Este o perioadă dificilă pentru noi toți, iar odată cu decizia Direcției de Sănătate Publică și Ministerului Sănătății de a transforma Spitalul Municipal Câmpina în unitate-suport COVID 19, orice informație legată de spital devine extrem de sensibilă pentru populație. De aceea, încercăm să clarificăm problema legată de plecarea din Spitalul Municipal Câmpina a doi medici, o informație reală, dar care trebuie explicată.
Potrivit conducerii Spitalului Municipal Câmpina, cei doi medici nu erau angajați permanenți ai instituției, ci colaboratori. Este vorba despre doi medici din Ploiești, care aveau contracte de prestări-servicii cu Spitalul Municipal Câmpina, pe perioadă determinată, pentru asigurarea liniei de gardă de la reanimare. Au decis să renunțe la colaborare pentru a lucra la un singur spital și pentru a nu mai fi nevoiți să facă naveta mai ales în această perioadă destul de dificilă. Nu știm dacă decizia lor a avut sau nu legătură cu transformarea Spitalului Municipal Câmpina în unitate-suport COVD 19. Până în acest moment, niciunul dintre medicii permanenți ai spitalului câmpinean nu și-a exprimat dorința sau intenția de a demisiona.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.