Gest de onoare al rezerviștilor militari câmpineni, la împlinirea a 108 ani de la zborul frânt al lui Aurel Vlaicu

Social (Categoria articolului)

O simplă coroană de flori depusă la bustul lui Aurel Vlaicu, situat în fața Casei Tineretului din Câmpina. Un gest care spune multe despre rezerviștii militari câmpineni, oameni care nu uită să-i omagieze pe cei care au dus numele României în lume.

La scurtul ceremonial din 13 septembrie 2021, de la bustul lui Aurel Vlaicu, au participat câțiva dintre membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere - Filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă. S-a dorit ca astfel să se aducă aminte comunității că au trecut 108 ani de la ultimul zbor al ilustrului inginer și aviator, pionier al aviației românești și mondiale. 
Realizat în anul 1968 de sculptorița Doina Lie, bustul lui Aurel Vlaicu a fost amplasat inițial în părculețul de lângă fostul cinematograf, dar odată cu retrocedarea acelui teren s-a impus mutarea sa. Așa că bustul a fost mutat în fața Casei Tineretului, în urmă cu exact 18 ani.
După depunerea coroanei la bustul lui Vlaicu, rezerviștii militari câmpineni au mers la Bănești, unde au participat la manifestările dedicate lui Aurel Vlaicu.

Citiți și: Omagiu adus lui Aurel Vlaicu, la Bănești, la împlinirea a 108 ani de la ultimul său zbor

2561 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2509 vizualizari
28 nov. 2022 08:08

Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața într-un tragic accident produs pe DN1, la Bănești

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.30, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe DN1, în afara localității Bănești.

3581 vizualizari
24 nov. 2022 12:56

Conducerea și angajații Spitalului Municipal Câmpina regretă dispariția medicului Maria Zaharia

2 comentarii

Conducerea Spitalului Municipal Câmpina, cât și întreg colectivul de salariați ai instituției, își exprimă profundul regret în legătură cu decesul distinsei doamne doctor Maria Zaharia, un om deosebit, de o imaculată probitate morală și o înaltă competență profesională. Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Alte stiri recente

93 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.

196 vizualizari
28 nov. 2022 19:12

Reprezentativa României de Spochan, cu un câmpinean în componență, zece medalii la Mondialele din Japonia

1 comentarii

Duminică, 27 noiembrie, la Yokohama, în Japonia a avut loc ediția a 46-a a Cupei Mondiale la Spochan (Sports Chanbara), la care a participat și o echipă reprezentativă a României, în componența căreia se află și un câmpinean - Matei Harapu, de numai 12 ani,.