30 de elevi vor beneficia de “Premiile municipiului Câmpina” în anul școlar 2021-2022

Social (Categoria articolului)

De la 1 octombrie 2021, cei mai buni elevi din clasa a XII-a de la liceele câmpinene primesc “Premiile municipiului Câmpina”. Este al 12-lea an școlar consecutiv când se acordă aceste premii care timp de nouă ani s-au numit “burse de excelență”, pentru ca apoi, din 2019, să li se schimbe denumirea în cea actuală.

Consiliul Local a aprobat în ședința din această seară continuitatea în acordarea acestor premii, pentru stimularea performanțelor elevilor din anul terminal, valoarea unui astfel de premiu fiind de 250 lei lunar. Proiectul a fost inițiat de consilierii Dan Nica și Florin Marcu, s-a aprobat finanțarea de la bugetul local până la finalul acestui an, urmând ca în 2022 să fie aprobată finanțarea pentru lunile rămase până la finalul anului școlar.
Premianții/bursierii trebuie să îndeplinească următoarele condiții: media 10 la purtare, rezultate deosebite la învățătură, desfășurarea unor activități extracurriculare/voluntariat. Fiecare unitate de învățământ liceal din Câmpina beneficiază de un număr de burse proporțional cu numărul elevilor care au promovat examenul de bacalaureat în anul școlar anterior: Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” – 14 premii, Liceul Tehnologic Energetic – 8 premii, Colegiul Tehnic Forestier – 7 premii, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati” – un premiu.
Din comisia de acordare a “Premiior municipiului Câmpina” fac parte cei doi consilieri locali care au inițiat proiectul, un reprezentant al aparatului de specialitate al primarului, directorul și secretarul unității de învățământ.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3021 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

196 vizualizari
29 iun. 2022 09:08

Un modul de prim-ajutor a fost amplasat în centrul Câmpinei, în pasajul de la ceas, funcțional în perioadele caniculare

Având în vedere temperaturile ridicate anunțate pentru aceste zile și la Câmpina și având în vedere faptul că pentru întreaga lună iulie s-au anunțat fenomene extreme (caniculă, alternând cu vijelii și ploi torențiale), Primăria municipiului a instalat în Pasajul de la Ceas un modul de prim-ajutor. Trecătorii se pot opri aici pentru a se răcori și odihni puțin, pentru a bea apă sau pentru a cere ajutor în cazul în care nu se simt bine.

2429 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

Alte stiri recente

302 vizualizari
29 iun. 2022 11:10

Societate comercială cu sediul în Câmpina angajează ECONOMIST / CONTABIL

Societate comercială cu sediul în Câmpina (telefon 0244.375.277; fax 0244.373.077) angajează economist / contabil.

707 vizualizari
29 iun. 2022 08:57

Consiliul Local Câmpina va discuta procedura și criteriile concursului pentru ocuparea postului de director al Casei Tineretului

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de joi, 30 iunie 2022, ora 17.00, se va dezbate un proiect privind procedura de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de director al Casei Tineretului, precum și criteriile de selecție a candidaților.