Amânare la ADI Deșeuri. Există șanse ca la Câmpina să se revină la vechile tarife la gunoi, nemajorate

Actualitate (Categoria articolului)

La începutul acestei săptămâni, la Ploiești a avut loc Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Managementul Deșeurilor, ședință în cadrul căreia ar fi trebuit aprobate un nou regulament de colectare a deșeurilor și noile tarife diferențiate (pentru colectare selectivă și pentru colectare amestecată a deșeurilor). După multe discuții, luarea deciziilor a fost amânată pentru 16 septembrie.

În condițiile în care, conform legii, colectarea selectivă a devenit obligatorie, ADI Deșeuri a venit în fața membrilor săi cu două propuneri în privința tarifelor la salubritate. Prima presupune introducerea tarifelor diferențiate, majorate față de cele actuale, pentru colectarea selectivă și un tarif penalizator pentru cei care nu colectează selectiv. Prin urmare, scumpirea gunoiului. A doua propunere – menținerea actualelor tarife, nemajorate, dar cu obligativitatea asumată de administrațiile locale de a percepe tuturor persoanelor fără contracte pentru gunoi acea taxă specială de salubritate. Pe aceste subiecte s-a discutat mult la ședința ADI Deșeuri, iar principalul motiv al amânării a fost reacția vehementă a multor primari cărora nu le convine o creștere a tarifului la gunoi mai ales în această perioadă electorală. 
Practic, primăriile ar trebui să asigure plata de la bugetele locale a taxei speciale pentru persoanele care nu au abonament cu operatorul de salubritate, iar apoi să recupereze banii de la acestea sau să le determine concret să încheie contracte pentru gunoi. Asupra acestui aspect vor trebui să se decidă primarii și apoi să se ia decizia finală pe 16 septembrie, la nivelul ADI Deșeuri.

Orice decizie ar lua ADI Deșeuri, aceasta nu ar fi obligatorie pentru Câmpina, care, deși parte a Zonei 7 de la nivelul județului Prahova, încă mai are contract până în decembrie 2022 cu Floricon Salub. Dar și după terminarea acestui contract, același operator va continua serviciul de strângere a deșeurilor, conform contractului încheiat cu ADI. Plus că ar fi anormal ca la Câmpina să se ia decizii contrare celor stabilite la nivel județean.
Oricum, la nivelul municipiului Câmpina, situația este destul de delicată și foarte probabil s-ar impune o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local pentru un nou mandat dat primarului Horia Tiseanu în privința votului său de la ședința ADI din 16 septembrie. După cum se știe, sunt aproximativ 22.000 de abonați, în condițiile în care toate raportările statistice dau pentru Câmpina o populație de peste 32.000 locuitori. Practic, într-o nouă întâlnire a Consiliului Local va fi nevoie de un vot prin care administrația să-și asume că nu a făcut (aproape) nimic pentru creșterea numărului de abonați, că până acum doar șase persoane au plătit taxa specială, iar dacă se dorește menținerea tarifului de bază la deșeurile menajere la nivelul celor anterioare ultimei majorări, atunci de la bugetul local trebuie suportată taxa specială pentru cei aproximativ 10.000 de câmpineni care nu sunt abonați la operatorul de salubritate. Apoi, teoretic, va fi strict problema administrației locale să recupereze acești bani de la persoanele respective.

2664 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

6 vizualizari
20 feb. 2020 13:05

Incredibil! Un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina

În Câmpina, municipiu european al mileniului al III-lea, întâlnim imagini ca cea alăturată, care pare de domeniul irealului. Ne-am uitat de mai multe ori înainte să ne decidem să abordăm acest subiect. Nu ne venea să credem, și, totuși, da, este adevărat, un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina!

996 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

UPDATE - La ora 13.00, intervenția HidroPrahova s-a încheiat, circulația rutieră pe Bulevardul Carol I, în centrul municipiului, se desfășoară normal.

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

Alte stiri recente

1473 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2397 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.