Mulți câmpineni, dar și locuitori ai comunelor vecine sau oaspeți veniți din alte zone au petrecut ore bune, pe 1 mai și chiar pe 2 mai, în mijlocul naturii, la Fântâna cu Cireși. O natură pe care, din păcate, nu toată lumea o respectă.
Iar această lipsă de respect față de natură și semeni este demonstrată tocmai prin gunoaiele aruncate mai peste tot. Imaginile sunt din această dimineață. La prânz, operatorul Floricon Salub a făcut curățenie, a strâns toate gunoaiele. Pe cele de pe spațiul verde, pe cele din apropierea grătarelor, gunoaiele din coșuri și containere, pe cele de pe lângă coșuri, precum și pe cele din pădure.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.