CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Omor, nu ucidere din culpă! Judecătorii câmpineni și-au declinat competența în cazul tinerei care a omorât un licean pe trecerea de pietoni

- Actualitate -

Omor, nu ucidere din culpă! Judecătorii câmpineni și-au declinat competența în cazul tinerei care a omorât un licean pe trecerea de pietoni

În aprilie anul trecut, Câmpina era cutremurată de accidentul de la trecerea de pietoni din dreptul Colegiului Tehnic Forestier, în urma căruia tânărul Paul Dragomir, 17 ani, și-a pierdut viața. De mai bine de un an a avut nevoie instanța câmpineană pentru... a-și declina competența.

Pe 7 aprilie 2022 avea loc fatidicul accident, în care Adela Pena accidenta mortal, pe trecerea de pietoni, pe Paul Dragomir. Dosarul de la Judecătoria Câmpina pentru ucidere din culpă a fost deschis pe 19 iulie 2022, dar de atunci, după aproape un an și trei luni și 14 termene de judecată, instanța a decis să-și decline competența. La un an de la producerea accidentului, judecătorii au pus în discuție schimbarea încadrării. Acum, au decis... Practic, dosarul se reia de la zero la Tribunalul Prahova, instanța competentă pentru omoruri.
De ce s-a ajuns aici? Ar fi câteva întrebări rămase, din păcate, fără un răspuns până astăzi:
De ce nu a stabilit procurorul o astfel de încadrare încă de la început?
De ce a avut nevoie instanța de 15 luni și 14 termene pentru a-și da seama că nu este vorba de o ucidere din culpă, ci de un omor?
De ce a fost nevoie de aproape jumătate de an numai de la momentul discutării schimbării încadrării până la un verdict?
În tot acest timp, autoarea accidentului, Adela Pena, își duce viața cu această cruce mai departe, în vreme ce familia liceanului Paul Dragomir continuă să sufere.
Există și un lucru pozitiv în toată această situație. În condițiile în care pedepsele instanțelor au și rolul de a preveni producerea unor fapte similare, schimbarea încadrării de la o pedeapsă de maximum 5 ani închisoare la una în care instanța poate decide până la 20 ani închisoare, ar putea da de gândit pe viitor celor care fac ”liniuțe”, așa cum s-a stabilit deja că făcea Adela Pena, pe Bulevardul Carol I din Câmpina în acea seară de 7 aprilie 2022...


10 Oct 2023 19:14 4893 vizualizari


Comentarii






  • 10.10.2023 21:39 boss omorul nu se prescrie, ratatule
  • 10.10.2023 19:45 diss Așa zisa justiție va amăna la nesfârșit verdictul iar faptele se vor prescrie.Regret enorm pentru părinții copilului omorât dar asta este România.
49 vizualizari 13 May 2024 19:23 Amenzi de peste 164.000 lei în ultimele trei zile, aplicate de polițiști pe șosesele din Prahova

Amenzi de peste 164.000 lei în ultimele trei zile, aplicate de polițiști pe șosesele din Prahova

Poliția a avut de lucru în week-end, în urma acțiunilor desfășurate pe șosesele din Prahova, inclusiv la Câmpina, fiind aplicate peste 300 sancțiuni contravenționale, însumând 164.5000 lei, și fiind ridicate în vederea suspendării 49 permise de conducere.

citeste mai mult
902 vizualizari 12 May 2024 21:10 Candidații la funcția de primar în localitățile învecinate Câmpinei

Candidații la funcția de primar în localitățile învecinate Câmpinei

Înaintea începerii campaniei electorale, Birourile Electorale de Circumscripție au emis hotărâri prin care au rămas definitive candidaturile la funcțiile de primar și consilier local pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
2006 vizualizari 11 May 2024 21:03 S-a tras la sorți ordinea candidaților câmpineni pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

S-a tras la sorți ordinea candidaților câmpineni pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

La Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 2 Câmpina s-a tras astăzi la sorți ordinea candidaților pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie. La tragerea la sorți au participat membrii BEC și reprezentanți ai mai multor partide.

citeste mai mult
1749 vizualizari 08 May 2024 23:06 Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine care ar putea intra în topul fotografiilor primite de la cititori în acest an.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV