Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au inițiat campania ”Scuzele nu schimbă realitatea!”, dedicată combaterii violenței în familie și protejării victimelor acestui grav fenomen.
Campania "Scuzele nu schimbă realitatea!" urmărește creșterea gradului de conștientizare a publicului asupra efectelor devastatoare ale violenței domestice, educația comunității cu privire la semnele și consecințele violenței în familie, promovarea mijloacelor legale și instituționale de protecție și suport pentru victime, încurajarea raportării actelor de violență și sprijinirea victimelor în demersul lor de a obține justiție și protecție.
Polițiștii prahoveni au desfășurat o serie de activități în cadrul mai multor instituții publice și au purtate discuții cu personalul acestora, fiind abordate subiecte privind formele violenţei în familie, ordinul de protecţie şi legislaţia în domeniu.
Totodată, au fost adresate recomandări utile în recunoașterea cazurilor de violență domestică, precum și cu privire la îndrumarea potențialelor victime către organele abilitate să intervină. S-a insistat, în mod special, asupra noutăților legislative în domeniul combaterii violenței în familie, respectiv asupra posibilității emiterii ordinului de protecție provizoriu.
De asemenea, le-a fost prezentată aplicația Bright Sky, un nou instrument digital dedicat sprijinirii victimelor violenței domestice și creșterii gradului de conștientizare asupra acestei probleme grave. Această aplicație inovatoare este disponibilă gratuit pentru descărcare pe dispozitivele mobile, oferind utilizatorilor acces rapid la informații și resurse esențiale.
Polițiștii prahoveni doresc să sublinieze că violența în familie nu trebuie niciodată tolerată și că scuzele nu sunt suficiente pentru a schimba realitatea dureroasă a victimelor, se mai arată într-un comunicat al IJP Prahova.
(Sursa foto - IJP Prahova)
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.