Gest de onoare al rezerviștilor militari câmpineni, la împlinirea a 108 ani de la zborul frânt al lui Aurel Vlaicu

Social (Categoria articolului)

O simplă coroană de flori depusă la bustul lui Aurel Vlaicu, situat în fața Casei Tineretului din Câmpina. Un gest care spune multe despre rezerviștii militari câmpineni, oameni care nu uită să-i omagieze pe cei care au dus numele României în lume.

La scurtul ceremonial din 13 septembrie 2021, de la bustul lui Aurel Vlaicu, au participat câțiva dintre membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere - Filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă. S-a dorit ca astfel să se aducă aminte comunității că au trecut 108 ani de la ultimul zbor al ilustrului inginer și aviator, pionier al aviației românești și mondiale. 
Realizat în anul 1968 de sculptorița Doina Lie, bustul lui Aurel Vlaicu a fost amplasat inițial în părculețul de lângă fostul cinematograf, dar odată cu retrocedarea acelui teren s-a impus mutarea sa. Așa că bustul a fost mutat în fața Casei Tineretului, în urmă cu exact 18 ani.
După depunerea coroanei la bustul lui Vlaicu, rezerviștii militari câmpineni au mers la Bănești, unde au participat la manifestările dedicate lui Aurel Vlaicu.

Citiți și: Omagiu adus lui Aurel Vlaicu, la Bănești, la împlinirea a 108 ani de la ultimul său zbor

1861 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2783 vizualizari
17 sept. 2021 21:50

Societatea Voipan Câmpina a oferit cadouri pentru 100 de copii, la început de nou an școlar

Rechizite pentru 100 de copii din familii cu posibilități materiale reduse, acesta a fost darul societății Voipan Câmpina la începutul noului an școlar. Un dar răsplătit generos de copii, cu un zâmbet. Pentru că, până la urmă, ce poate fi mai frumos decât zâmbetul unui copil?!

4184 vizualizari
16 sept. 2021 11:28

Spitalul Municipal Câmpina angajează, în condițiile stării de alertă, medici pentru mai multe specialități

Spitalul Municipal Câmpina caută să angajeze, în condițiile stării de alertă, medici pentru următoarele specialități: ATI, Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie și Medicina de Urgențe, precum și farmacist.

Alte stiri recente

17 vizualizari
18 sept. 2021 10:12

Anunț licitații publice pentru vânzarea activelor Emon Electric Câmpina, societate aflată în faliment

Lichidatorul judiciar Mușat&Asociații anunță organizarea unor licitații publice cu strigare pentru vânzarea mai multor active ale societății Emon Electric Câmpina, aflată în faliment.

1137 vizualizari
18 sept. 2021 08:06

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 18 septembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.