CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

- Social -

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” din Câmpina. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

După un principiu general valabil la astfel de proiecte de mobilitate, câte o delegație din fiecare școală parteneră a vizitat, pe rând, alături de celelalte delegații, celelalte școli din proiect, prilej pentru instituțiile de învățământ de a se prezenta, dar și de a-și prezenta localitatea, județul și chiar țara. Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” este școală coordonatoare, celelalte instituții din proiect fiind din Croația – Osnovna škola Jasenova, Grecia – 7th Gymnasium of Katerini, Italia – I.C.Torrenova, Lituania – Vilniaus Adomo Mickeviciaus Licejus, Spania - IES Manuel Tarraga Escribano, San Pedro del Pinatar.
Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni (2020-2023) și își propune creșterea capacității instituționale a școlilor partenere de a satisface nevoile elevilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani prin programe și activități educaționale care oferă alternative și contexte de învățare formale și nonformale atractive și capabile să dezvolte acele competențe sociale care asigură incluziunea educațională și socială a tuturor elevilor, activități care promovează acceptarea diversității și schimbul intercultural. Proiectul urmărește, de asemenea, să ajute școlile partenere să își dezvolte capacitatea de a opera la nivel transnațional, să identifice cu partenerii modalități care pot ajuta elevii să dezvolte abilități sociale (empatie, solidaritate, asertivitate, responsabilitate etc.) pentru a combate excluziunea socială și a promova valorile integrării europene în educație și formare. Grupul țintă este format din 120 de elevi (20 de elevi în fiecare școală parteneră, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani) și 60 de profesori (10 profesori din fiecare școală parteneră).
Sunt schimburi de experiență benefice atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi. Pe de o parte, cadrele didactice au posibilitatea să descopere noi metode de predare, de interacțiune cu elevii, dar și diverse activități extracurriculare care pot contribui la dezvoltarea capacităților intelectual-relaționale ale elevilor lor, iar copiii au avut ocazia să vadă cu ochii lor cum se desfășoară activitatea de învățământ și în alte sisteme educaționale, să cunoască alte locuri, alte culturi și, nu în ultimul rând, să lege prietenii.
Astfel, în cadrul acestui proiect, în perioada 26-30 septembrie 2022, cinci elevi și doi profesori au participat la mobilitatea din Lituania, gazdă Vilniaus Adomo Mickeviciaus Licejus, având ca tematică ”Bullyng-ul și cyberbullying-ul în mediul școlar”. Activitățile desfășurate (dezbateri, workshopuri, jocuri de rol) au oferit participanților oportunitatea de a aborda o problemă care afectează viața școlară a multor elevi, de a lucra împreună pentru a înțelege mai bine cauzele, formele de manifestare și efectele fenomenelor de bullying/cyberbullying și totodată de a identifica căi de prevenție și intervenție pentru limitarea acestuia. Având și o componentă interculturală, elevii și profesorii participanți au avut ocazia să cunoască aspecte din istoria și cultura țării gazdă, au gustat din bucătăria lituaniană. Cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului s-a desfășurat în perioada 31 octombrie - 4 noiembrie 2022, gazdă a mobilității fiind 7th Gymnasium of Katerini, Grecia, în centrul  activitățllor desfășurate aflându-se tematica valorilor comune europene. Acestea au oferit elevilor din cele șase școli partenere oportunitatea de a descoperi și înțelege Uniunea Europeană ca o comunitate a valorilor comune, un spațiu al libertății, solidarității, toleranței, pluralismului multicultural și al coeziunii.
Acest proiect, coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina, este finanțat din fonduri europene.


30 Nov 2022 09:35 4862 vizualizari


Comentarii


701 vizualizari 23 Jun 2024 17:29 Anunțul Primăriei Câmpina privind acordarea tichetelor sociale pentru nou-născuți

Anunțul Primăriei Câmpina privind acordarea tichetelor sociale pentru nou-născuți

Primăria municipiului Câmpina a dat publicității un anunț privind acordarea sprijinului material pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru cuplurile mamă - nou-născut, conform prevederilor OUG nr. 34/2024, în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială.

citeste mai mult
784 vizualizari 21 Jun 2024 12:01 Oferta educațională a Școlii Sanitare Postliceale ”Louis Pasteur” pentru anul școlar 2024-2025

Oferta educațională a Școlii Sanitare Postliceale ”Louis Pasteur” pentru anul școlar 2024-2025

Din 3 iunie au început înscrierile pentru anul școlar 2024-2025 la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina. 

citeste mai mult
1395 vizualizari 20 Jun 2024 21:54 Ceremonie de absolvire la Școala Sanitară Postliceală ”Dr. Dinu” din Câmpina

Ceremonie de absolvire la Școala Sanitară Postliceală ”Dr. Dinu” din Câmpina

Pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina a avut loc joi, la orele prânzului, ceremonia de absolvire a unei noi promoții a Școlii Sanitare Postliceale ”Dr. Dinu”.

citeste mai mult
1647 vizualizari 18 Jun 2024 23:26 Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

La inițiativa Asociației Părinților Elevilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, marți, 18 iunie 2024, a avut loc premierea olimpicilor din această instituție de învățământ.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV