CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Participare record a societății civile la o acțiune de plantare de arbori organizată de Ocolul Silvic Câmpina

- Actualitate -

Participare record a societății civile la o acțiune de plantare de arbori organizată de Ocolul Silvic Câmpina

În ultimii 20 de ani, nu credem să fi existat vreo acțiune de plantare de arbori a Ocolului Silvic Câmpina, care să se bucure de un asemenea succes și la care să vină un număr atât de mare de persoane, copii și adulți, deopotrivă. Au fost aproximativ 150 persoane. De fapt, dincolo de plantarea în sine, acesta a fost marele câștig al acțiunii desfășurată marți, 13 aprilie, în pădurea din apropierea Spitalului de Psihiatrie Voila.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul ”Lunii plantării arborilor” și au fost prezenți elevi și profesori de la mai multe unități de învățământ din Câmpina, reprezentanții mai multor asociații neguvernamentale, dar și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, alături, desigur, de specialiștii Ocolului Silvic Câmpina, organizatorul evenimentului. Cu mic, cu mare, participanții au ascultat explicațiile reprezentanților Ocolului Silvic privind plantarea arborilor, apoi au trecut la treabă, sute de puieți din speciile gorun, stejar roșu și măr pădureț fiind plantați în zona menționată.
”Noua pădure de aici, care înlocuiește o pădure rasă în urmă cu câțiva ani, va fi formată din 60% gorun, 20% stejar roșu și 20% măr pădureț. Aici vor fi plantați, anul acesta, în total 8.200 de puieți. De altfel, în anul 2021, pe raza Ocolului Silvic Câmpina se vor planta aproximativ 75.000 puieți din diverse specii și vom acoperi o suprafață de 8,45 hectare, iar pe alte 2,5 hectare vor fi completări”, ne-a declarat Mihail Cojocaru, șeful Ocolului Silvic Câmpina.
”Sunt foarte bucuros că la Câmpina societatea civilă este foarte puternică. Și vă felicit pe toți pentru că știu că nu participați la prima acțiune de acest gen. Și cred că este doar încălzirea pentru marele proiect Câmpina Curată, derulat de societatea civilă, Primărie și, cred eu, toți câmpinenii. Îmi doresc să fiți interesați în continuare de locul unde trăiți, munciți, învățați, de protejarea mediului înconjurător. Sunt convins că de la zi la zi veți fi mai puternici, motiv pentru care mă înclin în fața dumneavoastră!”, le-a spus participanților la acțiune primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.


13 Apr 2021 21:00 8686 vizualizari



Comentarii






  • 14.04.2021 15:09 MIHAI FELICITĂRI TUTUROR PENTRU ACEASTĂ SUPER ACȚIUNE👍
  • 14.04.2021 00:20 Alina In ultimul an, fosta padure seculara Voila a fost rasa, iar lemnul carat in nestire . Cautati pe Google ''padurea Voila Campina'' si va veti convinge cum bustenii proaspat taiati erau carati cu carute trase de cai si de camioane . Anul trecut, pe vremea asta, inca exista padurea, pt ca inca ne plimbam prin ea ! Cautati pe Youtube filmuletul :''In padurea Voila"'', realizat in urma cu 10 ani pt a vedea cum arata fosta padure Voila si comparati cu dezastrul de acum, cu care va mai si laudati ! Nu-mi vine sa cred in ce hal s-a defrisat, la ras ! Toti arborii imensi, seculari au disparut ! Rusine, tuturor celor de la Ocolul Silvic Campina, care au distrus aceasta padure minunata in ultimii cativa ani, mai ales in ultimele luni ! Ce fel ati intinerit padurea, d-le Cojocariu M si domnilor padurari, cand ati defrisat, la greu, tot ce ati intalnit in cale ?! Iar arborii care v-au scapat, i-ati mutilat, pt a se usca , gasind motiv pt a taia absolut tot ! Ati mutilat pana si brazii din curtea Spitalului Voila, nu doar cei ramasi la marginea padurii, pt a rade tot, in cel mai scurt timp ! D-le Cojocaru M.,domnilor padurari, aceasta este padurea tanara, plina de vlastari de 20 de cm ?! :(( P.S.:Felicitari celor care au plantat puietii, care speram sa reziste macar tot atat timp cat au rezistat arborii si brazii fostei paduri seculare Voila !
466 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2549 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2663 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1502 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV