Lista lucrurilor de care administrația locală nu s-a apucat. Încă...

Actualitate (Categoria articolului)

De la momentul alegerilor locale din septembrie 2020 a trecut mai bine de un an și jumătate. Interval în care, Primăria și Consiliul Local Câmpina - cu unele excepții - nu au reușit să rezolve o serie de probleme dureroase pentru câmpineni. Nu vorbim de proiecte europene sau cine știe ce mari investiții, care să necesite sume importante, ci de lucruri relativ simple, dar în privința cărora nu s-a luat nicio decizie. Am acordat o perioadă de grație, deoarece cei mai mulți dintre consilierii din actualul mandat (14 din 19) nu au o experiență în administrația locală. Dar, după aproape un an și jumătate, credem că a trecut suficient timp și ar cam trebui să înceapă să se vadă ceva concret.

Din capul locului, facem o precizare: nu vrem să generalizăm, dar vorbim de un organism în întregul său, o instituție care ar trebui să ia decizii pentru binele comunității pe care o reprezintă, așa cum a și jurat fiecare dintre membrii săi. Decizii pe care, apoi, primarul să le pună în practică.
Suntem convinși că locuitorii municipiului au așteptări și de la consilierii locali, așa cum au și de la primar. Nimeni și nimic nu îi poate opri pe consilierii locali să inițieze proiecte, să le discute, să se consulte între ei și cu publicul și, în final, să decidă, iar apoi Primăria să pună în aplicare hotărârile Consiliului Local. Pentru că trebuie să facă asta, că doar de aceea Consiliul este forul legislativ, iar Primăria, forul executiv!
Lista unor lucruri care contează pentru comunitatea câmpineană, dar pe care Consiliul Local le cam ignoră devine din ce în ce mai lungă. În general, sunt subiecte cunoscute și dureroase, subiecte despre care noi am tot scris, dar nu se întâmplă nimic:
- blocul de necesitate
- spațiul unde a fost locul de joacă ”Mițu-Chițu”
- cinematograful
- ”turnul înclinat”
- ștrandul de la Casa Tineretului
Pe câmpineni îi interesează aceste subiecte. Sunt apartamente goale în blocul de necesitate; nu există un loc de joacă modern în Câmpina, iar acolo unde a fost Mițu-Chițu cresc buruienile; nu există un cinematograf sau o grădină de vară; nu există un ștrand unde să poată merge câmpinenii; despre mastodontul de beton din centrul orașului nu se spune niciun cuvânt și este în continuare o pată pe obrazul Câmpinei. 
Sunt și alte probleme, dar agenda administrației locale pare să nu corespundă cu agenda cetățenilor! Trece și 2022, vine anul preelectoral 2023, apoi anul electoral 2024, iar în Câmpina nu se schimbă nimic... din păcate!

2022 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stan Magdalena 06.06.2022 16:15 Nu facem lucrurile simple dar dorim pasaj subteran !!!O aberație pe care cei mai mulți campineni o resping !!!Faceți referendum pentru aceasta propunere
  • diss 07.06.2022 05:29 Sunteți gentili! Adevărul este că nu s-au apucat de nimic , singura " realizare" este celebrul sens giratoriu de la Răcitor( 7 balize de plastic și cinci litri de vopsea) care mai mult ne încurcă.Este clar că lipsa de experiență și profesionalism, orgoliile nemăsurate, nepăsarea și salariile mari căștigate au făcut , deja, din actuala administrație una dintre cele mai slabe din ultimii 30 de ani.Iar cu acest primar care încă se crede pe moșia lui de la Poiana Cămpina, unde tăia și spănzura, nu avem nicio șansă de redresare.Căt despre consilieri , majoritatea, habar nu au de administrație iar vina le aparține în egală măsură partidelor care nu au fost în stare să găsească niște profesioniști.!😣Restul e cancan!🤔
  • Observator 07.06.2022 09:12 Să nu uităm( sper) de lacul Vladoaia pe care dl.primar actual dar și răposatul dinainte în tinerețe mergeau la pescuit în copilărie ...dar sa nu uitam strada Orizontului(că e praf),strada Voilei..si altele..

Actualitate

741 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

1 comentarii

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2144 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

1 comentarii

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Alte stiri recente

17 vizualizari
15 aug. 2022 15:34

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. ”Dacă ar vedea Ceaușescu...”

Undeva prin luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

3816 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.