Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Roberto Opatchi, despre debutul său la 17 ani în Divizia B și pașii urmați până la cariera de antrenor

Interviuri (Categoria articolului)

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din Câmpina - Principesa Ileana, la 1 septembrie 1920. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Primul nostru invitat este Roberto Opatchi, fost portar, acum antrenor la CS Câmpina. V-am prezentat în avanpremieră ce a simțit când a intrat, la 18 ani, împreună cu Hagi în vestiarul Stelei, câștigătoarea Cupei Campioanilor Europeni, dar veți vedea că mai sunt și alte povești interesante din cariera lui Roberto Opatchi.

În dialogul cu Roberto Opatchi am parcurs etapele carierei sale de jucător, de la începuturile la clasa de fotbal de la Școala Generală nr. 7, cu profesorul Nicolae Fălcuță, de la idolul său - chiar tatăl său, Mihai Opatchi și drama pe care a trăit-o cu o zi înainte de a împlini 14 ani, când a avut loc accidentul tragic al tatălui; de la debutul la Poiana Câmpina, în Divizia B, la numai 17 ani și de la episodul Steaua, la duritatea cantonamentelor de la Forban și apoi echipele pe la care a trecut de-a lungul carierei sale. Veți afla care este cel mai mare regret al carierei sale de jucător, cine l-a influențat să urmeze cariera de antrenor, ce colegi a avut la Școala de Antrenori din cadrul FRF, despre perioada de la Poiana Câmpina, tot în Divizia B, când i-a fost secund lui Ștefan Nanu, dar și despre trofeul câștigat cu echipa de juniori a Corunei în Italia. Veți mai afla informații interesante despre relația pe care a avut-o cu trei conducători din cariera sa de antrenor - regretatul Dan Chițu, dar și Constantin Anghelache și Virgil Guran. De asemenea, veți avea ocazia să aflați de ce antrenorul Roberto Opatchi îl preferă pe Mourinho lui Guardiola și multe, multe altele, astfel că aveți motive suficiente pentru a urmări primul nostru interviu din seria celor dedicate centenarului fotbalului câmpinean.

3494 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

3014 vizualizari
05 iul. 2020 21:56

Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mara Ciobotaru, despre porecla ”Maradona” și întreaga sa carieră de la jucător la conducător

Anul acesta se împlinește un secol de la înființarea primei echipe de fotbal din Câmpina. Redacția CâmpinaTV.ro continuă să vă ofere interviuri cu oameni care au însemnat ceva în acest sport, în acest secol de fotbal câmpinean, invitatul acestui episod fiind Mara Ciobotaru. Chiar dacă a început fotbalul în județul Vaslui, acolo de unde este originar, Mara a ajuns rapid la Câmpina, unde a jucat pentru mai multe echipe, trecând apoi la statutul de conducător - finanțator. De numele său se leagă una dintre cele mai mari performanțe ale fotbalului câmpinean - promovarea din anul 2012 a echipei Unirea Câmpina, al cărei președinte era Mara, în Liga a 3-a.

3103 vizualizari
27 iun. 2020 14:30

Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Nicolae Achim, despre cei 50 de ani petrecuți la FC Poiana Câmpina, unde a fost și căpitan, și magazioner, și delegat al echipei

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal - Principesa Ileana, la 1 septembrie 1920. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat acum, din păcate, (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Nicolae Achim, care a parcurs aproape jumătate de veac din istoria echipei FC Poiana Câmpina, de la junior la căpitanul echipei, apoi magazioner și delegat. V-am prezentat în avanpremieră o adevărată pagină de istorie - momentul în care Nicolae Achim l-a avut ca adversar direct pe marele Nicolae Dobrin, dar mai sunt și alte povești fabuloase din cei aproape 50 de ani în care Nicolae Achim s-a confundat cu istoria echipei Poiana.

Alte stiri recente

110 vizualizari
09 iul. 2020 13:48

Acuzat de consilierii PSD că promovează proiecte în Consiliul Local Câmpina doar în scopuri electorale, Horia Tiseanu a răspuns prin... tăcere

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 iunie s-au aflat și mai multe proiecte cu un vădit caracter electoral, mai ales că marea majoriotate a acestora au fost ”uitate” multe luni sau chiar ani întregi. Mai mult, primarul Horia Tiseanu a adus în fața consilierilor locali alte două proiecte, de asemenea cu o vădită tentă electorală.

376 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.