În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din Câmpina - Principesa Ileana, la 1 septembrie 1920. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Primul nostru invitat este Roberto Opatchi, fost portar, acum antrenor la CS Câmpina. V-am prezentat în avanpremieră ce a simțit când a intrat, la 18 ani, împreună cu Hagi în vestiarul Stelei, câștigătoarea Cupei Campioanilor Europeni, dar veți vedea că mai sunt și alte povești interesante din cariera lui Roberto Opatchi.
În dialogul cu Roberto Opatchi am parcurs etapele carierei sale de jucător, de la începuturile la clasa de fotbal de la Școala Generală nr. 7, cu profesorul Nicolae Fălcuță, de la idolul său - chiar tatăl său, Mihai Opatchi și drama pe care a trăit-o cu o zi înainte de a împlini 14 ani, când a avut loc accidentul tragic al tatălui; de la debutul la Poiana Câmpina, în Divizia B, la numai 17 ani și de la episodul Steaua, la duritatea cantonamentelor de la Forban și apoi echipele pe la care a trecut de-a lungul carierei sale. Veți afla care este cel mai mare regret al carierei sale de jucător, cine l-a influențat să urmeze cariera de antrenor, ce colegi a avut la Școala de Antrenori din cadrul FRF, despre perioada de la Poiana Câmpina, tot în Divizia B, când i-a fost secund lui Ștefan Nanu, dar și despre trofeul câștigat cu echipa de juniori a Corunei în Italia. Veți mai afla informații interesante despre relația pe care a avut-o cu trei conducători din cariera sa de antrenor - regretatul Dan Chițu, dar și Constantin Anghelache și Virgil Guran. De asemenea, veți avea ocazia să aflați de ce antrenorul Roberto Opatchi îl preferă pe Mourinho lui Guardiola și multe, multe altele, astfel că aveți motive suficiente pentru a urmări primul nostru interviu din seria celor dedicate centenarului fotbalului câmpinean.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
La Câmpina se desfășoară în acest week-end a treia ediție a Festivalului de Artă pentru Tineret. A fost pentru noi prilejul unui scurt dialog cu Teodora Akinola, vicepreședinte al Asociației GEYC, principalul organizator al festivalului.
În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Este un format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și la... subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și din viața lor particulară.
De câteva luni bune, comuna Brebu a devenit epicentrul unui scandal între primarul Adrian Ungureanu, pe de o parte, și viceprimarul Cătălin Ilioiu și noua majoritate din Consiliul Local, pe de altă parte.