De la 1 octombrie 2021, cei mai buni elevi din clasa a XII-a de la liceele câmpinene primesc “Premiile municipiului Câmpina”. Este al 12-lea an școlar consecutiv când se acordă aceste premii care timp de nouă ani s-au numit “burse de excelență”, pentru ca apoi, din 2019, să li se schimbe denumirea în cea actuală.
Consiliul Local a aprobat în ședința din această seară continuitatea în acordarea acestor premii, pentru stimularea performanțelor elevilor din anul terminal, valoarea unui astfel de premiu fiind de 250 lei lunar. Proiectul a fost inițiat de consilierii Dan Nica și Florin Marcu, s-a aprobat finanțarea de la bugetul local până la finalul acestui an, urmând ca în 2022 să fie aprobată finanțarea pentru lunile rămase până la finalul anului școlar.
Premianții/bursierii trebuie să îndeplinească următoarele condiții: media 10 la purtare, rezultate deosebite la învățătură, desfășurarea unor activități extracurriculare/voluntariat. Fiecare unitate de învățământ liceal din Câmpina beneficiază de un număr de burse proporțional cu numărul elevilor care au promovat examenul de bacalaureat în anul școlar anterior: Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” – 14 premii, Liceul Tehnologic Energetic – 8 premii, Colegiul Tehnic Forestier – 7 premii, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati” – un premiu.
Din comisia de acordare a “Premiior municipiului Câmpina” fac parte cei doi consilieri locali care au inițiat proiectul, un reprezentant al aparatului de specialitate al primarului, directorul și secretarul unității de învățământ.
(Foto cu caracter ilustrativ)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.