În procesul privind drepturile salariale ale angajaților Pieței Centrale Câmpina s-a ajuns la realizarea unei expertize de normare-salarizare

Actualitate (Categoria articolului)

Directorul Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agro-alimentare Câmpina, Marian Nistor, a fost prezent la ultima ședință din 2018 a Consiliului Local Câmpina pentru a vorbi despre unele probleme apărute în funcționarea pieței, dar și pentru a lămuri o serie de aspecte privind procesul aflat pe rolul Tribunalului Prahova, prin care angajații acestui serviciu solicită recunoașterea unor drepturi salariale.

"Aș vrea să vă aduc la cunoștință că Serviciul Public nu a acționat în instanță Consiliul Local, așa cum eronat s-a înțeles. A fost depusă o acțiune în instanță pentru drepturi salariale de către o parte dintre angajații Serviciului. Având în vedere că există o hotărâre a Consiliului Local, adoptată ca urmare a unor propuneri din partea Primăriei, este normal ca noi să chemăm în garanție atât Primăria, cât și Consiliul Local. În cazul în care instanța va admite acțiunea salariaților, va trebui emisă o hotărâre a Consiliului Local pentru salarizare. De aceea, am chemat în garanție Primăria și Consiliul Local. Chiar astăzi am avut termen în acest proces și instanța a admis cererea noastră de chemare în garanție, a respins excepțiile invocate de Primărie și Consiliul Local și a desemnat un expert pentru realizarea unei expertize pe normare - salarizare. În urma acestei expertize, instanța va decide", a spus Marian Nistor în plenul Consiliului Local. (video)
Reamintim că acest proces a apărut ca urmare a refuzului Primăriei Câmpina și Consiliului Local de a include angajații acestui serviciu public în familia ocupațională "administrație", acolo unde sunt incluse, potrivit legii, serviciile publice din subordinea administrației publice locale. La Câmpina, Serviciul Pieței Centrale a fost inclus într-o altă grilă de salarizare, mult inferioară. A existat chiar și o corespondență cu Ministerul Muncii, instituție care a dat dreptate salariaților Serviciului Public al Pieței Centrale, dar juriștii Primăriei Câmpina au interpretat lucrurile în alt mod și și-au menținut refuzul inițial. Acum, odată cu desemnarea unui expert și întocmirea expertizei privind salarizarea, instanța va lua o decizie de care Primăria și Consiliul Local Câmpina vor trebui să țină cont.

Citiți și: Salariații Pieței Centrale Câmpina își caută în instanță drepturile salariale

5524 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1572 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1712 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

222 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

418 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.