Cașcaveaua de Valea Doftanei ar putea deveni al treilea produs tradițional românesc recunoscut în Uniunea Europeană
Social (Categoria articolului)
La nivelul UE doar două produse tradiționale românești sunt recunoscute și certificate - magiunul de Topoloveni și salamul de Sibiu. Cașcaveaua de Valea Doftanei ar putea fi al treilea, dar pentru a se ajunge acolo sunt mai multe etape de parcurs. Primul pas este recunoașterea cașcavelei ca produs tradițional românesc, iar administrația locală din Valea Doftanei a demarat procedurile pentru obținerea certificării.
Produsul a fost deja înregistrat la OSIM, iar miercuri, la Valea Doftanei, la invitația primarului Ion Manea, a venit o delegație de la Ministerul Agriculturii, Camera Agricolă și Direcția Agricolă Prahova pentru a vedea la fața locului cum stau lucrurile și pentru a le prezenta producătorilor avantajele care decurg din obținerea certificării. Din delegație au făcut parte Viorel Morărescu - director general în Ministerul Agriculturii, Dana Popa și Corina Gălbează - consilieri superiori în cadrul ministerului, Maria Tiron și Silvia Ioniță - consilieri la Direcția Agricolă Prahova, Mița Enache - director executiv al Camerei Agricole. De asemenea, a fost prezent și Fabian Rotaru, managerul GAL "Dealurile Sultanului", grup din care face parte și comuna Valea Doftanei.
Oaspeții au vizitat două gospodării din comună și au asistat la prepararea cașcavelei, au discutat cu localnicii și au participat la o întâlnire cu mai mulți fermieri, la sediul Primăriei Valea Doftanei.
După ce va obține certificarea cașcavelei ca produs tradițional românesc, administrația locală va putea începe demersurile pentru recunoașterea cașcavelei la nivelul UE. Nu va fi ușor, dar odată dobândită această recunoaștere se va intra pe o piață extraordinară și vor putea fi obținute fonduri nerambursabile pentru promovarea internațională a produslui.
Comentarii
- 26.02.2016 20:46 Ma bucur sincer ca in Valea Doftanei sunt oameni cu o asemenea deschidere europeana!
- 29.02.2016 16:34 Va felicit ca mai faceți si astfel de știri, pentru ca de "vezi aici" ce a mai zis nu știu ce ... sau ce nimeni cu acte m-am saturat!
Social

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă
În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina. Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local
În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local).
Alte stiri recente

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina
După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina
Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.