De la momentul alegerilor locale din septembrie 2020 a trecut mai bine de un an și jumătate. Interval în care, Primăria și Consiliul Local Câmpina - cu unele excepții - nu au reușit să rezolve o serie de probleme dureroase pentru câmpineni. Nu vorbim de proiecte europene sau cine știe ce mari investiții, care să necesite sume importante, ci de lucruri relativ simple, dar în privința cărora nu s-a luat nicio decizie. Am acordat o perioadă de grație, deoarece cei mai mulți dintre consilierii din actualul mandat (14 din 19) nu au o experiență în administrația locală. Dar, după aproape un an și jumătate, credem că a trecut suficient timp și ar cam trebui să înceapă să se vadă ceva concret.
Din capul locului, facem o precizare: nu vrem să generalizăm, dar vorbim de un organism în întregul său, o instituție care ar trebui să ia decizii pentru binele comunității pe care o reprezintă, așa cum a și jurat fiecare dintre membrii săi. Decizii pe care, apoi, primarul să le pună în practică.
Suntem convinși că locuitorii municipiului au așteptări și de la consilierii locali, așa cum au și de la primar. Nimeni și nimic nu îi poate opri pe consilierii locali să inițieze proiecte, să le discute, să se consulte între ei și cu publicul și, în final, să decidă, iar apoi Primăria să pună în aplicare hotărârile Consiliului Local. Pentru că trebuie să facă asta, că doar de aceea Consiliul este forul legislativ, iar Primăria, forul executiv!
Lista unor lucruri care contează pentru comunitatea câmpineană, dar pe care Consiliul Local le cam ignoră devine din ce în ce mai lungă. În general, sunt subiecte cunoscute și dureroase, subiecte despre care noi am tot scris, dar nu se întâmplă nimic:
- blocul de necesitate
- spațiul unde a fost locul de joacă ”Mițu-Chițu”
- cinematograful
- ”turnul înclinat”
- ștrandul de la Casa Tineretului
Pe câmpineni îi interesează aceste subiecte. Sunt apartamente goale în blocul de necesitate; nu există un loc de joacă modern în Câmpina, iar acolo unde a fost Mițu-Chițu cresc buruienile; nu există un cinematograf sau o grădină de vară; nu există un ștrand unde să poată merge câmpinenii; despre mastodontul de beton din centrul orașului nu se spune niciun cuvânt și este în continuare o pată pe obrazul Câmpinei.
Sunt și alte probleme, dar agenda administrației locale pare să nu corespundă cu agenda cetățenilor! Trece și 2022, vine anul preelectoral 2023, apoi anul electoral 2024, iar în Câmpina nu se schimbă nimic... din păcate!
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.
În jurul prânzului, la Comarnic, pe DN1, a avut loc un accident rutier.