Chiar dacă noua administrație locală, rezultată în urma alegerilor din 9 iunie, și-a intrat deja ”în pâine”, totuși, noi vom continua să prezentăm o serie de idei care - fără bani prea mulți - ar putea conbtribui la o mai bună imagine a Câmpinei.
Știm că există unele priorități legate de infrastructură, în general, legate de străzi, apă și canalizare, de parcări și parcuri, salubritate etc. Suntem siguri că le știe toată lumea, cu siguranță le știu și aleșii locali. Noi venim cu... altfel de idei.
Încă de pe vremea primarului Horia Tiseanu, Șerban Băleanu - cunoscut ca mare iubitor al istorie locale - a vorbit despre necesitatea unei reparații morale față de Dimitrie Barbu Știrbei. Vă reamintim că, în anul 1923, contesa Martha de Blome, fiica prințului Dimitrie Barbu Știrbei, a donat Ministerului Instrucțiunii Publice terenul de 11.000 mp din centrul Câmpinei, unde se afla și casa princiară, teren pe care se află acum Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”. Singura condiție a contesei a fost ca instituția de învățământ care se va afla pe acest teren să poarte numele tatălui ei. Statul român a acceptat această condiție, iar liceul a purtat numele Știrbei până la instalarea regimului comunist. Apoi, a fost schimbat în.... Nicolae Grigorescu. Până la acel moment, în Câmpina mai existau locuri care purtau numele lui Știrbei - Piața Știrbei (actualul Pasaj de la Ceas), Calea Știrbei (actuala Calea Doftanei), Castelul Știrbei (actuala clădire administrativă a Spitalului Voila). Acum, din păcate, în Câmpina, nimic nu mai poartă acest nume, care a însemnat și a făcut multe pentru Câmpina. Sigur, este greu din punct de vedere birocratic să schimbi denumirea unei instituții de învățământ. Totuși, în mandatul precedent, consilierul Cosmin Raț a adresat o solicitare scrisă conducerii Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” pentru a se atribui numele lui Știrbei sălii de sport care se află cel mai aproape de locul unde a existat casa princiară. Nu s-a întâmplat nimic. Poate acum, noua administrație va respecta dorința contesei Martha de Blome și dacă schimbarea denumirii Colegiului este dificil de realizat, măcar sala de sport ar putea purta numele lui Știrbei. Sau un amfiteatru... Sau Pasajul de la Ceas...
Pentru că noi avem încredere în câmpineni, vă invităm să ne scrieți și să transmiteți idei pentru noua administrație. Cele mai bune idei vor fi publicate, astfel încât - în acest mod - vor ajunge la urechile noilor aleși locali. Și, poate, cine știe, unele vor deveni realitate!
Alte Idei:
- Scări colorate, care să spună o poveste...
- Oamenii cer un grup sanitar public
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.
10 decembrie 2024 va rămâne în istorie ca fiind data la care a fost pus la pământ ultimul pilon al podului feroviar de peste DN1 și râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina.