Administrația câmpineană a depus cereri pentru obținerea finanțării europene nerambursabile în vederea realizării documentației tehnice pentru 13 proiecte cu o valoare totală de 10.646.400 euro. Este vorba despre reabilitarea termică a unor clădiri publice, prin Programul ELENA (European Local ENergy Assistance). Acesta este un program-pilot lansat de Comisia Europeană pentru creșterea eficienței energetice în instituțiile publice (sedii ale administrațiilor locale și instituțiilor subordonate, unități de învățământ, spitale etc).
Programul ELENA este gestionat de Banca Europeană de Investiţii şi finanţat de Horizon 2020 (programul Comisiei Europene de finanţare a cercetării şi inovării), fiind conceput pentru a facilita demararea investiţiilor în domeniul eficienţei energetice, al energiilor din surse regenerabile, adresându-se proiectelor de investiţii în valoare de minimum 30 de milioane de euro.
În cadrul emisiunii de la CâmpinaTV.ro la care a fost invitat, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, precizat în legătură cu această oportunitate de finanțare europeană: ”Prin proiectele de finanțare din cadrul acestui program se poate obține finanțare pentru schimbarea tâmplăriei tip termopan, schimbare anvelope clădire, echipare cu sisteme fotovoltaice, precum și achiziția și montajul unor pompe de căldură, dar programul se adresează doar proiectelor care vizează clădirile administrative, precum și unitățile de învățământ și spitale. Acest program reprezintă, de fapt, un grant nerambursabil pentru care noi am depus cererea de finanțare, iar un lucru foarte bun este acela că Programul ELENA nu implică o birocrație excesivă cum se întâmplă în cazul altor tipuri de finanțări europene”.
Cererea de finanțare a Primăriei Câmpina implică 13 proiecte privind creșterea eficienței energetice, în valoare totală de 10.646.400 euro:
- reabilitarea termică a Casei de Cultură ”Geo Bogza” - 1.232.000 euro;
- reabilitarea termică a Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” - 330.000 euro;
- reabilitarea termică a Casei Tineretului - 3.632.000 euro;
- reabilitarea termică a Creșei nr. 1 (Strada Plevnei) - 277.600 euro;
- reabilitarea termică a clădirii administrative Direcția Economică - 388.000 euro;
- reabilitarea termică a Colegiului Tehnic Forestier - 1.377.200 euro;
- reabilitarea termică a Liceului tehnologic Mecanic - 710.400 euro;
- reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” - 960.000 euro;
- reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 3 Voila - 488.000 euro;
- reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 6 (cartier Tunătorie) - 246.000 euro;
- reabilitarea termică a Grădiniței nr. 3 (Calea Doftanei) - 66.400 euro;
- reabilitarea termică a Grădiniței nr. 8 - 173.200 euro;
- reabiliterea termică a Grădiniței ”Iulia Hasdeu” (Strada Mihail Kogălniceanu) - 765.600 euro.
În aceste zile, în Câmpina au început lucrări de modernizare la locurile de joacă pentru copii și în unele parcuri.
Joi, 10 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2025
Primăria municipiului Câmpina anunță demararea lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, o investiție cu fonduri europene, derulată de operatorul HidroPrahova SA.
Fenomene meteo de o violență extremă au avut loc în cursul zilei de miercuri, 9 iulie, și în Munții Bucegi, nu numai în Sinaia.