E.QUA.L.I.TY - primul proiect Erasmus+, cu finanțare europeană, derulat la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Social (Categoria articolului)

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” se află în fața unei noi provocări, primul proiect Erasmus+ la care instituția de învățământ câmpineană este parte. Un proiect intitulat ”E.QUA.L.I.TY - Europe for QUAlitative Learning and the Inclusion of diversiTYies” și la care parteneri sunt unități de învățământ din Italia (țara coordonatoare a proiectului), Letonia, Portugalia și Turcia. Proiectul beneficiază de finanțare în valoare de 30.130 euro din partea Comisiei Europene.

Echipa de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, care se va ocupa în următorii doi ani de acest proiect, este formată din directorul Roxana Stan, profesorii Georgiana Moldoveanu, Carmen Angelescu, Alina Colcer, Natalia Constantin, Sânziana Dumitran, Cristina Ionescu, Elisabeta Milea, Mihaela Popescu, Geta Sârbu, Daniela Ștefan și contabilul Laura Bejinariu.
Proiectul se adresează elevilor din clasele a IX-a și a X-a, în luna noiembrie urmând a se realiza la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” selecția celor 25 de elevi care vor participa efectiv la acest proiect. Va fi o selecție după criterii riguroase, dar cu o procedură foarte transparentă. Primul pas în cadrul acestui proiect a fost conferința de presă organizată la sediul Colegiului joi, 24 octombrie, o conferință de prezentare a proiectului, la care au fost prezenți membri ai echipei de proiect, elevi, dar și reprezentanți ai Asociației Părinților din CNNG, care sprijină permanent activitatea instituției.
Practic, proiectul presupune schimburi de experiență în fiecare dintre școlile implicate, la care să participe echipe de la toate celelalte instituții care sunt parte în proiect - Polo Tecnico Fermi-Gadda, din Napoli - Italia; Davja Ozolina Apes Vidusskola, din Ape - Letonia; Escola Secundaria Alves Martins, din Viseu - Portugalia; Gundogmus Anadolu Lisesi, din Gundogmus - Turcia. Tema și perioada fiecărei deplasări au fost deja stabilite, astfel: ”Metode didactice inovative” - decembrie 2019, Italia (adresată doar cadrelor didactice); ”Diversitate culturală, marginalizare și integrare” - martie 2020, Portugalia; ”Imigrația și emigrație” - mai 2020, România (Câmpina); ”Drepturile umane și egalitatea de gen” - octombrie 2020, Turcia; ”Luptăm împotriva bullying-ului” - ianuarie 2021, Letonia; ”Cetățenia europeană și drepturile sociale” - martie 2021, Italia. La final va fi realizat un ghid de bune practici la nivel european cu toate concluziile schimbului de experiență.

3652 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciprian 28.10.2019 19:27 ''diversiTYies'' nu există în limba engleză... Și asta apare în titlul proiectului, e grav mai ales că sunt școli implicate. Ce exemplu se dă elevilor? Că merge și așa. Până când nu scăpăm de acest merge și așa o să meargă oricum în România, adică la fel ca acum... Succes

Social

57 vizualizari
28 mai 2020 10:13

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2550 vizualizari
27 mai 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 mai

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1329 vizualizari
27 mai 2020 20:11

La Poiana Câmpina continuă dezinfecția scărilor de bloc și a platformelor de gunoi

În comuna Poiana Câmpina a avut loc marți seară o nouă acțiune de dezinfecție la cele 21 de scări de la blocurile din localitate și la platformele de gunoi din vecinătatea blocurilor. De această dată, dezinfecția a fost realizată de viceprimarul Sergiu Constanda și consilierul local Aurel Pătrănoiu, acțiunea fiind coordonată de șefa Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Poiana, Ana Maria Goran.

2040 vizualizari
27 mai 2020 17:02

Reacție extrem de dură a PSD Câmpina la acuzele aduse de PNL și PMP în legătură cu proiectul privind locuințele sociale pentru romi

5 comentarii

Organizațiile locale ale PNL și PMP au transmis presei, marți, un comunicat comun prin care îi acuză pe consilierii PSD Câmpina de boicot, având în vedere absența acestora de la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 18 mai 2020. Pe ordinea de zi a ședinței respective se afla un proiect privind un teren de pe Strada Petrolistului, acolo unde Primăria dorește să construiască, după accesarea unor fonduri europene, un bloc pentru familiile de romi din zonele considerate marginalizate. Detalii - Cum a ajuns proiectul privind blocurile pentru romi o miză politică atât de mare, încât să scoată PNL și PMP Câmpina din "izolare"