77 de zile n-au fost suficiente pentru mutarea Soldatului în parcul de la notariate

Actualitate (Categoria articolului)

La Câmpina, se pare că nu există lucrare care să se încadreze în termenele stabilite. Iată că nici măcar mutarea Soldatului, care a creat multă vâlvă prin suma alocată - aproximativ 40.000 euro, nu se încadrează în termenul stabilit de municipalitate și asumat prin contract de firma care se ocupă de aceată "operațiune". 77 de zile nu au fost suficiente pentru mutarea statuii în Parcul Trandafirilor, de la notariate.

În decursul a 77 de zile calendaristice lucrarea trebuia finalizată. Vă reamintim ce presupune această mutare: proiectarea (care s-a realizat anul trecut), ridicarea statuii și transportarea ei la atelierul artistului plastic Alfred Dumitriu, demolarea soclului vechi din Parcul Regele Mihai I, realizarea unui soclu nou din beton și tablă de oțel, restaurarea și reamplasarea monumentului pe noul amplasament, în Parcul Trandafirilor, lângă "cavoul" cu vestigii arheologice și cu fața spre "turnul înclinat". Socotind doar din momentul ridicării Soldatului de pe vechiul amplasament (7 mai 2019), cele 77 de zile calendaristice au... expirat luni, 22 iulie. Spre deosebire de alte lucrări care se derulează în municipiu, de această dată nu se poate invoca vremea nefavorabilă. Și nici alt motiv nu poate fi invocat, pentru că a fost timp suficient inclusiv pentru partea artistică - restaurarea monumentului și realizarea noului soclu.
Astăzi, 24 iulie, în Parcul Trandafirilor era liniște... Pe locul unde va fi amplasat Soldatul, doar o fundație de beton, de vreo 30-40 cm. Noul soclu încă nu a fost montat, iar Soldatul, bineînțeles, nu a fost adus. L-am întrebat pe viceprimarul Adrian Pițigoi care este situația, iar acesta ne-a răspuns: ”Așteptăm și noi finalizarea lucrării, așteptăm să fim solicitați pentru realizarea recepției și, categoric, conform contractului și conform legii, vom aplica penalități pentru fiecare zi de întârziere”. Costul întregii lucrări este de 185.000 lei. După cum spuneam, de partea artistică se ocupă sculptorul Alfred Dumitriu, iar de partea tehnică, să-i spunem așa (demontare soclu vechi, realizare fundație și montare soclu nou) se ocupă firma TBT Maf Invest SRL Brebu.
Soldatul sau Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională a fost realizat în anul 1925, de sculptorul Gheorghe Tudor, la comanda autorităților locale din acea vreme.

2272 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Soldat 24.07.2019 23:26 Traim vremuri ciudate si de neinteles ,banii publici nu mai au valoare ,40mii inseamna un apartament ,o casa etc,Ei dau din umeri ,noi bombanim si intoarcem spatele cu dispret,in ritmul asta nu ajungem prea departe.Pacat .
  • Ioan 26.07.2019 08:30 Pai normal dosr e firma finului Catalin Mihart,bani buni de impartit!!!!😡

Actualitate

2812 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.

4264 vizualizari
05 dec. 2019 20:12

Dosarele X sau dosare de... DNA? Cum a ajuns la o persoană privată un teren pentru care Primăria Câmpina negocia cu proprietarul

1 comentarii

O întrebare aparent banală a consilierului Adrian Dochia, la ”Diverse”, în cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 28 noiembrie, a provocat dispute aprinse și a ridicat multe întrebări rămase fără răspuns, deocamdată. O situație parcă desprinsă din serialul ”Dosarele X”, dar care ar putea constitui obiectul unui dosar la DNA. Este vorba despre terenul pe care s-a aflat Grădina de Vară, pe Bulevardul Culturii, lângă sediul Primăriei Câmpina, un teren retrocedat foștilor proprietari în urmă cu câțiva ani, în baza Legii 10/2001. După ce au intrat în posesia terenului, proprietarii au anunțat administrația locală că sunt dispuși să-l vândă Primăriei, s-a negociat achiziționarea lui, dar, deodată, terenul a fost cumpărat de o persoană privată. O persoană despre care se spune că ar fi, de fapt, un intermediar al unui angajat din Primărie.

Alte stiri recente

6691 vizualizari
07 dec. 2019 12:35

Trei mașini implicate într-un nou accident produs pe DN1, la intersecția cu drumul spre Florești

Pe drumul național 1, la intersecția cu drumul județean 720 care merge spre Florești, s-a produs sâmbătă, în jurul orei 11.30, un nou accident rutier grav, în care au fost implicate trei autoturisme cu șase ocupanți în total. Două persoane au fost rănite și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploiești. Este vorba despre o femeie de 51 de ani și un bărbat de 62 de ani.

7740 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.