77 de zile n-au fost suficiente pentru mutarea Soldatului în parcul de la notariate

Actualitate (Categoria articolului)

La Câmpina, se pare că nu există lucrare care să se încadreze în termenele stabilite. Iată că nici măcar mutarea Soldatului, care a creat multă vâlvă prin suma alocată - aproximativ 40.000 euro, nu se încadrează în termenul stabilit de municipalitate și asumat prin contract de firma care se ocupă de aceată "operațiune". 77 de zile nu au fost suficiente pentru mutarea statuii în Parcul Trandafirilor, de la notariate.

În decursul a 77 de zile calendaristice lucrarea trebuia finalizată. Vă reamintim ce presupune această mutare: proiectarea (care s-a realizat anul trecut), ridicarea statuii și transportarea ei la atelierul artistului plastic Alfred Dumitriu, demolarea soclului vechi din Parcul Regele Mihai I, realizarea unui soclu nou din beton și tablă de oțel, restaurarea și reamplasarea monumentului pe noul amplasament, în Parcul Trandafirilor, lângă "cavoul" cu vestigii arheologice și cu fața spre "turnul înclinat". Socotind doar din momentul ridicării Soldatului de pe vechiul amplasament (7 mai 2019), cele 77 de zile calendaristice au... expirat luni, 22 iulie. Spre deosebire de alte lucrări care se derulează în municipiu, de această dată nu se poate invoca vremea nefavorabilă. Și nici alt motiv nu poate fi invocat, pentru că a fost timp suficient inclusiv pentru partea artistică - restaurarea monumentului și realizarea noului soclu.
Astăzi, 24 iulie, în Parcul Trandafirilor era liniște... Pe locul unde va fi amplasat Soldatul, doar o fundație de beton, de vreo 30-40 cm. Noul soclu încă nu a fost montat, iar Soldatul, bineînțeles, nu a fost adus. L-am întrebat pe viceprimarul Adrian Pițigoi care este situația, iar acesta ne-a răspuns: ”Așteptăm și noi finalizarea lucrării, așteptăm să fim solicitați pentru realizarea recepției și, categoric, conform contractului și conform legii, vom aplica penalități pentru fiecare zi de întârziere”. Costul întregii lucrări este de 185.000 lei. După cum spuneam, de partea artistică se ocupă sculptorul Alfred Dumitriu, iar de partea tehnică, să-i spunem așa (demontare soclu vechi, realizare fundație și montare soclu nou) se ocupă firma TBT Maf Invest SRL Brebu.
Soldatul sau Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională a fost realizat în anul 1925, de sculptorul Gheorghe Tudor, la comanda autorităților locale din acea vreme.

1971 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Soldat 24.07.2019 23:26 Traim vremuri ciudate si de neinteles ,banii publici nu mai au valoare ,40mii inseamna un apartament ,o casa etc,Ei dau din umeri ,noi bombanim si intoarcem spatele cu dispret,in ritmul asta nu ajungem prea departe.Pacat .
  • Ioan 26.07.2019 08:30 Pai normal dosr e firma finului Catalin Mihart,bani buni de impartit!!!!😡

Actualitate

233 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

313 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.

Alte stiri recente

2252 vizualizari
19 aug. 2019 20:03

Președintele CS Câmpina răspunde acuzațiilor privind activitatea clubului și neregulile de la bazinul de înot. Citiți și vă minunați!

3 comentarii

În ședința Consilului Local Câmpina din 25 iulie 2019, consilierul local Monica Clinciu și-a anunțat demisia din Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina, lansând o serie de acuzații foarte dure la adresa conducerii clubului. Unele dintre problemele semnalate de Monica Clinciu erau deja cunoscute, inclusiv noi am scris de nenumărate ori despre unele dintre ele, dar administrația locală nu a reacționat niciodată în mod concret. După 25 de zile de la acea ședință, a reacționat și conducerea CS Câmpina, prin președintele Adrian Stoican, care ne-a transmis un comunicat de presă cu punctul său de vedere.

1678 vizualizari
19 aug. 2019 18:46

Încă un an pe bară? AJF Prahova nu acceptă înscrierea CS Câmpina nici în noua ediție de campionat

Sezonul fotbalistic 2018-2019 a fost o mare dezamăgire pe plan local și asta deoarece clubul municipalității - CS Câmpina - nu a fost înscris în campionat din cauza litigiilor cu HM Junior și cu Asociația Județeană de Fotbal Prahova. O mare dezamăgire în primul rând pentru copiii înscriși la secția de fotbal a clubului, ei fiind nevoiți doar să se antreneze și să dispute câteva partide amicale, fără să participe, însă, la vreo competiție oficială. Ei bine, se pare că situația nu se va schimba nici de acum înainte. Luni, 19 august 2019, la sediul AJF Prahova a avut loc ședința pentru organizarea noului sezon la nivelul campionatelor de juniori...