La Câmpina, se pare că nu există lucrare care să se încadreze în termenele stabilite. Iată că nici măcar mutarea Soldatului, care a creat multă vâlvă prin suma alocată - aproximativ 40.000 euro, nu se încadrează în termenul stabilit de municipalitate și asumat prin contract de firma care se ocupă de aceată "operațiune". 77 de zile nu au fost suficiente pentru mutarea statuii în Parcul Trandafirilor, de la notariate.
În decursul a 77 de zile calendaristice lucrarea trebuia finalizată. Vă reamintim ce presupune această mutare: proiectarea (care s-a realizat anul trecut), ridicarea statuii și transportarea ei la atelierul artistului plastic Alfred Dumitriu, demolarea soclului vechi din Parcul Regele Mihai I, realizarea unui soclu nou din beton și tablă de oțel, restaurarea și reamplasarea monumentului pe noul amplasament, în Parcul Trandafirilor, lângă "cavoul" cu vestigii arheologice și cu fața spre "turnul înclinat". Socotind doar din momentul ridicării Soldatului de pe vechiul amplasament (7 mai 2019), cele 77 de zile calendaristice au... expirat luni, 22 iulie. Spre deosebire de alte lucrări care se derulează în municipiu, de această dată nu se poate invoca vremea nefavorabilă. Și nici alt motiv nu poate fi invocat, pentru că a fost timp suficient inclusiv pentru partea artistică - restaurarea monumentului și realizarea noului soclu.
Astăzi, 24 iulie, în Parcul Trandafirilor era liniște... Pe locul unde va fi amplasat Soldatul, doar o fundație de beton, de vreo 30-40 cm. Noul soclu încă nu a fost montat, iar Soldatul, bineînțeles, nu a fost adus. L-am întrebat pe viceprimarul Adrian Pițigoi care este situația, iar acesta ne-a răspuns: ”Așteptăm și noi finalizarea lucrării, așteptăm să fim solicitați pentru realizarea recepției și, categoric, conform contractului și conform legii, vom aplica penalități pentru fiecare zi de întârziere”. Costul întregii lucrări este de 185.000 lei. După cum spuneam, de partea artistică se ocupă sculptorul Alfred Dumitriu, iar de partea tehnică, să-i spunem așa (demontare soclu vechi, realizare fundație și montare soclu nou) se ocupă firma TBT Maf Invest SRL Brebu.
Soldatul sau Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională a fost realizat în anul 1925, de sculptorul Gheorghe Tudor, la comanda autorităților locale din acea vreme.
Un bărbat de 34 ani, din Filipeștii de Pădure, a ajuns în arestul IJP Prahova după ce a condus un autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere și a încercat să-i păcălească pe polițiști.
În aceste zile, în Câmpina au început lucrări de modernizare la locurile de joacă pentru copii și în unele parcuri.
Joi, 10 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2025
Primăria municipiului Câmpina anunță demararea lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, o investiție cu fonduri europene, derulată de operatorul HidroPrahova SA.