Câmpina, România 100. Unitatea de pompieri, ieri și astăzi

Social (Categoria articolului)

Primele informații despre pompierii câmpineni datează din anul 1900 când, potrivit unor documente vechi, la Câmpina existau cinci pompieri conduși se un sergent major. În anul 1925, la Câmpina exista deja Secția de Pompieri, care funcționa în Cazarma "13 Septembrie" (o puteți vedea într-o fotografie din anii '30).

În 1950, documentele atestă existența Companiei de Pompieri Câmpina, denumire sub care a funcționat mulți ani, până la 1 mai 1998, când a devenit Detașamentul de Pompieri Câmpina, așa cum se numește și astăzi. Din 2004, detașamentul de la Câmpina face parte din Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al Județului Prahova. Clădirea veche nu mai există astăzi, în locul său fiind construit actualul sediu al pompierilor câmpineni. În prezent, Detașamentul de Pompieri Câmpina este condus de locotenent colonel Vicențiu Năstase.
Precizăm că fotografia veche am preluat-o din volumul "Istoria pompierilor militari din România", iar fotografiile actuale - de la ISU Prahova.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și: Câmpina, România 100. Podurile dintre Câmpina și Poiana Câmpina, în perioada interbelică și în zilele noastre
Câmpina, România 100. Băcănia "La cocoş" de ieri, Parcul "Regele Mihai I" de azi
Câmpina, România 100. Vila Sava, de ieri, Grădiniția nr. 9 de astăzi

3527 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2668 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

2 comentarii

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1962 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

106 vizualizari
11 dec. 2018 12:15

Bal mascat latino - tema din acest an a Balului Bobocilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Balul Bobocilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" este unul dintre cele mai frumoase evenimente ale sfârșitului de an în municipiul Câmpina. Pentru că este un spectacol, un show în toată regula. Nu lipsește nimic. Anul acesta, evenimentul are loc vineri, 14 decembrie, de la ora 17.30, la Casa de Cultură "Geo Bogza".

744 vizualizari
11 dec. 2018 10:55

Revelion cu Holograf și Florin Cîrciu, în centrul Câmpinei

Cunoscuta formație Holograf și tânărul solist Florin Cîrciu vor cânta la Câmpina, de Revelion. Acestea sunt numele care se vor afla pe afișul evenimentului organizat și finanțat de administrația locală prin intermediul Casei Tineretului.