Precizări ale Primăriei Câmpina privind declanșarea procedurii de clasare în lista monumentelor istorice a liniei de cale ferată Câmpina - Câmpinița - Telega

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă, semnat de primarul Alin Moldoveanu, prin care dorește să clarifice unele aspecte referitoare la declanșarea procedurii de clasare în lista monumentelor istorice a liniei de cale ferată Câmpina-Câmpinița-Telega. Mai exact, Primăria subliniază faptul că autoritățile locale nu au avut nicio implicare în acest demers inițiat de Asociația "Suntem România". Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă.

"Am luat la cunoștință cu surprindere punctul de vedere al societății Ecogen Power SRL, proprietarul Rafinăriei “Steaua Română” Câmpina, cuprins în comunicatul de presă cu privire la demersul Asociației “Suntem România” din Ploiești de a solicita Direcției Județene de Cultură declanșarea procedurii de clasare în lista monumentelor istorice a liniei de cale ferată Câmpina-Câmpinița-Telega.
Primăria Câmpina, cu transparența ce o caracterizează, îi asigură pe cetățenii municipiului și pe agenții economici de pe raza localității că instituțiile administrației publice locale nu au avut nicio implicare în demersul asociației menționate. Precizăm că Primăria Municipiului Câmpina a luat cunoștință despre demersul amintit de la Instituția Prefectului Județului Prahova care, prin adresa cu nr. 44657/27.10.2021, ne informează că Asociația "Suntem România" a solicitat Direcției Județene pentru Cultură Prahova declanșarea 
procedurii de clasare în lista monumentelor istorice a liniei de cale ferată Câmpina-Câmpinița-Doftana (Telega). Ulterior, prin adresa nr. 2047/04.11.2021, Direcția Județeană pentru Cultură Prahova a informat Primăria Municipiului Câmpina că, la solicitarea Asociației "Suntem România", a declanșat procedura de clasare în lista monumentelor istorice a imobilului - Linia de cale ferată 312 Câmpina-Câmpinița-Telega și că a înștiințat de acest fapt proprietarul, Ministerul Transporturilor.
Mai mult, dorim să vă reamintim că proprietarul căii ferate și a terenului aferent acesteia nu este municipiul Câmpina, ci Ministerul Transporturilor, prin concesionar Compania Națională Căile Ferate Române și că administrația locală intenționează să acceseze fonduri europene pentru realizarea unui coridor de mobilitate urbană, sens în care proiectul a fost cuprins, la poziția cu numărul 38, în Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Câmpina, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 100/19.07.2021. Având în vedere că declanșarea procedurilor de clasare în lista monumentelor istorice a liniei de cale ferată poate amâna sau chiar bloca proiectele incluse în Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Câmpina, am solicitat Ministerului Transporturilor și CNCFR, prin adresa nr. 53803/27.12.2021, preluarea terenului aferent căii ferate din domeniul public de interes național în domeniul public de interes local și transferul acestuia, gratuit, către Primăria Municipiului Câmpina. De asemenea, am prezentat Ministerului Culturii proiectele noastre și am cerut, prin adresa nr. 619/06.01.2022, o intervenție urgentă în acest caz, pentru că nu dorim să fim puși în situația de a pierde fonduri europene din cauza procedurii declanșate. 
Prin urmare, cele afirmate de SC Ecogen Power SRL în comunicatul de presă, în legătură cu autoritățile locale, nu au nicio bază reală și regretăm că se încearcă în acest mod dezinformarea câmpinenilor în legătură cu instituția noastră".

Adresele menționate în comunicatul de presă pot fi studiate pe site-ul Primăriei - AICI.

3526 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catalin 21.02.2022 20:32 Sper doar că în cazul clasării nici un apropiat al ong ului sa nu poată accesa fonduri pentru diverse studii aferente executării de lucrări în zona.
  • Basil 22.02.2022 17:01 E normal ca doi reprezentanți ai societății Ecogen sa vina și sa strângă semnături de la localnici? Acest lucru s-a întâmplat ieri, 21 02 2022. Nu mi se pare normal acest lucru, sunt cetățeni care nu știu despre ce este vorba. Repet : este normal ?
  • IoN 25.02.2022 15:27 Da. De ce nu? Ai dreptul sa intrebi sa ceri lamuriri??? Daca vrei sa raspunzi bine, daca nu nu. Eu stau in zona si nu imi convine ca dacs vreau sa construiesc ceva sa imi ceara o mie de avize pt ca au clasat rafinaria si e monument istoric.

Actualitate

212 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

525 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

Alte stiri recente

369 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

433 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.