2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

Actualitate (Categoria articolului)

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

Urmează ca, prin dispoziție a directorului general al Direcției de Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, să se stabilească numărul de locuri pentru fiecare unitate de învățământ în parte și calendarul admiterii. Vă reamintim care sunt instituțiile postliceale de învățământ ale MAI:
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina
- Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca
- Școala de Pregatire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" Oradea
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni
- Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești

Școlarizarea se va desfășura în sistem "suveică", adică, o serie de elevi se va afla la cursuri și o serie în stagiul de practică și apoi invers. În privința examenului de admitere, MAI a anunțat modificări importante în probele de concurs. Astfel, conform documentului postat pe site-ul Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina, la proba de evaluare a cunoștințelor teoretice (proba scrisă), pe lângă limba română și o limbă străină, se intoduc legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și instituțiilor politice ale statului și educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic. Ponderea în nota finală de la proba scrisă este următoarea: limba română (40%), limba străină (15%), legislație (20%) și educație civică (15%). Punctajul acordat din oficiu este de 10%. 
O altă noutate importantă: proba sportivă va fi notată în funcție de timpii realizați de candidați la examenul de admitere. Până acum nu se dădeau note la proba sportivă, aceasta fiind considerată o probă eliminatorie a concursului de admitere, înainte de testarea scrisă. De acum înainte, nota de la proba sportivă va conta la media finală a candidatului. Nota minimă de promovare a fiecărei probe este 5. Nota finală se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la proba scrisă și proba sportivă.
MAI a stabilit tematica și bibliografia recomandate candidaților de la concursul de admitere în școlile postliceale de ordine publică, iar acestea pot fi găsite pe paginile web ale unităților de învățământ.

4635 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Diss 18.01.2022 17:42 Se (re) umple Romănia de politiști!😣
  • Niță Andrei Cosmin 19.01.2022 14:00 Buna ziua. Când încep înscrierile?

Actualitate

1030 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1802 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”

Alte stiri recente

624 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1726 vizualizari
19 mai 2022 08:35

Societatea MIRAS INTERNATIONAL angajează mai multe categorii de personal pentru punctul de lucru de la Bănești

Societatea MIRAS INTERNATIONAL SRL angajează, pentru punctul de lucru de la Bănești, ȘEF SECȚIE CONFECȚII MONTAJ, MECANIC ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII, LĂCĂTUȘ CONFECȚII METALICE, OPERATOR CNC, ȘOFER AUTOCAMION.