Ideea înființării unui parc industrial la Câmpina a fost o "petardă" lansată de primarul Horia Tiseanu în campania electorală. În realitate, nu s-a făcut niciun pas concret. Se păstrează doar aparențele, administraţia locală încercând să ne arate, din când în când, că subiectul nu a fost abandonat și că se fac eforturi în continuare. Așa a fost și cu introducerea în bugetul local din acest an a realizării unui studiu de oportunitate pentru parcul industrial. Se termină și luna august, iar procedura de achiziție publică nici măcar nu a fost demarată.
Recent înființata Asociaţie "Câmpina Civică" a transmis Primăriei o adresă prin care solicită răspuns la mai multe întrebări, printre care și cea legată de studiul de oportunitate pentru parcul industrial. Asociaţia a publicat răspunsul pe pagina sa de Facebook și astfel aflăm cu toții că "Până în momentul de faţă nu a fost făcută achiziţia acestui serviciu deoarece, în acest caz, este necesară o documentaţie complexă ce trebuie întocmită de operatori experimentaţi şi totodată acreditaţi în acest domeniu. Pentru a găsi cea mai bună soluţie, am luat legătura cu Consiliul Judeţean Prahova, care, de altfel, are experienţă pentru acest tip de parc şi am primit confirmarea dumnealor că vom fi sprijiniţi şi ni se va împărtăşi din experienţa proprie".
Practic, din răspunsul Primăriei Câmpina, semnat de primarul Horia Tiseanu, reiese clar că reprezentanţii administraţiei locale nu au ştiut până acum să realizeze documentaţia necesară pentru a demara achiziţia, fiind - din informaţiile noastre - singurul caz din ţară în care se doreşte realizarea unui parc industrial de către o administraţie locală în parteneriat cu o persoană fizică privată, pe terenul acesteia. La începutul lui 2018, la aproape trei ani de când CL și-a dat acordul de principiu pentru parcul industrial, s-au alocat 90.000 lei pentru realizarea unui studiu din care să reiasă dacă o astfel de investiția ar fi oportună sau nu...
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.