Petiţie online pentru asfaltarea Căii Doftana și a altor străzi din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpinenii au ajuns la exasperare din cauza stării foarte proaste a mai multor străzi din localitate, dar și din cauza stării de pasivitate a administrației locale. Oamenii vor să vadă că se luptă cineva pentru a le apăra interesele, că se luptă cineva pentru acest oraș. Câțiva cetățeni cu atitudine civică au inițiat o petiție online prin care cer administrației locale să asfalteze străzile Calea Doftanei, Bobâlna, Orizontului și Muscelului.

Petiţia a fost inţiată pe site-ul petitieoline.com în această dimineaţă, iar textul său sună astfel:

„Noi, semnatarii acestei petiţii, vă solicităm să urgentaţi asfaltarea străzilor Calea Doftanei, Bobâlna, Orizontului, Muscelului.
În vederea unui mai bun dialog şi a întăririi legăturilor între administraţia locală şi comunitate, vă solicităm să invitaţi la discuţii un grup de minim trei persoane dintre semnatarii acestei petiţii.
Totodată, vă solicităm ca în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, să ne comunicaţi în termenul legal de 10 zile răspuns la următoarele întrebări:
- Când au fost asfaltate complet următoarele străzi: Calea Doftanei, Bobâlna, Orizontului, Muscelului?
- Care a fost costul pentru asfaltarea acestor străzi?
- Când preconizaţi că vor fi asfaltate străzile menţionate?
- Care va fi valoarea  costul estimativ la care se ridică această investiţie?
- Care este modalitatea legală în care conducătorii auto, care şi-au distrus maşinile din cauza stării tehnice în care se află aceste străzi, pot recupera banii plătiţi pentru lucrările de reparaţie ale autoturismului?”

Vă puteți alătura acestui demers pentru a convinge autoritățile că locuitorii Câmpinei nu-și exprimă nemulțumirile doar pe rețelele de socializare și că răbdarea lor are o limită. Petiția o găsiți AICIAceasta este una dintre cele mai importante iniţiative cetăţeneşti din ultimii 27 de ani, din Câmpina, iar faptul că s-a ajuns aici denotă ceea ce CampinaTV.ro a semnalat în repetate rânduri - lipsa unei comunicări reale între cetăţean şi administraţia locală. Vă puteți întreba ce rezolvă o petiție? Noi credem că un astfel de demers ar putea trezi spiritul civic în acest oraș și ar putea reaminti unora că administrația locală trebuie să fie în slujba cetățeanului și nu invers. Dacă mii de oameni vor semna această petiție, suntem convinși că vom vedea și o reacție a autorităților obișnuite, în general, să nu le ceară cineva socoteală pentru nimic.

10698 vizualizari
10

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Motoroiu Lucia 07.09.2017 22:35 As vrea sa ajung si strada Ion Campineanu care a fost lasata uitarii ca si cum nu ar apartine orasului Campina!!!!
  • Brinza Daniel 07.09.2017 23:27 Locuiesc pe aceasta strada din 1987 si nu a fost niciodata asfaltata in intregime ci numai petecită. Din 4 in 4 ani ni sa promis de toti candidatii la functia de primar si consilieri acestora că se va asfalta imediat dupa ce se instalează in funcții. Asteptam de 28 de ani (de la revoluție) să se intâmple acest lucru dar nu ştiu ce se intâmplă că domni primari, consilieri care s-au perindat de atâția ani nu reuşesc să asfalteze aceste străzi care sunt cele mai circulate şi cele mai dezastruase fizic. Vrem să ni se spună cât timp trebuie să mai aşteptăm pentru a merge şi noi pe o stradă asfaltată. De unde putem afla ?
  • narcis 08.09.2017 08:50 Pai sa il mai votati inca o data pe Tiseanu, omul gospodar. El promite si face!
  • Buroiu bianca 08.09.2017 09:35 Share!
  • Sacuiu Elena 08.09.2017 09:39 Propun sa inaintam plangere penala autoritatilor locale din Campina pt. prejudiciile produse autoturismelor noastre . Sa invitam si locuitorii din Brebu si Telega care trec zilnic pe Calea Doftanei.
  • Karol 08.09.2017 09:50 O inițiativa excelenta! Felicitări!
  • Voicu Amalia 08.09.2017 21:56 Vrem asfalt!
  • Ciprian Gheorghiu 09.09.2017 12:01 Foarte buna initiativa :)
  • Stefan 09.09.2017 21:14 Mi se pare foarte putini cei care au semnat pana acum petitia si nu inteleg de ce! Oameni buni, nu va cere nimeni sa iesiti in strada, sa va asumati public vreun lucru, dar nici macar sa semnati o petitie?! Ne meritam soarta! Natie de lasi!
  • Ivan Alexandru 27.09.2017 09:45 Calea doftanei.. strada unde sunt puse petice peste petice.. si mai nou se toarnă beton pe o strada care este foarte circulată.. sa plătim atatea taxe si impozite suntem buni.. ocolim o groapa ca sa dam in alta..

Actualitate

495 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2216 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

329 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

425 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.