La Școala Centrală Câmpina, NU se va reveni la programul în două schimburi în acest an școlar

Actualitate (Categoria articolului)

La Școala Centrală Câmpina a avut loc astăzi o ședință a Consiliului Profesoral, la care au participat și doi reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova: inspector general adjunct - Liliana Tenescu și inspector pentru management instituțional - Florea Mincu. O întâlnire care a avut la bază numirea unui nou director în persoana prof. Florentina Dumitrașcu. Înaintea ședinței cu profesorii, cei doi inspectori au avut de răspuns la întrebările părinților. Pentru că, auzind de prezența la școală a reprezentanților ISJ, aproximativ 40 de părinți au venit pentru a lămuri problema cursurilor școlare în două schimburi.

"Am dorit să organizăm această întâlnire cu cadrele didactice pentru că este normal atunci când se schimbă directorul. Considerăm că din luna martie a acestui an școlar pășim într-o nouă etapă, o etapă în care să nu mai existe niciun fel de animozități nici între părinți, nici între cadrele didactice, nici între reprezentanții școlii și cei care vin să evaluezi activitatea instituției. Ne bucurăm că sunt aici părinții copiilor, în definitiv școala este în primul rând a lor, a copiilor, a comunității locale și apoi a noastră. Și dacă au venit înseamnă că au niște lucruri pe care doresc să le discute cu noi, să le clarificăm împreună", a spus inspectorul general adjunct, Liliana Tenescu.
Din partea părinților a vorbit Iulian Dobrescu, președintele Consiliului Reprezentativ: "La Școala Centrală Câmpina s-a reușit trecerea la acest învățământ de dimineață, adică într-un singur schimb, lucru pe care noi îl așteptăm de ani de zile. S-a reușit acum, cu toate greutățile pe care le presupune o astfel de trecere. Suntem conștienți că au apărut niște probleme legate de orar, legate de unele săli de clasă, dar constatarea mea este că în această primă lună cursurile s-au desfășurat în condiții foarte bune. Sigur, va trebui ca Primăria să se implice și să ia unele măsuri, să rezolve acele probleme legate de numărul de toalete, de exemplu, pentru că sunt mai multe pentru băieți și mai puține pentru fete. Sunt 36 de toalete în total și unele pot fi transformate fără probleme. Avem un laborator de muzică în care trebuie pus parchet pentru că acum există mochetă și tot așa. Nu sunt probleme complicate, pot fi rezolvate. Copiii s-au liniștit acum, au timp și pentru activități extrașcolare, ceea ce este foarte bine. Pe noi, părinții, ne interesează mai puțin cine desfășoară actul managerial, aceasta este treaba inspectoratului. Pe noi ne interesează ca, în continuare, copiii noștri să învețe doar dimineața".

Pentru că principala problemă ridicată de părinți a fost cea a programului, inspectorul Liliana Tenescu a dat asigurări că, până la finalul acestui an școlar, nu se va mai schimba nimic la acest capitol: "Până la 1 septembrie 2018, vă garantez că programul care există astăzi nu se mai schimbă. Inspectoratul Școlar nu se implică în stabilirea programului unităților de învățământ din județ. Conducerea școlii stabilește programul împreună cu părinții, în fiecare școală. Solicitarea noastră este aceea ca, în cazul în care veți dori o nouă schimbare a programului, să faceți o cerere în scris, până la 1 septembrie, astfel încât să știm exact cum se va proceda în viitorul an școlar".

5102 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1046 vizualizari
04 iun. 2023 21:23

Gest incalificabil al viceprimarului Dumitrache. Ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis?

2 comentarii

În administrația câmpineană, probabil, ca peste tot în țara aceasta, se întâmplă și lucruri... nefirești, ca să nu fim mai duri. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu viceprimarul Liviu Dumitrache a întrecut, însă, orice măsură! Culmea, nimeni din Consiliul Local sau din cadrul Primăriei Câmpina nici măcar nu l-a deranjat cu vreo întrebare, într-o situație în care onorant ar fi fost să demisioneze. Iar dacă nu are onoare, să fie demis!

1592 vizualizari
04 iun. 2023 17:20

În procesul lui Horia Tiseanu, prima instanță a amânat pronunțarea unui verdict de șase ori în patru luni

Procesul de pe rolul Tribunalului Prahova în care Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, este acuzat de fapte de corupție, ar putea fi oricând predat în facultățile de specialitate, fiind un foarte bune exemplu de cum... nu trebuie să se deruleze un proces penal.

Alte stiri recente

51 vizualizari
05 iun. 2023 08:21

Trei atleți câmpineni medaliați la Campionatele Internaționale ale României

La finele săptămânii trecute, la București, a avut loc ediția a 68-a a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, comptiție la startul căreia s-au aflat și cinci sportivi câmpineni, chiar dacă - din păcate - din motive despre care am mai vorbit, nu toți mai reprezintă vreun club câmpinean. Cu toate acestea, ei sunt tot câmpineni și poate că ar fi trebuit găsite resursele necesare pentru a ne mândri și oficial cu ei.

1331 vizualizari
04 iun. 2023 19:28

Cinci clasări pe podium pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționale, categoriile sub 16 și sub 18 ani

Pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București au avut loc, sâmbătă și duminică, etape ale Campionatului Național de Atletism pentru categoriile sub 16 și sub 18 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de Mihaela Marin, a obținut cinci clasări pe podium, demonstrând încă odată valoarea pregătirii care se realizează la Câmpina.