CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Soarta blocului de necesitate, departe de un deznodământ. Puține certitudini, multe întrebări fără răspuns, dar și o speranță

- Actualitate -

Soarta blocului de necesitate, departe de un deznodământ. Puține certitudini, multe întrebări fără răspuns, dar și o speranță

Acestea ar putea fi concluziile celei mai serioase întâlniri pe tema situației blocului de necesitate de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Câmpina. Întâlnirea a avut loc marți, 1 august 2023, la sediul Primăriei Câmpina și au participat doar șase consilieri locali - Livia Lupu, Valentin Crețu, Liviu Briciu, Cosmin Raț, Dan Nica și Liviu Davidescu.

Lor li s-au alăturat primarul Alin Moldoveanu și alți trei reprezentanți ai Primăriei Câmpina: Iulian Anton - directorul Direcției Juridice, Monica Voicu - șeful Serviciului Juridic, Dana Melincianu - conducătorul Compartimentului de Îndrumare a Asociațiilor de Proprietari.
Nu vom relua povestea blocului de necesitate din Câmpina. O poveste fooooarte lungă, tristă și păguboasă, o poveste despre care am tot scris în ultimii ani.
Vom încerca să vedem ce a adus nou această întâlnire. În cursul anului 2022, au intervenit o serie de modificări legislative, situație de la care s-a plecat în discuție. Conform acestor modificări, Primăria Câmpina va notifica asociațiile de proprietari de la blocurile cu risc seismic crescut, proprietarii de aici fiind obligați să-și facă expertiza tehnică și cadastru pentru a putea intra în discuția privind consolidarea blocului. Realist vorbind, având în vedere experiențele anterioare pe acest subiect, sunt slabe speranțe că se va primi vreun răspuns, chiar dacă legea prevede acum că ar fi suficientă majoritatea simplă a proprietarilor pentru a se putea demara lucrările. Nu își va asuma, însă, nimeni niciodată să evacueze cu forța oamenii din locuințele lor.
Ce ar fi de făcut pentru a se da o utilitate blocului de necesitate? Au fost vehiculate mai multe idei - de la scoaterea la vânzare a unei jumătăți din acest bloc, la transformarea apartamentelor în locuințe sociale sau de serviciu și până la cea a transformării unei jumătăți din bloc în apartamente de închiriat în regim hotelier, cam singura variantă cu un câștig financiar și în care camerele sunt permanent la dispoziția administrației locale pentru o eventuală situație de urgență. Au fost păreri pro și contra, argumente, dar nu s-a detașat o decizie care să fie unanim acceptată. Singura certitudine este cea asumată de consilierii prezenți ca, în luna octombrie, după ce vor fi expirat termenele de notificări, să se ia o decizie. Au fost și multe întrebări fără răspuns, dar și o certitudine: Consiliul Local a stabilit că este vorba de un bloc de necesitate, tot Consiliul Local poate schimba destinația acestuia în orice altceva. Singura discuție va fi legată de oportunitate și... apropierea alegerilor.
Blocul de necesitate a fost finalizat în toamna anului 2016. Deci, acum șapte ani! A costat 9,5 milioane lei fără TVA, bani accesați dintr-un credit bancar pentru care se plătesc și astăzi dobânzi. În plus, anual, administrația locală cheltuiește între 600.000 și 900.000 lei pentru întreținerea clădirii, adunându-se undeva la aproximativ 5 milioane lei în cei șapte ani. Câteva apartamente au fost repartizate celor două spitale din Câmpina, pentru a fi închiriate medicilor (ca locuințe de serviciu), iar celelalte apartamente sunt libere.
Ar mai fi un lucru pe care dorim să-l subliniem la finalul acestui articol: față de multe alte întâlniri de acest gen și chiar ședințe ale Consiliului Local, de această dată a lipsit ura, patima politică, înverșunarea. S-a discutat deschis despre o problemă a orașului. Ceea ce ar însemna că poate fi începutul unei colaborări mai aproape de normalitate sau poate fi doar interesul comun de a vorbi anul viitor, care este an electoral, despre rezolvarea unei probleme vechi a Câmpinei.


02 Aug 2023 21:09 2837 vizualizari


Comentarii


  • 04.08.2023 11:00 Tiberiu Este atat de simplu si banal,se poate face cum este in Olanda,loc pentru distractie si relaxare,se incaseaza foarte multi bani incat Primaria trece pe plus.Ce dreaku este greu asa.
  • 04.08.2023 09:50 Simona Cojeanu Își da seama Moldoveanu cât a greșit în mandatul asta cu toată URA și DEZBINAREA pe care le a arătat fata de consilieri si nu numai?Măcar în al 12 ceas sa schimbe ceva, dar nu cred. P.S. statul întotdeauna a fost cel mai prost administrator. I a trebuit lui Tiseanu nu știu câți ani, nu a făcut nimic cu acest bloc. Și lui Moldoveanu încă 3 ani și ceva. Câte mandate sa mai așteptăm? Nepregatiti
  • 03.08.2023 09:32 Anonim Eu nu cred ca Moldoveanu a participat la aceasta sedinta ca nu e in nici o poza, el un personaj care e dependent de fotografii.
  • 03.08.2023 07:38 diss Se spune ca la aceste dezbateri a lipsit “ura”! Pai e normal, ce le pasa acestor consilieri , primar, angajati ai primariei…etc? Sunt banii lor? Nu! Ei si-au luat banii pentru participare, ii doare la basca, banii cheltuiti aiurea, de administratia Tiseanu, sau pentru intretinere ii platim noi . Interesul pentru rezolvarea situatiei a fost “major “dovada ca au participat 6 condilieri, restul precis sunt in concediu. Deci timp pierdut, nicio solutie concreta sau mai pe scurt” ura “ si la casierie! Noi sa platim iar alesi sa incaseze! Asa este in “ democratia” din Romania. Am spus-o si o repet: Campina, la fel ca toata tara, are cea mai slaba administratie, ever.
132 vizualizari 19 May 2024 09:14 Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

UPDATE, ora 9.26 - Incendiul a fost localizat și nu mai există pericolul de propagare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pompierii din cadrul Detașamentelor Sinaia și Câmpina intervin pentru stingerea unui incendiu la Secăria.

citeste mai mult
1851 vizualizari 17 May 2024 21:57 Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

La inițiativa consilierului local Marius Anghelescu, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-a discutat zilele trecute o propunere a unui nou regulament privind parcările rezidențiale din Câmpina.  Din rândurile consilierilor locali au mai fost prezenți Valentin Crețu, Cosmin Raț și Liviu Briciu, alături de mai mulți reprezentanți ai Primăriei.

citeste mai mult
1732 vizualizari 16 May 2024 20:38 Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Prezent astăzi la Ploiești, secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a confirmat faptul că la nivelul IJP se fac verificări în urma sesizării Asociației Câmpina Curată cu privire la numărul mare de vize de flotant acordate în municipiul Câmpina.

citeste mai mult
1518 vizualizari 15 May 2024 22:25 Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

La Secția pentru Judecători de la Consiliul Superior al Magistraturii a avut loc marți, 14 mai, o ședință în cadrul căreia s-au discutat cererile de transferuri ale mai multor judecători. Pe listă s-au aflat și trei judecători de la Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV