În ultimii 20 de ani, nu credem să fi existat vreo acțiune de plantare de arbori a Ocolului Silvic Câmpina, care să se bucure de un asemenea succes și la care să vină un număr atât de mare de persoane, copii și adulți, deopotrivă. Au fost aproximativ 150 persoane. De fapt, dincolo de plantarea în sine, acesta a fost marele câștig al acțiunii desfășurată marți, 13 aprilie, în pădurea din apropierea Spitalului de Psihiatrie Voila.
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul ”Lunii plantării arborilor” și au fost prezenți elevi și profesori de la mai multe unități de învățământ din Câmpina, reprezentanții mai multor asociații neguvernamentale, dar și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, alături, desigur, de specialiștii Ocolului Silvic Câmpina, organizatorul evenimentului. Cu mic, cu mare, participanții au ascultat explicațiile reprezentanților Ocolului Silvic privind plantarea arborilor, apoi au trecut la treabă, sute de puieți din speciile gorun, stejar roșu și măr pădureț fiind plantați în zona menționată.
”Noua pădure de aici, care înlocuiește o pădure rasă în urmă cu câțiva ani, va fi formată din 60% gorun, 20% stejar roșu și 20% măr pădureț. Aici vor fi plantați, anul acesta, în total 8.200 de puieți. De altfel, în anul 2021, pe raza Ocolului Silvic Câmpina se vor planta aproximativ 75.000 puieți din diverse specii și vom acoperi o suprafață de 8,45 hectare, iar pe alte 2,5 hectare vor fi completări”, ne-a declarat Mihail Cojocaru, șeful Ocolului Silvic Câmpina.
”Sunt foarte bucuros că la Câmpina societatea civilă este foarte puternică. Și vă felicit pe toți pentru că știu că nu participați la prima acțiune de acest gen. Și cred că este doar încălzirea pentru marele proiect Câmpina Curată, derulat de societatea civilă, Primărie și, cred eu, toți câmpinenii. Îmi doresc să fiți interesați în continuare de locul unde trăiți, munciți, învățați, de protejarea mediului înconjurător. Sunt convins că de la zi la zi veți fi mai puternici, motiv pentru care mă înclin în fața dumneavoastră!”, le-a spus participanților la acțiune primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.