O simplă coroană de flori depusă la bustul lui Aurel Vlaicu, situat în fața Casei Tineretului din Câmpina. Un gest care spune multe despre rezerviștii militari câmpineni, oameni care nu uită să-i omagieze pe cei care au dus numele României în lume.
La scurtul ceremonial din 13 septembrie 2021, de la bustul lui Aurel Vlaicu, au participat câțiva dintre membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere - Filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă. S-a dorit ca astfel să se aducă aminte comunității că au trecut 108 ani de la ultimul zbor al ilustrului inginer și aviator, pionier al aviației românești și mondiale.
Realizat în anul 1968 de sculptorița Doina Lie, bustul lui Aurel Vlaicu a fost amplasat inițial în părculețul de lângă fostul cinematograf, dar odată cu retrocedarea acelui teren s-a impus mutarea sa. Așa că bustul a fost mutat în fața Casei Tineretului, în urmă cu exact 18 ani.
După depunerea coroanei la bustul lui Vlaicu, rezerviștii militari câmpineni au mers la Bănești, unde au participat la manifestările dedicate lui Aurel Vlaicu.
Citiți și: Omagiu adus lui Aurel Vlaicu, la Bănești, la împlinirea a 108 ani de la ultimul său zbor
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.