CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cele mai importante măsuri fiscale intrate în vigoare la 1 ianuarie 2018

- Actualitate -

Cele mai importante măsuri fiscale intrate în vigoare la 1 ianuarie 2018

Anul 2018 aduce multe modificări legislative de natură economică și socială, cu impact pentru aproape toate categoriile de populație și agenți economici. Vă prezentăm în continuare o enumerare a celor mai importante prevederi intrate în vigoare la 1 ianuarie 2018 și care ne vizează pe noi toți.

- Contribuțiile de asigurări sociale vor trece de la angajator la angajat. Practic, vor fi plătite tot de angajator, dar nu din banii firmei, ci din banii angajatului. Angajatorul va reține 25% CAS și 10% CASS din salariul brut al angajatului și îi va vira la stat. Efortul financiar al firmei va fi o taxă de 2,25% din fondul de salarii. Angajatorul care nu plătește CAS-ul în 30 de zile va fi pasibil de închisoare de la 1 la 6 ani.

- Contribuție de 10% la asigurările sociale de sănătate (CASS) vor plăti și persoanele care realizează venituri din dividende, dobânzi, chirii, activități independente etc, chiar dacă persoanele respective plătesc CASS ca salariați.

- Impozitul pe venit scade de la 16% la 10% pentru toate categoriile de venituri cu excepția dividendelor unde cota de impozitare este de 5%.

- Salariul minim pe economie crește de la 1.450 lei la 1.900 lei brut.

- Indemnizația pentru creșterea copilului se majorează de la 1.233 lei la 1.250 lei.

- Procentul de plată către Pilonul II de pensii se reduce de la 5,1% la 3,75%.

- Se introduce "split TVA" pentru firme, adică un cont separat în care va fi plătită taxa pe valoarea adăugată. TVA rămâne 19%.

- Persoanele care pleacă din țară pentru o perioadă mai mare de șase luni sunt obligate ca în prealabil să anunțe Fiscul prin intermediul unui formular ce trebuie completat și depus înainte de plecare. În caz contrar, amenda este cuprinsă între 50 și 100 lei.


03 Jan 2018 09:44 5181 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
2449 vizualizari 14 Jun 2024 22:48 Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse pe Bulevardul Carol I, în cartierul Câmpinița, în apropierea sediului societății Drumuri și Poduri.

citeste mai mult
2625 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Tehnic Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața pe loc.

citeste mai mult
3011 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
702 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV