Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Roberto Opatchi, despre debutul său la 17 ani în Divizia B și pașii urmați până la cariera de antrenor

Interviuri (Categoria articolului)

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din Câmpina - Principesa Ileana, la 1 septembrie 1920. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Primul nostru invitat este Roberto Opatchi, fost portar, acum antrenor la CS Câmpina. V-am prezentat în avanpremieră ce a simțit când a intrat, la 18 ani, împreună cu Hagi în vestiarul Stelei, câștigătoarea Cupei Campioanilor Europeni, dar veți vedea că mai sunt și alte povești interesante din cariera lui Roberto Opatchi.

În dialogul cu Roberto Opatchi am parcurs etapele carierei sale de jucător, de la începuturile la clasa de fotbal de la Școala Generală nr. 7, cu profesorul Nicolae Fălcuță, de la idolul său - chiar tatăl său, Mihai Opatchi și drama pe care a trăit-o cu o zi înainte de a împlini 14 ani, când a avut loc accidentul tragic al tatălui; de la debutul la Poiana Câmpina, în Divizia B, la numai 17 ani și de la episodul Steaua, la duritatea cantonamentelor de la Forban și apoi echipele pe la care a trecut de-a lungul carierei sale. Veți afla care este cel mai mare regret al carierei sale de jucător, cine l-a influențat să urmeze cariera de antrenor, ce colegi a avut la Școala de Antrenori din cadrul FRF, despre perioada de la Poiana Câmpina, tot în Divizia B, când i-a fost secund lui Ștefan Nanu, dar și despre trofeul câștigat cu echipa de juniori a Corunei în Italia. Veți mai afla informații interesante despre relația pe care a avut-o cu trei conducători din cariera sa de antrenor - regretatul Dan Chițu, dar și Constantin Anghelache și Virgil Guran. De asemenea, veți avea ocazia să aflați de ce antrenorul Roberto Opatchi îl preferă pe Mourinho lui Guardiola și multe, multe altele, astfel că aveți motive suficiente pentru a urmări primul nostru interviu din seria celor dedicate centenarului fotbalului câmpinean.

4261 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

4695 vizualizari
11 oct. 2020 16:30

Centenarul fotbalului câmpinean. Marius Pălăncianu, despre bucuriile și ofurile carierei sale de jucător și antrenor

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din localitate. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Marius Pălăncianu - fost portar, actualmente antrenor, care de-a lungul anilor a fost pe la mai multe echipe din Câmpina, dar și din împrejurimi.

3501 vizualizari
08 oct. 2020 23:02

Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Valentin Negoiță, despre Poiana, Petrolul, Steaua și o carieră curmată brusc

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din localitate. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Valentin Negoiță, unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai generației sale. Stabilit de mai mulți ani în Irlanda, ”Negoro” a revenit în aceste zile acasă și am profitat de acest lucru pentru a avea un dialog special despre o mulțime de lucruri mai puțin cunoscute din scurta, dar intensa sa carieră de jucător.

Alte stiri recente

488 vizualizari
24 nov. 2020 09:05

Parlamentarii USR își depun demisiile pentru a nu beneficia de pensia specială

Senatorii și deputații Uniunii Salvați România (USR) își depun marți, 24 noiembrie 2020, demisiile din Parlament pentru a nu benefia de pensiile speciale. Anunțul a fost făcut de președintele USR, deputatul Dan Barna. 

803 vizualizari
24 nov. 2020 07:33

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 noiembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.