Participare record a societății civile la o acțiune de plantare de arbori organizată de Ocolul Silvic Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În ultimii 20 de ani, nu credem să fi existat vreo acțiune de plantare de arbori a Ocolului Silvic Câmpina, care să se bucure de un asemenea succes și la care să vină un număr atât de mare de persoane, copii și adulți, deopotrivă. Au fost aproximativ 150 persoane. De fapt, dincolo de plantarea în sine, acesta a fost marele câștig al acțiunii desfășurată marți, 13 aprilie, în pădurea din apropierea Spitalului de Psihiatrie Voila.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul ”Lunii plantării arborilor” și au fost prezenți elevi și profesori de la mai multe unități de învățământ din Câmpina, reprezentanții mai multor asociații neguvernamentale, dar și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, alături, desigur, de specialiștii Ocolului Silvic Câmpina, organizatorul evenimentului. Cu mic, cu mare, participanții au ascultat explicațiile reprezentanților Ocolului Silvic privind plantarea arborilor, apoi au trecut la treabă, sute de puieți din speciile gorun, stejar roșu și măr pădureț fiind plantați în zona menționată.
”Noua pădure de aici, care înlocuiește o pădure rasă în urmă cu câțiva ani, va fi formată din 60% gorun, 20% stejar roșu și 20% măr pădureț. Aici vor fi plantați, anul acesta, în total 8.200 de puieți. De altfel, în anul 2021, pe raza Ocolului Silvic Câmpina se vor planta aproximativ 75.000 puieți din diverse specii și vom acoperi o suprafață de 8,45 hectare, iar pe alte 2,5 hectare vor fi completări”, ne-a declarat Mihail Cojocaru, șeful Ocolului Silvic Câmpina.
”Sunt foarte bucuros că la Câmpina societatea civilă este foarte puternică. Și vă felicit pe toți pentru că știu că nu participați la prima acțiune de acest gen. Și cred că este doar încălzirea pentru marele proiect Câmpina Curată, derulat de societatea civilă, Primărie și, cred eu, toți câmpinenii. Îmi doresc să fiți interesați în continuare de locul unde trăiți, munciți, învățați, de protejarea mediului înconjurător. Sunt convins că de la zi la zi veți fi mai puternici, motiv pentru care mă înclin în fața dumneavoastră!”, le-a spus participanților la acțiune primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

7213 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina 14.04.2021 00:20 In ultimul an, fosta padure seculara Voila a fost rasa, iar lemnul carat in nestire . Cautati pe Google ''padurea Voila Campina'' si va veti convinge cum bustenii proaspat taiati erau carati cu carute trase de cai si de camioane . Anul trecut, pe vremea asta, inca exista padurea, pt ca inca ne plimbam prin ea ! Cautati pe Youtube filmuletul :''In padurea Voila&quot'', realizat in urma cu 10 ani pt a vedea cum arata fosta padure Voila si comparati cu dezastrul de acum, cu care va mai si laudati ! Nu-mi vine sa cred in ce hal s-a defrisat, la ras ! Toti arborii imensi, seculari au disparut ! Rusine, tuturor celor de la Ocolul Silvic Campina, care au distrus aceasta padure minunata in ultimii cativa ani, mai ales in ultimele luni ! Ce fel ati intinerit padurea, d-le Cojocariu M si domnilor padurari, cand ati defrisat, la greu, tot ce ati intalnit in cale ?! Iar arborii care v-au scapat, i-ati mutilat, pt a se usca , gasind motiv pt a taia absolut tot ! Ati mutilat pana si brazii din curtea Spitalului Voila, nu doar cei ramasi la marginea padurii, pt a rade tot, in cel mai scurt timp ! D-le Cojocaru M.,domnilor padurari, aceasta este padurea tanara, plina de vlastari de 20 de cm ?! :(( P.S.:Felicitari celor care au plantat puietii, care speram sa reziste macar tot atat timp cat au rezistat arborii si brazii fostei paduri seculare Voila !
  • MIHAI 14.04.2021 15:09 FELICITĂRI TUTUROR PENTRU ACEASTĂ SUPER ACȚIUNE👍

Actualitate

5973 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3013 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

1198 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2096 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.