Momente frumoase și emoționante la Tabăra artistică "Șezători Provițene"
Social (Categoria articolului)
Tabăra artistică "Șezători Provițene" a debutat cu multe emoții și o revărsare de momente frumoase în care s-au creat primele legături între copii, profesori, artizani populari, artiști și traineri.
Copiii au fost introduși în povestea iei și a modelelor tradiționale locale și a materialelor din care este confecționată pânza, a tâmplăriei, continuând periplul în universul bogat al obiceiurilor și tradițiilor românești autentice. Ultimul atelier al zilei, cel de dansuri populare, i-a energizat atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Și copiii de la grădiniță au avut parte de o întâlnire cu lumea magică a jocurilor de folclor. A fost o zi plină cu emoții, voie bună și cu mulți oameni săritori și sufletiști, care au contribuit cu timp, resurse, sfaturi și recomandări la acest program pregătit pentru copiii din Provița de Jos. Minunații coordonatori ai atelierelor din prima zi au fost: Roxana Stan - obiceiuri și tradiții, Stefania Daniela Lăcrămioara - cusut ii, alături de doamnele artizane Nina Ionescu, Ana Maria, Gabriel Ciobanu, Daniela Harsulescu - atelier tâmplărie, Constantin Chiru - dansuri populare, Justina Simona Chirică și Ruxandra Mihaela Angheloiu - jocuri de folclor pentru copii.
Următoarele zile au fost la fel de frumoase, cu multe acțiuni care se vor deveni amintiri de neuitat pentru copiii prezenți.
Tabăra artistică este organizată de Primăria Provița de Jos și Școala Gimnazială din localitate, în parteneriat cu Fundația Zamolxes din Câmpina, cu susținerea HV SHIELDING SRL și De Florian. Aflat la prima ediție, evenimentul își propune să promoveze cultura și tradițiile locale prin organizarea unor activități diversificate și interconectate despre bogatul tezaur de artă populară existent în localitatea prahoveană. Tabăra „Șezători Provițene” este inițiată și implementată de Alexandra-Alina Popa, de origine din localitatea Provița de Jos și masterandă la Universitatea de Arte Teatrologie și Impresariat Artistic la Universitatea de Arte din Târgu Mureș.
Social

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu
Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume
"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.
Alte stiri recente

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans
1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

”Invitație la lectură”, atelier de creație la Școala ”Ion Câmpineanu” în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor
În cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, Școala ”Ion Câmpineanu” a fost gazda unui atelier de creație intitulat ”Invitație la lectură”.
Comentarii