Consiliul Local Câmpina a aprobat, la sfârșitul anului trecut, schimbarea destinației pentru 12 din cele 72 de spații locative din blocul de necesitate. Este vorba despre 10 apartamente cu două camere și două garsoniere care au devenit locuințe de serviciu pentru medici. S-a luat această decizie la solicitarea conducerilor celor două spitale din municipiu - Spitalul Municipal și Spitalul de Psihiatrie Voila.
Problema stringentă este la Spitalul Municipal, instituție care se confruntă cu un mare deficit de medici și a cărei conducere a solicitat Consiliului Local acordarea a nouă locuințe (opt apartamente cu două camere și o garsonieră). Se speră că, astfel, punându-le la dispoziție locuințe de serviciu, medicii să fie atrași să lucreze la Spitalul Municipal. Pentru Spitalul Voila s-au repartizat trei locuințe (două apartamente și o garsonieră). Din păcate, medicii nu se pot muta, încă, pentru că Primăria nu a făcut intabularea locuințelor.
”Sunt medici care au venit la noi convinși de acest avantaj de a obține o locuință de serviciu. Faptul că încă mai sunt câteva locuințe în rezervă ne face mai optimiști că vom reuși să mai atragem medici. Noi avem în momentul de față șase cereri depuse în așteptarea acestor apartamente. Apartamentele au fost atribuite spitalului, prin hotărâre a Consiliului Local, dar încă nu le putem utiliza, mai este nevoie de un timp, înțeleg că două luni, poate trei, timp necesar pentru intabularea acestor locuințe. Cei înscriși așteaptă să primească deja cheile, iar cu cele rămase vrem să continuăm campania de atragere a medicilor”, ne-a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.
În ultimele luni ale anului trecut, Spitalul Municipal Câmpina a avut mari dificultăți în asigurarea liniilor de gardă mai ales la Pediatrie, dar și la Terapie Intensivă, ceea ce a dus la o serie de inconveniente pentru cadrele medicale de aici și la multe nemulțumiri în rândul pacienților. Din fericire, la Terapie Intensivă s-au mai rezolvat problemele generate de deficitul de medici, dar sunt în continuare probleme la Neonatologie și la Ginecologie.
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.
Subiectul a fost discutat și la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul anului trecut - în zona ”Răcitor” sunt probleme la rețeaua de canalizare, una veche și care creează mari neplăceri locuitorilor de la blocurile din zonă.
În cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2025, polițiștii au efectuat două percheziții în comuna Scorțeni, la locuințele unei persoane bănuite de furt calificat, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.