Pe locul fostei grădini de vară de pe Bulevardul Culturii din Câmpina se intenționează construirea... unui bloc

Actualitate (Categoria articolului)

Bulevardul Culturii aproape că a rămas singura zonă din localitate care ne mai amintește de Câmpina de altădată, cu case elegante, cu mult spațiu verde, cu liniște. O zonă aparte de care câmpinenii sunt legați sufletește. Numai că, iată, o firmă din Năvodari, care deține un teren pe Bulevardul Culturii, dorește să construiască aici un bloc. Dacă se va întâmpla acest lucru, dacă autoritățile vor permite, atunci putem considera deschisă cutia Pandorei și pe Bulevard vom putea construi orice.

Terenul despre care vorbim este fosta grădină de vară de pe Bulevardul Culturii, nr. 20, transformată ad-hoc în parcare. Un teren care are o întreagă poveste și despre care noi am scris în urmă cu ceva timp când se tot schimbau proprietarii – AICI. Terenul a ajuns în proprietatea unei firme din Năvodari – Ideal Max Construct SRL care, după cum spuneam, dorește să construiască aici un bloc. Chiar în zona protejată cu valoare arhitecturală dată de existența Casei cu Grifoni,  monument istoric de clasă A, față de care nu poți construi la o distanță mai mică de 100 m, conform legislației în vigoare.  Ce ar însemna deschiderea unui șantier aici? Asta, ca să nu mai vorbim despre ceea ce ar însemna acest bloc și din alte puncte de vedere: al traficului, al locurilor de parcare, al disconfortului creat vecinilor prin umbrirea zonei, al poluării etc.Pe site-ul Primăriei Câmpina a fost publicat anunțul cu intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ), fiind nevoie de modificarea indicatorilor urbanistici în vederea edificării noii construcții. Publicul este invitat să trimită observații și propuneri privind intenția de elaborare a PUZ-ului până pe 10 decembrie 2021 și chiar ar trebui ca locuitorii din zonă (și nu doar ei) să-și spună punctul de vedere cu privire la această construcție. O pot face la adresa de e-mail: consultarea_populatiei@primariacampina.ro sau la telefon 0244.336.134, interior 220.

5454 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cojocaru Ion 08.12.2021 16:48 Mai bine ar face o parcare pentru Primărie și Politie. Și desființată oprirea/parcarea pe Bd Culturii din zonă! Și o clădire simpla de birouri pentru aceste instituții!. Primăria nu trebuie sa acorde nici un fel de aviz pentru alte construcții. Vezi ce s-a întâmplat cu blocul/ clădirea turn de 8 etaje de pe bdul Carol I de lângă notariate!
  • Diss 08.12.2021 17:56 Previzibil! Primarul pleacă în USA la congresul petroliștilor(???), parlamentarii pleacă la Dubai în vizită de '' lucru'' ,de ce nu s-ar construi blocul acolo unde vor constructorii? Ce mai contează legea?
  • Andrei 08.12.2021 18:18 Ma primare, asculta la mine. Declara zona de la Bulevardul Culturii si toata regiunea aia o zona istorica, cu anumite stipulatii pentru construirea noilor cladiri, remodelari si modificari. Adica, sa zic si eu, nici-o cladire sa nu fie construita in zona asta care este peste 1 etaj sau o anumita inaltime. Cladirie construite trebuie sa adereze la anumite standarde istorice, sa foloseasca anumite materiale iar arhitectura sa fie dintr-o anumita epoca, mai veche sau cel putin in linie cu cladirile existente. Asta este singurul mod de a pastra istoria arhitecturala a regiunii orasului nostru. Orasul trebuie impartit in anumite zone distincte: zona industriala, zona istorica, zona comericiala si zona rezidentiala. Zona rezidentiala poti s-o imparti in mai multe: numai case, case si blocuri sau numai blocuri.
  • Păun Cristian 10.12.2021 12:29 O construcție care zguduie peisajul, ci se armonizează cu zona este bine venită… Altfel un bloc chiar nu are loc acolo! Să încerce tot o grădină de vară.

Actualitate

984 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

1 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

1761 vizualizari
29 sept. 2023 22:21

Două ședințe de Consiliu în mai puțin de 24 de ore pentru schimbarea destinației fostei grădinițe din cartierul Câmpinița

2 comentarii

UPDATE - Ulterior apariției articolului, consilierul local Adina Gârbăcică ne-a precizat că s-a referit la o altă sumă, de 476.000 lei, solicitată de partenerul administrației în GAL pentru aducerea clădirii la stadiul necesar autorizării.
Pe masa Consiliului Local Câmpina, la ședința ordinară din 27 septembrie, a apărut un proiect suplimentar - cel privind schimbarea destinației fostei grădinițe din Cartierul Câmpinița și înființarea aici a unui Centru Comunitar Integrat, proiect care va fi derulat de municipalitate cu fonduri europene, prin GAL.

Alte stiri recente

502 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

490 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.