Lăsați copiii pe terenurile de sport ale școlilor din Câmpina! Consilierii locali vor dezbate joi un proiect privind accesul la bazele sportive școlare

Social (Categoria articolului)

În urmă cu câteva săptămâni, CâmpinaTV.ro realiza un material privind posibilitatea accesului gratuit al copiilor la bazele sportive ale unităților de învățământ, mai ales pe perioada vacanței. Aminteam atunci că discuțiile par sterile, se invocă tot felul de argumente, multe dintre ele pertinente, dar, totuși, noi considerăm că aleșii locali au datoria să găsească o soluție pentru a le permite copiilor din Câmpina să folosească pe timpul vacanței de vară terenurile de sport ale școlilor și liceelor. Unde în altă parte ar putea copiii să bată mingea?! Și vă prezentam atunci părerile conducerilor unităților de învățământ câmpinene. Detalii - aici.

Acum, după aproximtiv o lună, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina de joi, 28 iulie, ora 17.00, se află și un proiect privind aprobarea unor reglementări cu privire la utilizarea bazelor materiale sportive ale unităților de învățământ și cluburilor sportive școlare administrate de Consiliul Local, proiect inițiat de consilierul local PMP, Marius Anghelescu.
Salutăm această inițiativă și sperăm să se găsească cele mai bune soluții în favoarea copiiilor Câmpinei.
În același timp, studiind proiectul sunt câteva lucruri care considerăm că ar trebui reanalizate. Astfel, nu considerăm că este corect și oportun ca în acest proiect să fie inclusă și baza de pregătire a CSS ”Constantin Istrati”, singurul club sportiv școlar din Câmpina, pentru că, pe de o parte, baza sportivă de acolo este una special dedicată sportivilor de performanață, cu activități și mijloace specifice, nefolositoare copiilor care vor doar să facă mișcare, iar pe de altă parte, ar fi dificil, pentru că programul de pregătire al sportivilor de performanță este cu totul altul decât programul școlar, astfel că s-ar crea serioase probleme, astfel că o hotărâre în acest sens mai mult ar strica decât să ajute.
Conform proiectului, ”copiii și adulții au acces gratuit la bazele sportive situate în aer liber, fără a afecta orele de program ale unităților școlare”. Noi considerăm că este greșită includerea și a adulților în rândul celor care pot beneficia gratuit de aceste baze sportive. Motivațiile ar fi mai multe: copiii riscă să nu mai aibă loc de adulți; adulții își pot permite să plătească taxele necesare pentru a închiria un teren pentru a face sport, eliminându-se astfel și o posibilă concurență neloială față de cei care închiriază astfel de terenuri; se preîntâmpină riscul consumului de băuturi alcoolice în incinta școlilor, inclusiv în bazele sportive, adulții fiind mai tentați ca mai ales vara, la un fotbal, să se mai bea și o bere...
O altă prevedere a proiectului este că ”elevii unităților de învățământ din Câmpina au acces gratuit la bazele materiale sportive acoperite”, ceea ce considerăm că este foarte bine. În fine, proiectul mai prevede și posibilitatea adulților și persoanelor juridice să închirieze bazele sportive acoperite, adică sălile de sport.
Recapitulând, dacă acest proiect se va aproba în forma inițiatorului, toată lumea va avea acces liber la terenurile de sport ale școlilor, iar în sălile de sport doar elevii.
În opinia noastră, problema cea mai mare este că prin proiect fiecare unitate de învățământ urmează să-și stabilească prin regulamente proprii detaliile concrete legate de modalitatea de utilizare a bazei sportive, inclusiv orarul, ceea ce va crea unele probleme, riscându-se ca fiecare unitate de învățământ să adopte alte condiții. Poate era bun și un termen clar până la care să se adopte toate aceste prevederi sau poate și mai bine era ca acestea să fie aprobate la nivelul localității și toate unitățile de învățământ să fie datoare să le respecte.
Oricum, inițierea acestui proiect este un pas înainte în realizarea îndemnului nostru de a lăsa copiii să beneficieze de terenurile de sport ale școlilor din Câmpina.

3082 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1601 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

814 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

240 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

205 vizualizari
24 apr. 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors.