Pe locul fostei grădini de vară de pe Bulevardul Culturii din Câmpina se intenționează construirea... unui bloc

Actualitate (Categoria articolului)

Bulevardul Culturii aproape că a rămas singura zonă din localitate care ne mai amintește de Câmpina de altădată, cu case elegante, cu mult spațiu verde, cu liniște. O zonă aparte de care câmpinenii sunt legați sufletește. Numai că, iată, o firmă din Năvodari, care deține un teren pe Bulevardul Culturii, dorește să construiască aici un bloc. Dacă se va întâmpla acest lucru, dacă autoritățile vor permite, atunci putem considera deschisă cutia Pandorei și pe Bulevard vom putea construi orice.

Terenul despre care vorbim este fosta grădină de vară de pe Bulevardul Culturii, nr. 20, transformată ad-hoc în parcare. Un teren care are o întreagă poveste și despre care noi am scris în urmă cu ceva timp când se tot schimbau proprietarii – AICI. Terenul a ajuns în proprietatea unei firme din Năvodari – Ideal Max Construct SRL care, după cum spuneam, dorește să construiască aici un bloc. Chiar în zona protejată cu valoare arhitecturală dată de existența Casei cu Grifoni,  monument istoric de clasă A, față de care nu poți construi la o distanță mai mică de 100 m, conform legislației în vigoare.  Ce ar însemna deschiderea unui șantier aici? Asta, ca să nu mai vorbim despre ceea ce ar însemna acest bloc și din alte puncte de vedere: al traficului, al locurilor de parcare, al disconfortului creat vecinilor prin umbrirea zonei, al poluării etc.Pe site-ul Primăriei Câmpina a fost publicat anunțul cu intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ), fiind nevoie de modificarea indicatorilor urbanistici în vederea edificării noii construcții. Publicul este invitat să trimită observații și propuneri privind intenția de elaborare a PUZ-ului până pe 10 decembrie 2021 și chiar ar trebui ca locuitorii din zonă (și nu doar ei) să-și spună punctul de vedere cu privire la această construcție. O pot face la adresa de e-mail: consultarea_populatiei@primariacampina.ro sau la telefon 0244.336.134, interior 220.

5610 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cojocaru Ion 08.12.2021 16:48 Mai bine ar face o parcare pentru Primărie și Politie. Și desființată oprirea/parcarea pe Bd Culturii din zonă! Și o clădire simpla de birouri pentru aceste instituții!. Primăria nu trebuie sa acorde nici un fel de aviz pentru alte construcții. Vezi ce s-a întâmplat cu blocul/ clădirea turn de 8 etaje de pe bdul Carol I de lângă notariate!
  • Diss 08.12.2021 17:56 Previzibil! Primarul pleacă în USA la congresul petroliștilor(???), parlamentarii pleacă la Dubai în vizită de '' lucru'' ,de ce nu s-ar construi blocul acolo unde vor constructorii? Ce mai contează legea?
  • Andrei 08.12.2021 18:18 Ma primare, asculta la mine. Declara zona de la Bulevardul Culturii si toata regiunea aia o zona istorica, cu anumite stipulatii pentru construirea noilor cladiri, remodelari si modificari. Adica, sa zic si eu, nici-o cladire sa nu fie construita in zona asta care este peste 1 etaj sau o anumita inaltime. Cladirie construite trebuie sa adereze la anumite standarde istorice, sa foloseasca anumite materiale iar arhitectura sa fie dintr-o anumita epoca, mai veche sau cel putin in linie cu cladirile existente. Asta este singurul mod de a pastra istoria arhitecturala a regiunii orasului nostru. Orasul trebuie impartit in anumite zone distincte: zona industriala, zona istorica, zona comericiala si zona rezidentiala. Zona rezidentiala poti s-o imparti in mai multe: numai case, case si blocuri sau numai blocuri.
  • Păun Cristian 10.12.2021 12:29 O construcție care zguduie peisajul, ci se armonizează cu zona este bine venită… Altfel un bloc chiar nu are loc acolo! Să încerce tot o grădină de vară.

Actualitate

210 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

352 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

14 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

728 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.