Municipiul Câmpina este deja înfrăţit cu o localitate din Republica Moldova, oraşul Cimişlia. Mai nou, se fac demersuri pentru o nouă înfrăţire cu un oraș de dincolo de Prut, Cahul, localitatea de care Câmpina este legată sufletește prin marele savant Bogdan Petriceicu Hasdeu. La şedinţa Consiliului Local de la finalul lunii iulie, primarul Horia Tiseanu a vorbit despre primii pași făcuți în vederea stabilirii unor relații de colaborare între Câmpina și Cahul și a solicitat un acord de principiu al consilierilor pentru efectuarea demersurilor oficiale premergătoare acordului de înfrățire.
"Cu ocazia Sărbătorii celor 2 Iulii am fost vizitaţi de o delegaţie din oraşul Cahul, Republica Moldova, condusă de viceprimarul acestei localități, doamna Tatiana Romaniuc. Oaspeții au vizitat Câmpina şi şi-au exprimat dorinţa de a ne înfrăți. Am semnat deja un protocol şi vă solicit un acord de principiu pentru continuarea demersurilor pentru această înfrăţire. Avem şi sprijinul Presfinţitului Părinte Veniamin, noul episcop al Basarabiei de Jos, care susţine cu căldură această înfrăţire şi chiar înfiinţarea unor biserici noi în acea regiune", a spus Horia Tiseanu (video).
Cahul se află chiar pe malul Prutului, în sud-vestul Republicii Moldova, la 175 km de Chişinău. Este considerat "capitala sudului Moldovei" şi are o populaţie de aproximativ 40.000 locuitori. Savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu a fost pentru şase luni membru al Tribunalului de la Cahul, în 1857. Teatrul Muzical-Dramatic şi Universitatea de Stat din Cahul poartă numele savantului, iar colegiul din Cahul poartă numele fiicei lui Hasdeu, Iulia.
În luna noiembrie a acestui an, pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, actorii Teatrului "B.P. Hasdeu" din Cahul vor susține spectacolul "Trei crai de la răsărit", o comedie de moravuri, scrisă de Hasdeu și îndreptată împotriva celor care strică limba română.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.