Pe locul fostei grădini de vară de pe Bulevardul Culturii din Câmpina se intenționează construirea... unui bloc

Actualitate (Categoria articolului)

Bulevardul Culturii aproape că a rămas singura zonă din localitate care ne mai amintește de Câmpina de altădată, cu case elegante, cu mult spațiu verde, cu liniște. O zonă aparte de care câmpinenii sunt legați sufletește. Numai că, iată, o firmă din Năvodari, care deține un teren pe Bulevardul Culturii, dorește să construiască aici un bloc. Dacă se va întâmpla acest lucru, dacă autoritățile vor permite, atunci putem considera deschisă cutia Pandorei și pe Bulevard vom putea construi orice.

Terenul despre care vorbim este fosta grădină de vară de pe Bulevardul Culturii, nr. 20, transformată ad-hoc în parcare. Un teren care are o întreagă poveste și despre care noi am scris în urmă cu ceva timp când se tot schimbau proprietarii – AICI. Terenul a ajuns în proprietatea unei firme din Năvodari – Ideal Max Construct SRL care, după cum spuneam, dorește să construiască aici un bloc. Chiar în zona protejată cu valoare arhitecturală dată de existența Casei cu Grifoni,  monument istoric de clasă A, față de care nu poți construi la o distanță mai mică de 100 m, conform legislației în vigoare.  Ce ar însemna deschiderea unui șantier aici? Asta, ca să nu mai vorbim despre ceea ce ar însemna acest bloc și din alte puncte de vedere: al traficului, al locurilor de parcare, al disconfortului creat vecinilor prin umbrirea zonei, al poluării etc.Pe site-ul Primăriei Câmpina a fost publicat anunțul cu intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ), fiind nevoie de modificarea indicatorilor urbanistici în vederea edificării noii construcții. Publicul este invitat să trimită observații și propuneri privind intenția de elaborare a PUZ-ului până pe 10 decembrie 2021 și chiar ar trebui ca locuitorii din zonă (și nu doar ei) să-și spună punctul de vedere cu privire la această construcție. O pot face la adresa de e-mail: consultarea_populatiei@primariacampina.ro sau la telefon 0244.336.134, interior 220.

4738 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cojocaru Ion 08.12.2021 16:48 Mai bine ar face o parcare pentru Primărie și Politie. Și desființată oprirea/parcarea pe Bd Culturii din zonă! Și o clădire simpla de birouri pentru aceste instituții!. Primăria nu trebuie sa acorde nici un fel de aviz pentru alte construcții. Vezi ce s-a întâmplat cu blocul/ clădirea turn de 8 etaje de pe bdul Carol I de lângă notariate!
  • Diss 08.12.2021 17:56 Previzibil! Primarul pleacă în USA la congresul petroliștilor(???), parlamentarii pleacă la Dubai în vizită de '' lucru'' ,de ce nu s-ar construi blocul acolo unde vor constructorii? Ce mai contează legea?
  • Andrei 08.12.2021 18:18 Ma primare, asculta la mine. Declara zona de la Bulevardul Culturii si toata regiunea aia o zona istorica, cu anumite stipulatii pentru construirea noilor cladiri, remodelari si modificari. Adica, sa zic si eu, nici-o cladire sa nu fie construita in zona asta care este peste 1 etaj sau o anumita inaltime. Cladirie construite trebuie sa adereze la anumite standarde istorice, sa foloseasca anumite materiale iar arhitectura sa fie dintr-o anumita epoca, mai veche sau cel putin in linie cu cladirile existente. Asta este singurul mod de a pastra istoria arhitecturala a regiunii orasului nostru. Orasul trebuie impartit in anumite zone distincte: zona industriala, zona istorica, zona comericiala si zona rezidentiala. Zona rezidentiala poti s-o imparti in mai multe: numai case, case si blocuri sau numai blocuri.
  • Păun Cristian 10.12.2021 12:29 O construcție care zguduie peisajul, ci se armonizează cu zona este bine venită… Altfel un bloc chiar nu are loc acolo! Să încerce tot o grădină de vară.

Actualitate

2966 vizualizari
23 ian. 2022 09:02

La solicitarea ISU, la Spitalul Municipal Câmpina a fost amenajată o nouă cale de acces pentru intervenții

În spatele Spitalului Municipal Câmpina, spre clădirea dezafectată a fostului cinematograf, a apărut o alee, o nouă cale de acces în curtea unității medicale.

4673 vizualizari
22 ian. 2022 15:33

Incredibil. Ce a putut face un tânăr din Cornu, noaptea trecută, într-o scară de bloc din Ploiești?

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie, în jurul orei 5, polițiștii din Ploiești au observat pe stradă un tânăr care avea în mână un obiect din lemn și care evita contactul vizual cu polițiștii, comportamentul său fiind unul care a ridicat semne de întrebare.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.