Lista lucrurilor de care administrația locală nu s-a apucat. Încă...

Actualitate (Categoria articolului)

De la momentul alegerilor locale din septembrie 2020 a trecut mai bine de un an și jumătate. Interval în care, Primăria și Consiliul Local Câmpina - cu unele excepții - nu au reușit să rezolve o serie de probleme dureroase pentru câmpineni. Nu vorbim de proiecte europene sau cine știe ce mari investiții, care să necesite sume importante, ci de lucruri relativ simple, dar în privința cărora nu s-a luat nicio decizie. Am acordat o perioadă de grație, deoarece cei mai mulți dintre consilierii din actualul mandat (14 din 19) nu au o experiență în administrația locală. Dar, după aproape un an și jumătate, credem că a trecut suficient timp și ar cam trebui să înceapă să se vadă ceva concret.

Din capul locului, facem o precizare: nu vrem să generalizăm, dar vorbim de un organism în întregul său, o instituție care ar trebui să ia decizii pentru binele comunității pe care o reprezintă, așa cum a și jurat fiecare dintre membrii săi. Decizii pe care, apoi, primarul să le pună în practică.
Suntem convinși că locuitorii municipiului au așteptări și de la consilierii locali, așa cum au și de la primar. Nimeni și nimic nu îi poate opri pe consilierii locali să inițieze proiecte, să le discute, să se consulte între ei și cu publicul și, în final, să decidă, iar apoi Primăria să pună în aplicare hotărârile Consiliului Local. Pentru că trebuie să facă asta, că doar de aceea Consiliul este forul legislativ, iar Primăria, forul executiv!
Lista unor lucruri care contează pentru comunitatea câmpineană, dar pe care Consiliul Local le cam ignoră devine din ce în ce mai lungă. În general, sunt subiecte cunoscute și dureroase, subiecte despre care noi am tot scris, dar nu se întâmplă nimic:
- blocul de necesitate
- spațiul unde a fost locul de joacă ”Mițu-Chițu”
- cinematograful
- ”turnul înclinat”
- ștrandul de la Casa Tineretului
Pe câmpineni îi interesează aceste subiecte. Sunt apartamente goale în blocul de necesitate; nu există un loc de joacă modern în Câmpina, iar acolo unde a fost Mițu-Chițu cresc buruienile; nu există un cinematograf sau o grădină de vară; nu există un ștrand unde să poată merge câmpinenii; despre mastodontul de beton din centrul orașului nu se spune niciun cuvânt și este în continuare o pată pe obrazul Câmpinei. 
Sunt și alte probleme, dar agenda administrației locale pare să nu corespundă cu agenda cetățenilor! Trece și 2022, vine anul preelectoral 2023, apoi anul electoral 2024, iar în Câmpina nu se schimbă nimic... din păcate!

2607 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stan Magdalena 06.06.2022 16:15 Nu facem lucrurile simple dar dorim pasaj subteran !!!O aberație pe care cei mai mulți campineni o resping !!!Faceți referendum pentru aceasta propunere
  • diss 07.06.2022 05:29 Sunteți gentili! Adevărul este că nu s-au apucat de nimic , singura " realizare" este celebrul sens giratoriu de la Răcitor( 7 balize de plastic și cinci litri de vopsea) care mai mult ne încurcă.Este clar că lipsa de experiență și profesionalism, orgoliile nemăsurate, nepăsarea și salariile mari căștigate au făcut , deja, din actuala administrație una dintre cele mai slabe din ultimii 30 de ani.Iar cu acest primar care încă se crede pe moșia lui de la Poiana Cămpina, unde tăia și spănzura, nu avem nicio șansă de redresare.Căt despre consilieri , majoritatea, habar nu au de administrație iar vina le aparține în egală măsură partidelor care nu au fost în stare să găsească niște profesioniști.!😣Restul e cancan!🤔
  • Observator 07.06.2022 09:12 Să nu uităm( sper) de lacul Vladoaia pe care dl.primar actual dar și răposatul dinainte în tinerețe mergeau la pescuit în copilărie ...dar sa nu uitam strada Orizontului(că e praf),strada Voilei..si altele..

Actualitate

1686 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1416 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

447 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

99 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.