Este o perioadă dificilă pentru noi toți, iar odată cu decizia Direcției de Sănătate Publică și Ministerului Sănătății de a transforma Spitalul Municipal Câmpina în unitate-suport COVID 19, orice informație legată de spital devine extrem de sensibilă pentru populație. De aceea, încercăm să clarificăm problema legată de plecarea din Spitalul Municipal Câmpina a doi medici, o informație reală, dar care trebuie explicată.
Potrivit conducerii Spitalului Municipal Câmpina, cei doi medici nu erau angajați permanenți ai instituției, ci colaboratori. Este vorba despre doi medici din Ploiești, care aveau contracte de prestări-servicii cu Spitalul Municipal Câmpina, pe perioadă determinată, pentru asigurarea liniei de gardă de la reanimare. Au decis să renunțe la colaborare pentru a lucra la un singur spital și pentru a nu mai fi nevoiți să facă naveta mai ales în această perioadă destul de dificilă. Nu știm dacă decizia lor a avut sau nu legătură cu transformarea Spitalului Municipal Câmpina în unitate-suport COVD 19. Până în acest moment, niciunul dintre medicii permanenți ai spitalului câmpinean nu și-a exprimat dorința sau intenția de a demisiona.
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.
Subiectul a fost discutat și la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul anului trecut - în zona ”Răcitor” sunt probleme la rețeaua de canalizare, una veche și care creează mari neplăceri locuitorilor de la blocurile din zonă.
În cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2025, polițiștii au efectuat două percheziții în comuna Scorțeni, la locuințele unei persoane bănuite de furt calificat, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.