii mai cuminți decât la oraș. La ora de istorie, matematica, geografie, biologie, etc. la fel se comportau copii? Ma indoiesc. Probabil nu vom afla niciodata. Copii in loc sa fie corect consiliați vor fi lăsați repetenți, unii vor abandona școala, alții vor ingroșa randurile infractorilor....
  • El Puerco 09.04.2023 13:39 Dupa cum am vazut in video, profesoara nu a incercat sa ii opreasca pe derbedeii aia sau sa isi impuna autoritatea, sa ia control la situatie. Deasemenea, formatul clasei era ciudat, toti elevii stateau in picioare in loc sa stea jos in bancile lor. Profesoarea apare submisiva si fara autoritate, nu este in control la situatie si nu stie cum sa reactioneze. Sa nu uitam ca cel care a inregistrat actiunile astea si a produs video este cel mai rau pentru ca se aude cum ii indemna is incuraja pe derbedei, cum sa o jigneasca pe profesoara si el a distribuit video pe retelele sociale. Sper sa nu ajungem sa avem politie inarmata care patruleaza perimetrul scolilor si cu intrari dotate cu detectoare de metal. Scoala, parintii si elevii, toti sunt vinovati.
  • Laura Dudău 09.04.2023 14:41 Oricât ar fi de tentant (și puțin adevărat), opriți-vă din a blama victima! Este o atitudine periculoasă

Editorial

1068 vizualizari
15 feb. 2024 07:09

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

3 comentarii

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

1871 vizualizari
05 ian. 2024 11:33

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

2 comentarii

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.