77 de zile n-au fost suficiente pentru mutarea Soldatului în parcul de la notariate

Actualitate (Categoria articolului)

La Câmpina, se pare că nu există lucrare care să se încadreze în termenele stabilite. Iată că nici măcar mutarea Soldatului, care a creat multă vâlvă prin suma alocată - aproximativ 40.000 euro, nu se încadrează în termenul stabilit de municipalitate și asumat prin contract de firma care se ocupă de aceată "operațiune". 77 de zile nu au fost suficiente pentru mutarea statuii în Parcul Trandafirilor, de la notariate.

În decursul a 77 de zile calendaristice lucrarea trebuia finalizată. Vă reamintim ce presupune această mutare: proiectarea (care s-a realizat anul trecut), ridicarea statuii și transportarea ei la atelierul artistului plastic Alfred Dumitriu, demolarea soclului vechi din Parcul Regele Mihai I, realizarea unui soclu nou din beton și tablă de oțel, restaurarea și reamplasarea monumentului pe noul amplasament, în Parcul Trandafirilor, lângă "cavoul" cu vestigii arheologice și cu fața spre "turnul înclinat". Socotind doar din momentul ridicării Soldatului de pe vechiul amplasament (7 mai 2019), cele 77 de zile calendaristice au... expirat luni, 22 iulie. Spre deosebire de alte lucrări care se derulează în municipiu, de această dată nu se poate invoca vremea nefavorabilă. Și nici alt motiv nu poate fi invocat, pentru că a fost timp suficient inclusiv pentru partea artistică - restaurarea monumentului și realizarea noului soclu.
Astăzi, 24 iulie, în Parcul Trandafirilor era liniște... Pe locul unde va fi amplasat Soldatul, doar o fundație de beton, de vreo 30-40 cm. Noul soclu încă nu a fost montat, iar Soldatul, bineînțeles, nu a fost adus. L-am întrebat pe viceprimarul Adrian Pițigoi care este situația, iar acesta ne-a răspuns: ”Așteptăm și noi finalizarea lucrării, așteptăm să fim solicitați pentru realizarea recepției și, categoric, conform contractului și conform legii, vom aplica penalități pentru fiecare zi de întârziere”. Costul întregii lucrări este de 185.000 lei. După cum spuneam, de partea artistică se ocupă sculptorul Alfred Dumitriu, iar de partea tehnică, să-i spunem așa (demontare soclu vechi, realizare fundație și montare soclu nou) se ocupă firma TBT Maf Invest SRL Brebu.
Soldatul sau Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională a fost realizat în anul 1925, de sculptorul Gheorghe Tudor, la comanda autorităților locale din acea vreme.

2460 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Soldat 24.07.2019 23:26 Traim vremuri ciudate si de neinteles ,banii publici nu mai au valoare ,40mii inseamna un apartament ,o casa etc,Ei dau din umeri ,noi bombanim si intoarcem spatele cu dispret,in ritmul asta nu ajungem prea departe.Pacat .
  • Ioan 26.07.2019 08:30 Pai normal dosr e firma finului Catalin Mihart,bani buni de impartit!!!!😡

Actualitate

1609 vizualizari
03 aug. 2020 21:37

Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

2952 vizualizari
02 aug. 2020 19:55

Cum explică reprezentanții Ocolului Silvic imaginile dezolante de la Podul cu Tei, din Câmpina

1 comentarii

Podul cu Tei, de la marginea municipiului Câmpina, spre Șotrile, a fost una dintre zonele de agrement cele mai frumoase din jurul localității. Mai ales în perioada de înflorire a teiului, mulți, foarte mulți câmpineni, dar și oameni din alte localități veneau aici pentru aerul extrem de curat și pentru a savura parfumul plăcut al florilor de tei. Această zonă făcea parte, cândva, din parcul Castelului Voila, construit de prințul Dimitrie Barbu Știrbei, iar aici, la Podul cu Tei, se organizau petreceri populare la diferite sărbători.

Alte stiri recente

1636 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2530 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

8 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.