Gest de onoare al rezerviștilor militari câmpineni, la împlinirea a 108 ani de la zborul frânt al lui Aurel Vlaicu

Social (Categoria articolului)

O simplă coroană de flori depusă la bustul lui Aurel Vlaicu, situat în fața Casei Tineretului din Câmpina. Un gest care spune multe despre rezerviștii militari câmpineni, oameni care nu uită să-i omagieze pe cei care au dus numele României în lume.

La scurtul ceremonial din 13 septembrie 2021, de la bustul lui Aurel Vlaicu, au participat câțiva dintre membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere - Filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă. S-a dorit ca astfel să se aducă aminte comunității că au trecut 108 ani de la ultimul zbor al ilustrului inginer și aviator, pionier al aviației românești și mondiale. 
Realizat în anul 1968 de sculptorița Doina Lie, bustul lui Aurel Vlaicu a fost amplasat inițial în părculețul de lângă fostul cinematograf, dar odată cu retrocedarea acelui teren s-a impus mutarea sa. Așa că bustul a fost mutat în fața Casei Tineretului, în urmă cu exact 18 ani.
După depunerea coroanei la bustul lui Vlaicu, rezerviștii militari câmpineni au mers la Bănești, unde au participat la manifestările dedicate lui Aurel Vlaicu.

Citiți și: Omagiu adus lui Aurel Vlaicu, la Bănești, la împlinirea a 108 ani de la ultimul său zbor

2097 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3235 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.

2154 vizualizari
24 nov. 2021 22:52

Despre reziliență și bullying, inclusiv în școlile și liceele din Câmpina, cu psihologul Georgiana Fenic

În cadrul discuției de zilele trecute de la sediul Asociației ”Fluturi albi” privind derularea proiectului ”7forEDU”, una dintre temele abordate a fost cea privind reziliența și bullyingul, fenomene, din păcate, prea puțin cunoscute în societate, în ansamblul ei, dar mai ales în mediul educațional. Acestea au fost premizele pentru care am invitat-o pe Georgiana Fenic la o discuție mai amplă pe această temă.

Alte stiri recente

1150 vizualizari
26 nov. 2021 20:46

26.000 lei, valoarea amenzilor aplicate în ultima săptămână de Poliția Locală Câmpina pentru parcarea fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități

Poliția Locală Câmpina a intensificat în ultimele zile verificările în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, sancționând parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

7205 vizualizari
25 nov. 2021 12:46

Poliția Locală Câmpina caută conducătorul unui vehicul care a intrat în intersecția de la Răcitor peste betonul proaspăt turnat

1 comentarii

Miercuri, 24 noiembrie 2021, s-a turnat mai mult de jumătate din placa de beton de la intersecția străzilor B.P. Hasdeu și Calea Doftanei din municipiul Câmpina, cunoscută ca fiind intersecția de la Răcitor. Apoi, muncitorii au blocat și marcat corespunzător intrarea în intersecție și au plecat. Joi dimineață, surpriză...