La nivelul UE doar două produse tradiționale românești sunt recunoscute și certificate - magiunul de Topoloveni și salamul de Sibiu. Cașcaveaua de Valea Doftanei ar putea fi al treilea, dar pentru a se ajunge acolo sunt mai multe etape de parcurs. Primul pas este recunoașterea cașcavelei ca produs tradițional românesc, iar administrația locală din Valea Doftanei a demarat procedurile pentru obținerea certificării.
Produsul a fost deja înregistrat la OSIM, iar miercuri, la Valea Doftanei, la invitația primarului Ion Manea, a venit o delegație de la Ministerul Agriculturii, Camera Agricolă și Direcția Agricolă Prahova pentru a vedea la fața locului cum stau lucrurile și pentru a le prezenta producătorilor avantajele care decurg din obținerea certificării. Din delegație au făcut parte Viorel Morărescu - director general în Ministerul Agriculturii, Dana Popa și Corina Gălbează - consilieri superiori în cadrul ministerului, Maria Tiron și Silvia Ioniță - consilieri la Direcția Agricolă Prahova, Mița Enache - director executiv al Camerei Agricole. De asemenea, a fost prezent și Fabian Rotaru, managerul GAL "Dealurile Sultanului", grup din care face parte și comuna Valea Doftanei.
Oaspeții au vizitat două gospodării din comună și au asistat la prepararea cașcavelei, au discutat cu localnicii și au participat la o întâlnire cu mai mulți fermieri, la sediul Primăriei Valea Doftanei.
După ce va obține certificarea cașcavelei ca produs tradițional românesc, administrația locală va putea începe demersurile pentru recunoașterea cașcavelei la nivelul UE. Nu va fi ușor, dar odată dobândită această recunoaștere se va intra pe o piață extraordinară și vor putea fi obținute fonduri nerambursabile pentru promovarea internațională a produslui.
Magazinele Pretty și Just Pretty din Câmpina au un numitor comun - calitatea incontestabilă a produselor.
E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de modalități de petrecere a timpului liber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.