Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Roberto Opatchi, despre debutul său la 17 ani în Divizia B și pașii urmați până la cariera de antrenor

Interviuri (Categoria articolului)

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din Câmpina - Principesa Ileana, la 1 septembrie 1920. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Primul nostru invitat este Roberto Opatchi, fost portar, acum antrenor la CS Câmpina. V-am prezentat în avanpremieră ce a simțit când a intrat, la 18 ani, împreună cu Hagi în vestiarul Stelei, câștigătoarea Cupei Campioanilor Europeni, dar veți vedea că mai sunt și alte povești interesante din cariera lui Roberto Opatchi.

În dialogul cu Roberto Opatchi am parcurs etapele carierei sale de jucător, de la începuturile la clasa de fotbal de la Școala Generală nr. 7, cu profesorul Nicolae Fălcuță, de la idolul său - chiar tatăl său, Mihai Opatchi și drama pe care a trăit-o cu o zi înainte de a împlini 14 ani, când a avut loc accidentul tragic al tatălui; de la debutul la Poiana Câmpina, în Divizia B, la numai 17 ani și de la episodul Steaua, la duritatea cantonamentelor de la Forban și apoi echipele pe la care a trecut de-a lungul carierei sale. Veți afla care este cel mai mare regret al carierei sale de jucător, cine l-a influențat să urmeze cariera de antrenor, ce colegi a avut la Școala de Antrenori din cadrul FRF, despre perioada de la Poiana Câmpina, tot în Divizia B, când i-a fost secund lui Ștefan Nanu, dar și despre trofeul câștigat cu echipa de juniori a Corunei în Italia. Veți mai afla informații interesante despre relația pe care a avut-o cu trei conducători din cariera sa de antrenor - regretatul Dan Chițu, dar și Constantin Anghelache și Virgil Guran. De asemenea, veți avea ocazia să aflați de ce antrenorul Roberto Opatchi îl preferă pe Mourinho lui Guardiola și multe, multe altele, astfel că aveți motive suficiente pentru a urmări primul nostru interviu din seria celor dedicate centenarului fotbalului câmpinean.

5682 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2659 vizualizari
03 iun. 2022 19:57

Povestea unei câmpinence de succes - Cristina Petcu, de la ”Grigorescu” la... ONU

1 comentarii

V-am propus de curând un șir de interviuri - eveniment cu câmpineni care au povești de succes. Este și cazul episodului de față al acestui serial. Protagonistă este Cristina Petcu, absolventă în urmă cu zece ani a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și care în prezent lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite, fiind în cadrul unei misiuni de pace în Mali.

3075 vizualizari
23 mai 2022 10:02

Cristi Minculescu, câmpineanul revenit din Himalaya - povești senzaționale, detalii inedite și o amintire de neuitat

Luna trecută, timp de trei săptămâni, Cristi Minculescu a fost într-o expediție în Himalaya. Cristi Minculescu este câmpinean, ghid montan profesionist, un împătimit al muntelui. La întoarcerea din Himalaya, el a pregătit o expoziție de fotografii, al cărei vernisaj va avea loc joi, 26 mai, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, eveniment la care CâmpinaTV.ro este partener media. Până atunci, Cristi Minculescu a acceptat invitația la o emisiune, unde a povestit pe larg despre expediția în cel mai "râvnit" masiv montan din lume.

Alte stiri recente

197 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1118 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.