Primăria Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă, semnat de primarul Alin Moldoveanu, prin care dorește să clarifice unele aspecte referitoare la declanșarea procedurii de clasare în lista monumentelor istorice a liniei de cale ferată Câmpina-Câmpinița-Telega. Mai exact, Primăria subliniază faptul că autoritățile locale nu au avut nicio implicare în acest demers inițiat de Asociația "Suntem România". Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă.
"Am luat la cunoștință cu surprindere punctul de vedere al societății Ecogen Power SRL, proprietarul Rafinăriei “Steaua Română” Câmpina, cuprins în comunicatul de presă cu privire la demersul Asociației “Suntem România” din Ploiești de a solicita Direcției Județene de Cultură declanșarea procedurii de clasare în lista monumentelor istorice a liniei de cale ferată Câmpina-Câmpinița-Telega.
Primăria Câmpina, cu transparența ce o caracterizează, îi asigură pe cetățenii municipiului și pe agenții economici de pe raza localității că instituțiile administrației publice locale nu au avut nicio implicare în demersul asociației menționate. Precizăm că Primăria Municipiului Câmpina a luat cunoștință despre demersul amintit de la Instituția Prefectului Județului Prahova care, prin adresa cu nr. 44657/27.10.2021, ne informează că Asociația "Suntem România" a solicitat Direcției Județene pentru Cultură Prahova declanșarea procedurii de clasare în lista monumentelor istorice a liniei de cale ferată Câmpina-Câmpinița-Doftana (Telega). Ulterior, prin adresa nr. 2047/04.11.2021, Direcția Județeană pentru Cultură Prahova a informat Primăria Municipiului Câmpina că, la solicitarea Asociației "Suntem România", a declanșat procedura de clasare în lista monumentelor istorice a imobilului - Linia de cale ferată 312 Câmpina-Câmpinița-Telega și că a înștiințat de acest fapt proprietarul, Ministerul Transporturilor.
Mai mult, dorim să vă reamintim că proprietarul căii ferate și a terenului aferent acesteia nu este municipiul Câmpina, ci Ministerul Transporturilor, prin concesionar Compania Națională Căile Ferate Române și că administrația locală intenționează să acceseze fonduri europene pentru realizarea unui coridor de mobilitate urbană, sens în care proiectul a fost cuprins, la poziția cu numărul 38, în Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Câmpina, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 100/19.07.2021. Având în vedere că declanșarea procedurilor de clasare în lista monumentelor istorice a liniei de cale ferată poate amâna sau chiar bloca proiectele incluse în Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Câmpina, am solicitat Ministerului Transporturilor și CNCFR, prin adresa nr. 53803/27.12.2021, preluarea terenului aferent căii ferate din domeniul public de interes național în domeniul public de interes local și transferul acestuia, gratuit, către Primăria Municipiului Câmpina. De asemenea, am prezentat Ministerului Culturii proiectele noastre și am cerut, prin adresa nr. 619/06.01.2022, o intervenție urgentă în acest caz, pentru că nu dorim să fim puși în situația de a pierde fonduri europene din cauza procedurii declanșate.
Prin urmare, cele afirmate de SC Ecogen Power SRL în comunicatul de presă, în legătură cu autoritățile locale, nu au nicio bază reală și regretăm că se încearcă în acest mod dezinformarea câmpinenilor în legătură cu instituția noastră".
Adresele menționate în comunicatul de presă pot fi studiate pe site-ul Primăriei - AICI.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, pe esplanada Casei Tineretului vor avea loc primele două concerte din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.