Astăzi a avut loc recepția finală a lucrării de modernizare a Parcului Durbac. O investiție de 480.838 lei (fără TVA), plătită integral de la bugetul local. Parcul este acum foarte frumos. S-a făcut treabă bună acolo. Singura problemă ar fi aceea că firma constructoare s-a grăbit și la intrare în parc a pus un anunț. Că nu avem voie în parc decât de la ora 9.00 la ora 21.00 și că trebuie să păstrăm liniștea. Ca și cum ne-am putea obliga copiii să se joace în șoaptă.
O greșeală din partea firmei Cartagris Limited SRL, cea care a modernizat Parcul Durbac, greșeală remarcată și de primarul Horia Tiseanu, care a promis că va remedia problema. Anunțul pus de firma menționată va fi înlocuit cu unul standard, al Primăriei Câmpina. Pentru că nu poți impune un program pentru accesul într-un parc public și nu le poți cere copiilor să păstreze liniștea într-un loc de joacă. În plus, regulile le face cel care plătește, nu o firmă care a avut în obiectul contractului lucrări de modernizare și atât. Nu e treaba firmei să stabilească între ce ore își pot duce câmpinenii copiii într-un parc plătit chiar de ei, dacă le dă sau nu un corn să-l mănânce în parc sau să fie obligați să păstreze liniștea. Mai bine se gândea cineva să amplaseze în parc o toaletă ecologică pentru copii. Sau o țâșnitoare cu apă. Probleme pe care Primăria a promis că le va rezolva într-un viitor apropiat. Noi am propune și instalarea unor camere video de supraveghere, pentru descurajarea unor eventuali rău-voitori și pentru siguranța celor care vin în parc.
Dincolo de aceste lucruri, într-adevăr, Parcul Durbac este superb, iar imaginile arată mai multe decât am putea spune noi. Astăzi, la recepția finală a lucrării, au participat, pe lângă primarul Horia Tiseanu și mai mulți directori din Primărie, reprezentantul firmei constructoare și consilieri locali (realeși în noul mandat). Parcul Durbac este situat în Cartierul Câmpinița, lângă fostele ateliere ale Școlii Gimnaziale "Al. I. Cuza", la intersecția Bulevardului Carol I cu Aleea Panduri.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.