E.QUA.L.I.TY - primul proiect Erasmus+, cu finanțare europeană, derulat la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Social (Categoria articolului)

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” se află în fața unei noi provocări, primul proiect Erasmus+ la care instituția de învățământ câmpineană este parte. Un proiect intitulat ”E.QUA.L.I.TY - Europe for QUAlitative Learning and the Inclusion of diversiTYies” și la care parteneri sunt unități de învățământ din Italia (țara coordonatoare a proiectului), Letonia, Portugalia și Turcia. Proiectul beneficiază de finanțare în valoare de 30.130 euro din partea Comisiei Europene.

Echipa de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, care se va ocupa în următorii doi ani de acest proiect, este formată din directorul Roxana Stan, profesorii Georgiana Moldoveanu, Carmen Angelescu, Alina Colcer, Natalia Constantin, Sânziana Dumitran, Cristina Ionescu, Elisabeta Milea, Mihaela Popescu, Geta Sârbu, Daniela Ștefan și contabilul Laura Bejinariu.
Proiectul se adresează elevilor din clasele a IX-a și a X-a, în luna noiembrie urmând a se realiza la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” selecția celor 25 de elevi care vor participa efectiv la acest proiect. Va fi o selecție după criterii riguroase, dar cu o procedură foarte transparentă. Primul pas în cadrul acestui proiect a fost conferința de presă organizată la sediul Colegiului joi, 24 octombrie, o conferință de prezentare a proiectului, la care au fost prezenți membri ai echipei de proiect, elevi, dar și reprezentanți ai Asociației Părinților din CNNG, care sprijină permanent activitatea instituției.
Practic, proiectul presupune schimburi de experiență în fiecare dintre școlile implicate, la care să participe echipe de la toate celelalte instituții care sunt parte în proiect - Polo Tecnico Fermi-Gadda, din Napoli - Italia; Davja Ozolina Apes Vidusskola, din Ape - Letonia; Escola Secundaria Alves Martins, din Viseu - Portugalia; Gundogmus Anadolu Lisesi, din Gundogmus - Turcia. Tema și perioada fiecărei deplasări au fost deja stabilite, astfel: ”Metode didactice inovative” - decembrie 2019, Italia (adresată doar cadrelor didactice); ”Diversitate culturală, marginalizare și integrare” - martie 2020, Portugalia; ”Imigrația și emigrație” - mai 2020, România (Câmpina); ”Drepturile umane și egalitatea de gen” - octombrie 2020, Turcia; ”Luptăm împotriva bullying-ului” - ianuarie 2021, Letonia; ”Cetățenia europeană și drepturile sociale” - martie 2021, Italia. La final va fi realizat un ghid de bune practici la nivel european cu toate concluziile schimbului de experiență.

2685 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciprian 28.10.2019 19:27 ''diversiTYies'' nu există în limba engleză... Și asta apare în titlul proiectului, e grav mai ales că sunt școli implicate. Ce exemplu se dă elevilor? Că merge și așa. Până când nu scăpăm de acest merge și așa o să meargă oricum în România, adică la fel ca acum... Succes

Social

2394 vizualizari
13 nov. 2019 18:27

Proiect al Fundației Zamolxes Câmpina – „Cum să faci școala mai atractivă?”

Fundația Zamolxes din Câmpina derulează de mulți ani proiecte în sfera educațională, cele mai multe dintre acestea vizând educația non-formală și schimburile de experiență între tinerii din Câmpina și tinerii din diferite alte țări ale Europei. Acum, Fundația Zamolxes a lansat o provocare în rândul părinților, profesorilor și elevilor pe tema ”Cum să faci școala mai atractivă?”

2623 vizualizari
13 nov. 2019 08:16

O cisternă încărcată cu carburanți a acroșat un stâlp electric pe DN1, la Comarnic

UPDATE - Aproximativ 100 de consumatori sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică în urma distrugerii stâlpului de electricitate de către cisternă. 
UPDATE - Potrivit ISU Prahova, societatea căreia îi aparține cisterna a decis să trimită la locul accidentului un cap de tractor pentru tractarea vehiculului. În cazul în care acest lucru nu se va putea realiza, se va încerca transvazarea combustibilului într-o altă cisternă.


În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, o cisternă încărcată cu 23 tone motorină și 11 tone benzină a acroșat un stâlp electric pe DN1, pe raza orașului Comarnic. Cabina cisternei a fost avariată, dar șoferul nu a pățit nimic, din fericire. De asemenea, nu există scurgeri de carburant pe carosabil. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii militari acționează pentru asigurarea măsurilor specifice.

Alte stiri recente

572 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

404 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.