CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Amânare la ADI Deșeuri. Există șanse ca la Câmpina să se revină la vechile tarife la gunoi, nemajorate

- Actualitate -

Amânare la ADI Deșeuri. Există șanse ca la Câmpina să se revină la vechile tarife la gunoi, nemajorate

La începutul acestei săptămâni, la Ploiești a avut loc Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Managementul Deșeurilor, ședință în cadrul căreia ar fi trebuit aprobate un nou regulament de colectare a deșeurilor și noile tarife diferențiate (pentru colectare selectivă și pentru colectare amestecată a deșeurilor). După multe discuții, luarea deciziilor a fost amânată pentru 16 septembrie.

În condițiile în care, conform legii, colectarea selectivă a devenit obligatorie, ADI Deșeuri a venit în fața membrilor săi cu două propuneri în privința tarifelor la salubritate. Prima presupune introducerea tarifelor diferențiate, majorate față de cele actuale, pentru colectarea selectivă și un tarif penalizator pentru cei care nu colectează selectiv. Prin urmare, scumpirea gunoiului. A doua propunere – menținerea actualelor tarife, nemajorate, dar cu obligativitatea asumată de administrațiile locale de a percepe tuturor persoanelor fără contracte pentru gunoi acea taxă specială de salubritate. Pe aceste subiecte s-a discutat mult la ședința ADI Deșeuri, iar principalul motiv al amânării a fost reacția vehementă a multor primari cărora nu le convine o creștere a tarifului la gunoi mai ales în această perioadă electorală. 
Practic, primăriile ar trebui să asigure plata de la bugetele locale a taxei speciale pentru persoanele care nu au abonament cu operatorul de salubritate, iar apoi să recupereze banii de la acestea sau să le determine concret să încheie contracte pentru gunoi. Asupra acestui aspect vor trebui să se decidă primarii și apoi să se ia decizia finală pe 16 septembrie, la nivelul ADI Deșeuri.

Orice decizie ar lua ADI Deșeuri, aceasta nu ar fi obligatorie pentru Câmpina, care, deși parte a Zonei 7 de la nivelul județului Prahova, încă mai are contract până în decembrie 2022 cu Floricon Salub. Dar și după terminarea acestui contract, același operator va continua serviciul de strângere a deșeurilor, conform contractului încheiat cu ADI. Plus că ar fi anormal ca la Câmpina să se ia decizii contrare celor stabilite la nivel județean.
Oricum, la nivelul municipiului Câmpina, situația este destul de delicată și foarte probabil s-ar impune o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local pentru un nou mandat dat primarului Horia Tiseanu în privința votului său de la ședința ADI din 16 septembrie. După cum se știe, sunt aproximativ 22.000 de abonați, în condițiile în care toate raportările statistice dau pentru Câmpina o populație de peste 32.000 locuitori. Practic, într-o nouă întâlnire a Consiliului Local va fi nevoie de un vot prin care administrația să-și asume că nu a făcut (aproape) nimic pentru creșterea numărului de abonați, că până acum doar șase persoane au plătit taxa specială, iar dacă se dorește menținerea tarifului de bază la deșeurile menajere la nivelul celor anterioare ultimei majorări, atunci de la bugetul local trebuie suportată taxa specială pentru cei aproximativ 10.000 de câmpineni care nu sunt abonați la operatorul de salubritate. Apoi, teoretic, va fi strict problema administrației locale să recupereze acești bani de la persoanele respective.


05 Sep 2019 20:31 3627 vizualizari



Comentarii






2505 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2605 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1457 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5424 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV