Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Actualitate (Categoria articolului)

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.

La aniversarea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a transmis tuturor prahovenilor următorul mesaj:
”Înfăptuirea Micii Uniri a fost un pas important și un act de curaj, dorit și așteptat de către toți românii. Astăzi, istoria celor 162 de ani ne demonstrează că doar uniți putem trece prin orice încercare, iar sentimentul solidarității ne leagă ori de câte ori suntem puși în fața unor grele încercări. Am trecut împreună printr-un an extrem de greu, prin restricții care ne-au reorganizat viețile și am înțeles că doar printr-un efort comun ne putem recâștiga viețile normale. Faptul că suntem astăzi aici, fie și într-un cadru restrâns, că putem aduce un cuvânt de mulțumire înaintașilor noștri, că rememorăm un an dificil, cum a fost 2020, că avem ocazia să le mulțumim din nou celor care au fost și sunt în prima linie, dar și faptul că avem șansa să punctăm planurile pentru viitorul apropiat reprezintă dovada că putem face față oricărei provocări. Ne punem speranța în reușita campaniei de vaccinare, care ne poate reda bucuria de a-i îmbrățișa fără griji pe cei dragi, dar și în responsabilitatea tuturor de a respecta măsurile de protecție sanitară. Să ramânem uniți pentru binele nostru al tuturor, pentru mândria și respectul urmașilor noștri!"

3879 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

167 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

307 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

698 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1578 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.