Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina a fost joi, 16 ianuarie 2025, gazda unei activități de educație rutieră, intitulată ”Strada nu e loc de joacă”.
Activitatea a făcut parte din Proiectul Educațional - Educația Rutieră (PEER), desfășurat de Asociația pentru educație, formare și cultură ”Perfekt Info”, în parteneriat cu Ministerul Educației. La această activitate au participat Cristina Catană, managerul proiectului, reprezentante ale grădinițelor de stat și particulare din județ (24 de doamne director sau consilier educativ), colonel (r) Costin Tătuc, expert în educație, inspector principal de poliție Cătălin Grancea, din cadrul Poliției Rutiere a Municipiului Câmpina, preșcolari și părinții acestora. Copiii din grupa ”Licuricilor”, coordonați de Georgeta Trifan, au demonstrat cunoștințele lor rutiere în cadrul unei scenete. ”Micii actori” nu au respectat regulile de circulație (au alergat pe trecerea de pietoni, s-au jucat cu mingea pe stradă, s-au dat cu sania pe stradă) și s-au accidentat ușor, dar ”micii polițiști” le-au reamintit regulile de circulație și ei au promis că le vor respecta mereu. La final au dansat și… au avut surpriza de a veni în vizită inspectorul principal de poliție Cătălin Grancea, care le-a reamintit toate regulile de circulație rutieră, precum și importanța respectării acestora. Drept recompensă pentru activitatea lor, Cătălin Grancea a venit cu o idee inovativă de a se institui un registru în care toate faptele bune (pe tema rutieră) să fie consemnate, iar după o anumită perioadă de timp va trece pe la grădinița noastră și îi va recompensa pe copiii care au respectat regulile de circulație și au fost consemnați în registru (îi va plimba cu mașina de poliție, îi va lua să fie ”ajutor de polițist” pentru câteva minute etc). După activitatea cu copiii au urmat câteva jocuri de rol, hazlii, pe temă rutieră, cu cadrele didactice invitate, precum și alte discuții pe tema zilei.
”Educația rutieră este esențială în învățământul preșcolar, bazele formării unei conduite rutiere corecte își vor lăsa amprenta pentru toată viața. Copiii trebuie să fie învățați ceea ce le va fi util atunci când vor crește, iar părinții și cadrele didactice pot fi un exemplu demn de urmat”, ne-a declarat Mihaela Predea, directorul Grădiniței ”Iulia Hasdeu” Câmpina, gazda evenimentului.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe Câmpinatv.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - Câmpinatv și grupului de Whatsapp (0733.388.425).
Fii parte a comunității Câmpinatv.ro!
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.