Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.
Intitulată ”Dacii și romanii”, echipa colegiului câmpinean a învins în finală echipa Liceului ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești, cu o moțiune foarte interesantă despre influența muzicală asupra tinerilor.
Echipa câmpineană este formată din Bry Daciana Stănescu (clasa a IX-a, profil științe sociale), Ștefan Enescu și Robert Ciobanu (ambii clasa a X-a, profil real), coordonarea lor fiind asigurată de profesorul de limba engleză Corina Stoian. Trebuie adăugat că Daciana a câștigat locul I și va merge la Olimpiada națională la Lectura ca abilitate de viață, profesorul său de limba română fiind Luminița Mischie, iar profesorul din gimnaziu, care a pus bazele dragostei pentru lectură, Cristina Ionescu. Acești tineri reprezintă echipa de debutanți, având doar un an de pregătire, și fac parte din Clubul de dezbateri, condus de profesor Geta Sârbu. Rezultatul lor a fost rodul unei munci de echipă, coordonatoarea acesteia fiind Diana Năstăsescu.
Cei trei tineri ne-au mărturisit că au avut emoții, dar și că vor să urmeze cariere în care aptitudinile deprinse în aceste dezbateri îi vor ajuta - Daciana vrea să devină avocat, Ștefan magistrat, iar Robert își dorește o carieră de ofițer criminalist de poliție.
Echipa ”Dacii și romanii” s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de dezbateri academice, unde temele anunțate pentru moțiuni sunt foarte incitante: utilizarea inteligenței artificiale în artă este o amenințare la adresa creativității și unicității expresiei artistice; acordarea priorității predării istoriei și culturii locale în detrimentul perspectivelor globale; creșterea vârstei majoratului în România.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea infracțională a două persoane, de 32 și 27 ani, cercetate pentru trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Procedura de achiziție publică pentru opt autobuze electrice și un microbuz este în derulare. Zilele trecute s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor, urmează evaluarea tehnică și evaluarea financiară.
Patru localități din Prahova au fost, luni după-amiază, sub incidența codului roșu de vreme severă: averse torențiale de peste 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.
Ani la rând, Școala Gimnazială Centrală a fost singura unitate de învățământ din Câmpina fără autorizație de securitate la incendiu. Acum, problema s-a rezolvat!