CONTACT

Demersuri pentru înfrăţirea municipiului Câmpina cu localitatea Cahul din Republica Moldova

- Actualitate -

Demersuri pentru înfrăţirea municipiului Câmpina cu localitatea Cahul din Republica Moldova

Municipiul Câmpina este deja înfrăţit cu o localitate din Republica Moldova, oraşul Cimişlia. Mai nou, se fac demersuri pentru o nouă înfrăţire cu un oraș de dincolo de Prut, Cahul, localitatea de care Câmpina este legată sufletește prin marele savant Bogdan Petriceicu Hasdeu. La şedinţa Consiliului Local de la finalul lunii iulie, primarul Horia Tiseanu a vorbit despre primii pași făcuți în vederea stabilirii unor relații de colaborare între Câmpina și Cahul și a solicitat un acord de principiu al consilierilor pentru efectuarea demersurilor oficiale premergătoare acordului de înfrățire.

"Cu ocazia Sărbătorii celor 2 Iulii am fost vizitaţi de o delegaţie din oraşul Cahul, Republica Moldova, condusă de viceprimarul acestei localități, doamna Tatiana Romaniuc. Oaspeții au vizitat Câmpina şi şi-au exprimat dorinţa de a ne înfrăți. Am semnat deja un protocol şi vă solicit un acord de principiu pentru continuarea demersurilor pentru această înfrăţire. Avem şi sprijinul Presfinţitului Părinte Veniamin, noul episcop al Basarabiei de Jos, care susţine cu căldură această înfrăţire şi chiar înfiinţarea unor biserici noi în acea regiune", a spus Horia Tiseanu (video).
Cahul se află chiar pe malul Prutului, în sud-vestul Republicii Moldova, la 175 km de Chişinău. Este considerat "capitala sudului Moldovei" şi are o populaţie de aproximativ 40.000 locuitori. Savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu a fost pentru şase luni membru al Tribunalului de la Cahul, în 1857. Teatrul Muzical-Dramatic şi Universitatea de Stat din Cahul poartă numele savantului, iar colegiul din Cahul poartă numele fiicei lui Hasdeu, Iulia. 
În luna noiembrie a acestui an, pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, actorii Teatrului "B.P. Hasdeu" din Cahul vor susține spectacolul "Trei crai de la răsărit", o comedie de moravuri, scrisă de Hasdeu și îndreptată împotriva celor care strică limba română.


04 Aug 2018 12:02 4535 vizualizari


Comentarii






  • 06.08.2018 18:13 Pit Lui Pitigoi ii E rusine???? Sau a supărat ca nu mai are cu bani sa astupe gropile???? Sunt ... amândoi!!!
  • 04.08.2018 20:53 Sile Vasile Orasul arde si baba,pardon mos T.........u se piaptana, unde mai are par .Nu faceti nimic pentru oras lenesilor .huuuoooooo.
533 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3215 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3378 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4433 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV