CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Momente frumoase și emoționante la Tabăra artistică "Șezători Provițene"

- Social -

Momente frumoase și emoționante la Tabăra artistică

Tabăra artistică "Șezători Provițene" a debutat cu multe emoții și o revărsare de momente frumoase în care s-au creat primele legături între copii, profesori, artizani populari, artiști și traineri. 

Copiii au fost introduși în povestea iei și a modelelor tradiționale locale și a materialelor din care este confecționată pânza, a tâmplăriei, continuând periplul în universul bogat al obiceiurilor și tradițiilor românești autentice. Ultimul atelier al zilei, cel de dansuri populare, i-a energizat atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Și copiii de la grădiniță au avut parte de o întâlnire cu lumea magică a jocurilor de folclor. A fost o zi plină cu emoții, voie bună și cu mulți oameni săritori și sufletiști, care au contribuit cu timp, resurse, sfaturi și recomandări la acest program pregătit pentru copiii din Provița de Jos. Minunații coordonatori ai atelierelor din prima zi au fost: Roxana Stan - obiceiuri și tradiții, Stefania Daniela Lăcrămioara - cusut ii, alături de doamnele artizane Nina Ionescu, Ana Maria, Gabriel Ciobanu, Daniela Harsulescu - atelier tâmplărie, Constantin Chiru - dansuri populare, Justina Simona Chirică și Ruxandra Mihaela Angheloiu - jocuri de folclor pentru copii.
Următoarele zile au fost la fel de frumoase, cu multe acțiuni care se vor deveni amintiri de neuitat pentru copiii prezenți.

Tabăra artistică este organizată de Primăria Provița de Jos și Școala Gimnazială din localitate, în parteneriat cu Fundația Zamolxes din Câmpina, cu susținerea HV SHIELDING SRL și De Florian. Aflat la prima ediție, evenimentul își propune să promoveze cultura și tradițiile locale prin organizarea unor activități diversificate și interconectate despre bogatul tezaur de artă populară existent în localitatea prahoveană. Tabăra „Șezători Provițene” este inițiată și implementată de Alexandra-Alina Popa, de origine din localitatea Provița de Jos și masterandă la Universitatea de Arte Teatrologie și Impresariat Artistic la Universitatea de Arte din Târgu Mureș.


12 Aug 2023 06:14 3512 vizualizari


Comentarii






164 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am infromat deja, joi, 26 aprilie, a avut loc jurizarea concursului național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
862 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova,  în cadrul C.R.E.D. Activitatea face parte din parteneriatele educaționale ”Starea de bine în grupa de preșcolari”  și  ”Copilăria, o lume de vis”, pe care instituția de învățământ din Câmpina le-a derulat în ultimii doi ani școlari împreună cu Grădinița nr. 14 Târgoviște și Școala Gimnazială ”Radu Cel Mare” Găești, parteneriate avizate de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și de Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

citeste mai mult
3803 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1653 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV