Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a inițiat o serie de activități educative în cadrul campaniei naționale ”Împreună pentru o vacanță în siguranță!”
Această campanie are ca scop creșterea gradului de conștientizare a riscurilor asociate vacanței de vară și influența grupului de prieteni asupra comportamentului elevilor.
Astfel, în perioada 29 iulie - 2 august, polițiștii Biroului Siguranța Școlară, împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități în diverse localități din județul Prahova. Copiii din școala de vară a Liceului Teoretic "Aurel Vlaicu" din Breaza, școala de vară a Școlii Gimnaziale Negoești, din tabăra Eco-Aventura din comuna Cheia, precum și din cadrul Grădiniței cu program prelungit "Dumbrava Minunată" din Ploiești, s-au bucurat de prezența polițiștilor prahoveni printre ei în zilele din vacanța mare.
Temele propuse în această campanie au fost abordate și prezentate în funcție de vârsta copiilor și au inclus prevenirea consumului de substanțe interzise, conștientizarea riscurilor de violență și vagabondaj și promovarea siguranței rutiere. Peste 280 de elevi au fost implicați, primind informații esențiale pentru a se bucura de o vacanță în siguranță. Totodată, la unele dintre activități au participat și aproximativ 50 de părinți si cadre didactice.
Campania subliniază importanța colaborării dintre autoritățile locale, părinți și reprezentanții elevilor pentru a asigura un mediu sigur și educativ pentru tineretul din județ.
Activitățile campaniei vor continua la nivel național pe toată perioada vacanței de vară, în scopul creșterii gradului de siguranță în rândul elevilor prahoveni.
(Foto & video - IJP Prahova)
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.