Tabăra artistică "Șezători Provițene" a debutat cu multe emoții și o revărsare de momente frumoase în care s-au creat primele legături între copii, profesori, artizani populari, artiști și traineri.
Copiii au fost introduși în povestea iei și a modelelor tradiționale locale și a materialelor din care este confecționată pânza, a tâmplăriei, continuând periplul în universul bogat al obiceiurilor și tradițiilor românești autentice. Ultimul atelier al zilei, cel de dansuri populare, i-a energizat atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Și copiii de la grădiniță au avut parte de o întâlnire cu lumea magică a jocurilor de folclor. A fost o zi plină cu emoții, voie bună și cu mulți oameni săritori și sufletiști, care au contribuit cu timp, resurse, sfaturi și recomandări la acest program pregătit pentru copiii din Provița de Jos. Minunații coordonatori ai atelierelor din prima zi au fost: Roxana Stan - obiceiuri și tradiții, Stefania Daniela Lăcrămioara - cusut ii, alături de doamnele artizane Nina Ionescu, Ana Maria, Gabriel Ciobanu, Daniela Harsulescu - atelier tâmplărie, Constantin Chiru - dansuri populare, Justina Simona Chirică și Ruxandra Mihaela Angheloiu - jocuri de folclor pentru copii.
Următoarele zile au fost la fel de frumoase, cu multe acțiuni care se vor deveni amintiri de neuitat pentru copiii prezenți.
Tabăra artistică este organizată de Primăria Provița de Jos și Școala Gimnazială din localitate, în parteneriat cu Fundația Zamolxes din Câmpina, cu susținerea HV SHIELDING SRL și De Florian. Aflat la prima ediție, evenimentul își propune să promoveze cultura și tradițiile locale prin organizarea unor activități diversificate și interconectate despre bogatul tezaur de artă populară existent în localitatea prahoveană. Tabăra „Șezători Provițene” este inițiată și implementată de Alexandra-Alina Popa, de origine din localitatea Provița de Jos și masterandă la Universitatea de Arte Teatrologie și Impresariat Artistic la Universitatea de Arte din Târgu Mureș.
Căminul Petrol dn Câmpina este un exemplu, din păcate, negativ, de cum arată un spațiu aflat în administrarea unei instituții de învățământ locale.
51 de clădiri aparținând unităților de învățământ din județul Prahova nu au autorizație de securitate la incendiu. 17 dintre acestea au obținut, totuși, avizul ISU, premergător obținerii autorizației.
Preșcolarii și elevii de la 22 de unități de învățământ din județul Prahova vor începe noul an școlar în alte locații și asta pentru că în grădinițele sau școlile de care aparțin se desfășoară sau urmează să înceapă lucrări de reabilitare. În această situație se află inclusiv școli din localități învecinate Câmpinei.
S-a făcut multă vâlvă pe tema mobilizării rezerviștilor militari pentru un exercițiu care a avut loc în județele Prahova și Dâmbovița. Din păcate, mobilizarea pare să fi fost un fiasco și arată că România nu este deloc pregătită pentru un eventual conflict militar.